You are here
Home > BroFramestone DiTanya > [BroFramestone Ditanya] Curang Walaupun Sudah Berkahwin, Asam Garam Kehidupan

17,419,294 total views, 1,115 views today

[BroFramestone Ditanya] Curang Walaupun Sudah Berkahwin, Asam Garam Kehidupan

Rasanya isu curang mencurangi dah sebati dalam asam garam kehidupan masyarakat kini.

Banyak punca dan sebab ianya terjadi.

Walaupun kita sedar dan menyedarinya. Kesedaran kita sentiasa menafikan kebenaran dan sentiasa menunding jari tanda menyalahkan sesetengah pihak.

Bagi isu kali ini yang dibangkitkan oleh HotFM dan ditujukan kepada bro oleh Nurelle.

“Perempuan yang sudah berkahwin mempunyai boyfriend, dan boyfriend tersebut adalah suami orang”

Bro sendiri tidak menyalahkan sesiapa, tetapi dari pemerhatian dan pengalaman bro, ada beberapa point yang boleh bro kongsikan di sini.

  • Kesunyian
  • Bila perkahwinan tidak seperti mana yang diharapkan
  • Perkahwinan atas dasar asal ada, tanpa merasakan ianya tanggungjawab
  • Niat asal bukan kernaNya
  • Tiada keserasian dengan pasangan sendiri
  • Kepuasan tidak dimiliki dari perkahwinan yang sedia ada

Sekadar kongsian : Ramai yang mengatakan seks perlu ada dalam perkahwinan, tetapi ianya tidak bermakna jika tidak pandai memainkan peranan bersama.

Dan kenalan bro ada mengatakan, perkahwinan dia gagal bila awal-awal lagi dia kecewa dengan layanan isterinya dan isterinya terasa teraniaya sedangkan beliau lebih teraniaya.

Seperti biasa, Bro nak tanya korang pula

Task mudah untuk korang [macam biasa la untuk segmen nie]

– Buat entry bertajuk “Curang, Sudah Menjadi Asam Garam Kehidupan”
– Bubuh gambarย  di atas nie
– Letakan linkan ke ke entry ini.
– Create kredit link khas ke blog Nurelle “http://nurelleohnurelle.blogspot.com”
– Citekan pandangan anda tentang isu ini [nak tiru bro pun xpe]
– Tak kisah +ve or -ve punye pandangan ek
– Dah publish. Tingalkan link korang di ruangan komen. Itu saja

Bicara Bro : Asam garam kehidupan bro, susah nak melihat bro tersenyum yang bukan dibuat-buat.

Rindu zaman di mana bro mampu tersenyum, dan orang lain mampu membuat bro tersenyum. Tapi time tue bro kaki curang. Pasang 2-3 dalam satu masa. Tetapi dorang ok je, tiada pe2 masalah. Asalkan kehendak dan apa yang mereka inginkan bro boleh beri [kebahagian walaupun seketika]

Mereka yang sudah join segmen ini :-

  1. Miss Ran [aku rasa semua ada peluang untuk curang]
  2. Cik Eka [curang mencurang,kecurangan.tercurang]
  3. Misz Bubble [selalu gak main pasang-pasang]
  4. nikeima [terjatuh cinte dgn hak milik orang]
  5. NuReLLe [susah nak carik pasangan bercinta yang tak de SKANDAL]
  6. Nur Syazwani [curang sebelum berkahwin tu tak payah cakapla, berlambak2]
  7. Taufiq Helios [bertepuk sebelah tangan takan berbunyi, lainla kalau kena penampor]
  8. Nadz [bunga paling wangi dalam dunia tu dah ilang keharumannya]
  9. Oja Alia [lelaki yang harus dipersalahkan]
  10. Hilal Azmi [Memang ia masam, memang ia masin]
  11. Iera Nazirah [masa bercinta pun dah curang nanti dah kahwin camne?]
  12. GaDis Hanim [Bukan setakat suami je ada curang, isteri curang pun ada jugak]
  13. Nurul Lalala [inginkan perhatian dan sering dimanjai]
  14. Farhanieza Azman [bile tengok bini serabut, marah-marah]
  15. ..

Tutup selepas 12jam tiada sambutan

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

60 thoughts on “[BroFramestone Ditanya] Curang Walaupun Sudah Berkahwin, Asam Garam Kehidupan

  1. Hehehehe.. just nak ckp Isteri yg baik dan taat hasil dari didikan suami yg class jugak.. kalau suami pon fasik dan jahil bab2 umah tangga dan tgjwb.. curang tercipta kerana sebab..bukan nafsu semata2.. nusyuzz bukn sahaja terletak pada isteri tapi jugak kepada seorg suami.. Wallahuaklam

    1. ada betulnya…xboleh juga if nk salahkan didikan suami..

      jika diawal perkahwinan si suami pun memang ade didikan tetapi tidak diamalkan mahupun memang tiada didikan

    1. betol jugak kan bro..hahahaha tadi mira tgk vlog bro ngan nisa tue….wah…hensem gak bro eh…:P

    2. ops.. xpernah tengok bro ke myra.. adeh..

      jangan la puji2 bro.. kalau hensem.. mesti nisa terima propose dari bro..

      tapi…. T-T

  2. WAH, MENARIK NI. ada dengar kat hot fm pasal ni. perempuan tuh macam giler berlagak sebab ada bf walaupun ada suami. apa punya perempuan ntah, tak tahu malu. oh. mintak simpang

Leave a Reply

Top