You are here
Home > Uncategorized > Perbincangan > Punca Budaya Couple Break, Couple Break

17,422,573 total views, 4,394 views today

Punca Budaya Couple Break, Couple Break

Malam ini bro ingin kongsikan beberapa punca terjadinya budaya couple break, lepas tue couple dan break lagi.

Kali ini, buakn datang dari bro. Tetapi datang dari mereka yang menyertai segmen yang bro anjurkan.

Mereka yang sudah join segmen ini :-

  1. Ahmad Noraznizam [Setakat itu cinta? Baik jangan couple.]
  2. miCi tiKa [dorang ni cuma nak try and error]
  3. Kaizen [couple-break ni xkn caye kt CINTA]
  4. Bun [aku listkan 10 keburukan kapel]
  5. Elmoluya [tiru budaya agama lain. Every night is a Friday night!]
  6. Edie Trigyy [Kebanyakan yang kapel rase indah bila berdua]
  7. Muslimah Optimis [Mungkin nak test market??]
  8. Farhanieza [aku sendiri failed dalam bercinta]
  9. mRa [ku trauma untuk terima cinta orang lain]
  10. hanisaleeya [lima sebab yang biasa didengar]
  11. Faziera [Orang sekarang ni terlalu memilih]
  12. Marishaa [mesti fikir 3 4 kali kan nak couple]
  13. Kechixx [Sebab sebab clash?]
  14. Riben Putih [kita ditinggalkan dan meninggalkan seseorang]

Ini pendapat mereka.

Sudi-sudi la terjah & melihat pandangan mereka mengenai isu ini. Sharing is caring kan 🙂

Bicara Bro : Bro nak keluar makan dengan family,

Buat masa sekarang masih ade segmen yang tengah berjalan di blog bro. Klik sini untuk join [topik lagi panas]

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

25 thoughts on “Punca Budaya Couple Break, Couple Break

    1. tapi ramai yang set minda…

      xde bf cam mne nak kahwin he..23x ada juga.. ala couple la dulu, test drive.. if ok baru kahwin

    2. kalau dah tahu suka sama suka, tak perlu nak couple terus, kasi bikin dlu perjanjian apa sume.. tak perlu bimbang sangat sbb pompuan ni setia… 😀

    3. selalaunya bagi kes couple break nie..

      jangan ade pulak yang mengandung…

      yang 1st time tue je yang selalu melekat

  1. bagi saye la kan, bile time dieorang gaduh dan tak boleh kawal perasaan memang senang la nak lafazkan break ke putus tu sume (padahal masing2 masih sayang). Tapi ego, geram, sakit hati or nak tunjuk protes tu yang jadi senang je kuar dari mulut putus/break.

    then bile hati dah sejuk balik baru la otak dapat berfungsi untuk pikir balik. Pastu barulah rase nak couple balik sebab hakikatnye masih ade perasaan sayang tuh.

    even dalam perkahwinan pun macam tuh. minda bile dah dikuasai kemarahan macam2 boleh jadi hurmmmm…

    1. sebab ade yang membisik..

      cam tue la leh terjadi… lagi2 kalau jadi kat perempuan.. tue yang lagi bahaya.. confirm ramai lelaki yang kena cerai if kuasa di tangan perempuan

    1. ye ke malas nk bercinta

      tengok entry baru2 nie bgtau “saya jatuh cinta dengan heartbeat” he..23x

  2. Buat ape nak couple-couple nih, membazirkan duit aje. Terus kahwin dan bina hidup baru bersama keluarga. Barulah kehidupan tu bahagia dan aman. Tuhan tak menyiksa kita, tapi kita yg siksa diri kita sendiri.

    1. belum ok lagi la nizam…

      kenkadang lambat loading terutama tang beberapa plugin… sejak bro pakai lazy image loading

      if xpakai tue.. berat la blog bro huhuhu

    1. Kalau ikutkan…

      xbiasa hidup sendiri. kalau leh nk ade teman.. selalu yang xde nie.. cam orang xpandang n rase cam xde pe2 yang leh dibanggakan dengan member

Leave a Reply

Top