You are here
Home > Uncategorized > Andai Ku Diberikan Emas & Permata

17,423,269 total views, 5,090 views today

Andai Ku Diberikan Emas & Permata

Andai di berikan emas permata
Ku pilih senyumanmu

Andai kupunyai mahligai indah
Ku hadiahkan untukmu

Tetapi bagi bro pula, bro sendiri tidak memiliki apa-apa,

Dan bro sendiri tidak mampu untuk memiliki apa-apa. Bagaimana bro nak berjanji mahupun menyatakan sesuatu yang mustahil bro miliki,

Andai di berikan emas permata, Ku pilih senyumanmu

Bagi Bro pula :- Andai di berikan emas permata, ku pilih dirimu.

So bukan senyuman je boleh bro miliki, tawamu.. sedihmu.. mahupun jiwamu tetap bro miliki he..23x

Andai kupunyai mahligai indah, Ku hadiahkan untukmu

Bagi Bro pula :- Andai kupunyai mahligai indah, akan ku sewakan untukmu

Kalau dah sah suami isteri tak kisah la, ini apa pun tidak. Jangan serahkan segala-galanya kerna cinta. Kalau sewakan, mahligai nie tetap milik bro dan duit sewa leh cover uit belanja bro bulan-bulan.

Dalam bercinta tidak semestinya kita perlu korbankan segala-galanya untuk memiliki sepenuhnya cinta darinya.

Dah lama bro tidak tersenyum.

Alhamdulillah, terukir sudah sedikit senyuman di bibir bro.

Thank buat Cikgu Suhaili untuk idea blog malam ini. Ada masa korang terjah blog Cikgu Suhaili ek.

Lirik Penuh : Bayangan Gurauan – Mega

Tak pernah ku alami
Tak mungkin ku hindari
Di himpit perasaan
Bayangan gurauan

Di dalam jaga ku tercari-cari
Di dalam tidur termimpi-mimpi
Siapakah gadis misteri
Melambai dan terus menyepi

Jangan biarkan ku ternanti-nanti
Usah benarkan masa berlalu pergi
Cintamu oh! gadis misteri
Adakah kekal dan abadi

Andai di berikan emas permata
Ku pilih senyumanmu
Andai kupunyai mahligai indah
Ku hadiahkan untukmu

Dalam berjuta bintang berkelipan
Kau bagaikan kejora
Antara ribuan mata menikam
Takkan kubiarkan kau tenggelam

Di dalam jaga ku tercari-cari
Di dalam tidur termimpi-mimpi
Siapakah gadis misteri
Adakah dapat ku kenali
(Belum puas ku temui)

Bicara Bro : Di dalam jaga ku tercari-cari, Di dalam tidur termimpi-mimpi… So sebelum tidur elok basuh kaki.

Nanti termimpi-mimpi kacang gergasi naik LRT pula.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

31 thoughts on “Andai Ku Diberikan Emas & Permata

    1. he..23x sekali sekala layan la ape yang bro merapukan di sini…

      nak sewa mahligai bro x…??

    1. hahahhaha, sian bro dah tanye dua kali tak layan

      em, sedih nak pergi belajar balik

      kene tinggalkan rumah, sebelum nie dok asrama gak

      tapi dekat je, tak kesah mama ngan abah datang tiap minggu

      hahhahhahah, malu je nangis semalam

      hahhahahhahah

  1. hehe..thanx ya bro…
    tp kalau sewa mahligai tu,share la ngn ktrg..hehe

    pasni kena wat entri “kembali senyum” lak
    penah dgr x lagu tue??hihi

    p/s: bro susah senyum ke??ok now..smile!! =)

    1. wel kome ๐Ÿ™‚

      amboi huhuhu… sanggup ke dok sekali dengan bro dekat mahligai yang bro sewa huhuu

      he..23x eh lagu ape pulak tue..??

      agak susah la juga.. senyum biasa tue boleh la.. tp senyum sampai ke hati tue agak susah sikit.. tue pasal muka nampak makin tua je

    2. ngaaaa..maksud sye,kalau bro sewakn kt org,duit sewa 2 share ngn ktrg…huhu…x psl2 kena cekup ngn JAIS.hehe..

      oo 2 lagu izwan pilus…try la dgr nnt..

      sy rasa,hati sy snyum dulu br nmpk kt muka.hehe
      bro byk stress ya!!try mkn chewing gum..wt snaman muka..=p

    3. oh nape kena share dengan korang ek…?? korang ada share ke dalam mahligai yang bro miliki nie..??

      khwin free he…23x [xde maknenye free]

      oh lagu die ek.. tengok la nanti

      wow.. hati berbunga2 la nie ek… hope ada kumbang sudi hingap… kumbang xpe. jangan lebah.. nanti habis madu sepah dibuang he..23x

      xsuka makan tue.. nnt mulut cepat kering

  2. lagu nostalgia nih… ada jugak terjumpa kacang eh jagung… kat bukit bintang tuh… apa motif kali ini?? yang hari tuh pontianak..

    1. he..23x bro dah lupa pasal ape.. tp akan ada satu fenomena yang akan muncul.. tgu n lihat la..

      p/s- bro dah ingat, tapi pepagi nie processor running xseberapa laju, so terus xingat

    1. he..23x

      nanti kahwin, jangan semua benda bubuh atas nama isteri… nnt pe2 jadi susah.. terutama kalau nk bukak cawangan lagi he..23x

Leave a Reply

Top