17,147,285 total views, 2,674 views today

Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Bertubi-tubi bro menerima pertanyaan di page, hp dan juga twitter bro mengenai keputusan contest yang telah bro jalankan

Anyway bro ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada mereka yang sudi join contest yang telah bro jalankan.

Walaupun misi pecah panggung 40 juta 50 peserta tidak kesampaian. [short 2 orang], maka dengan rasminya. hadiah yang ditawarkan tidak akan diupkan. Hadiah tetap sama.

1st – Domain [1 tahun] + RM20 Tajaan Kak Ina KL.

2nd – Rm 20 [cash/topup] Tajaan Suffer8Zine.

If dapat cecah 50 orang peserta,

Bro akan up hadiah utama kepada blog Hostong + Domain sekali & Cash akan di turunkan kepada pemenang ke-2 & e-3. Mungkin bro akan tambah hadiah saguhati untuk pemenang ke-4 & ke-5

Di sini bro kongsikan hint yang telah bro berikan terdahulu

Hint #1

Hint #2

Dari 2 hint yang bro kongsikan untuk contest ini. Bro dapat kumpulkan peserta-peserta ini :-

  1. Yiedpozi – RM 560.28
  2. Mohd Isa – RM500.00
  3. HoneyvsBee – RM520.00
  4. BloodBery – RM 499.00
  5. Wazy – RM 650.00
  6. Eazy Izzuddin – RM 502.18
  7. Nana Chan – RM 518.68
  8. ZianaZone – RM 540.00
  9. Zqah – RM 683.90
  10. Fiq – RM 500.00
  11. Cik Dara – RM 678.34
  12. Gugurl – RM 500.00
  13. Ida Sayang Kamu – RM 550.00
  14. Watie – RM 497.78
  15. Suri Hatiku – RM 530.38
  16. LylaROCK – RM 520.43
  17. Zala Wajik – RM 505.43
  18. Syahril Hafiz – RM530.00
  19. Zack Entry – RM 628.00
  20. Nora – RM 510.43
  21. Aton – RM 530.00
  22. Mrs Vor+ = RM 508.25
  23. Ainiaa – RM 535.00
  24. nuRr deeanNa – RM 503.95
  25. Muhammad Zulhaizer – RM 521.00
  26. Saipool Zameer – RM 512.75
  27. 4east – RM 573.19
  28. fittiariri – RM499.43
  29. Raby – RM 580.43
  30. FasiHaH – RM 623.35
  31. Matdin – RM 558.73
  32. SayangSafuraa – RM 508.50
  33. Zacky – RM 583.76
  34. Norfa Lyana – RM 550.00
  35. Sya Isya – RM 535.43
  36. Zikrihusaini – RM 513.25
  37. Paan @ Kacang – RM 583.90
  38. Adrien – RM 618.35
  39. Kak Yong – RM 550.00
  40. Mangges – RM 515.30
  41. Cik Mot – RM 531.00
  42. Hazwan – RM 525.25
  43. Ras Amierra – RM 550.50
  44. AISYA humaira – RM 511.10
  45. Zuar – RM 565.00
  46. Zuryn Zakarya – RM 581.79
  47. Biela Baek – RM 528.12
  48. Yuyu – RM 600.00

Dan screen shot jumlah cash out bro. [maaf yang betul2 punya jumlah bro tertingal di rumah, so xboleh nak tempek kat sini]

Tetapi bagi mereka yang belum pernah cash out Nuffnang.

Setiap pengeluaran akan di kenakan charge sebanyak RM1.

Maka jawapan adalah RM499.43

Mari kita tengok siapa yang kena :-

  1. fittiariri – RM499.43 [tepat tekaannya]
  2. BloodBery – RM 499.00 [tekaan hampir tepat]

Kepada pemenang sila hubungi bro sama ada di entry ini, facebook, twitter or di hp bro [jika ada]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

84 thoughts on “Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone

  1. wah rupanya… tahniah kepada pemenang… rezeki tuh…

    1. Bro Framestone

      rupanya…??
      bro tengah tgu pemenang contact bro je nie

  2. aiseh tak menang .. aiseh. takpe lah bro. takde rezeki agaknye. haha. takpe takpe. buat lagi ye! haha

    1. Bro Framestone

      sekurang2nya kamu mencuba gak kan…

      anyway thank… n Happy buzday buat kamu

  3. sekali lagi tak bertuah..hahaha

    1. Bro Framestone

      tak pe.. insya’lah akan ada contest lain di masa akan datang he..23x

      stay tune dengan blog bro..

  4. terer betul dapat teka betul-betul tepat kan..
    tahniah kepada pemenang-pemenang

    1. Bro Framestone

      Tue la.. terkejut gak bro… hampir tertakasima juga la mase tgk jawapan dia

  5. uikssssss tekaan hampir2…
    tp dpt jugak..
    thanks bro..
    thank u so much…
    suke bebeno..

    1. Bro Framestone

      sila hubungi bro ek…

      nk topup ke cash huhhu….

    2. adoiii xtaw lah mana yg mudah bg bro lah..
      top up lah senang erk.. hikssss *blushing*

    3. Bro Framestone

      dah dapat topupkan

      nanti wat la entry & buh penghargaan tukang sponsor topup korang

  6. wahh boleh tahan tu bro dapat RM499.43
    tahniah untuk pemenang contest ni

    1. Bro Framestone

      ala sikit je tue… ade yang lagi banyak dari ini πŸ™‚

      thank wazy coz sudi join contest bro

  7. loh bee tak menang wawawa

    1. Bro Framestone

      xpe bee… lain contest masih boleh join lagi kan

  8. nampaknya kena beli domain lah ni bro………..

    1. Bro Framestone

      nak beli.. leh je dengan bro… nk domain sekali hosting ke…??

  9. dah semestinya bro..stay tuned..hehe..tahniah kepad pemenang…^_^

    1. Bro Framestone

      Maybe ada contest awal tahun depan kot. Tapi tak boleh nak janji…

      tengok dulu cam mane ek..

  10. Kecewa… Sebab tak menang. Tapi sekurang-kurangnya kita mencuba kan… Lepas ni buat lagi contest ye. Hehe…

    *Mungkin bukan rezeki Yied….

    1. Bro Framestone

      xpe yied…

      ala relax la.. insya’lah dari masa ke semasa bro akan buat contest lagi πŸ™‚

  11. ZE

    ler tambah singgit jer..keke..papepon, tahniah kepada pemenang..=)

    1. Bro Framestone

      Nak buat cam mna.. tue je rezeki bro.. iklan tak banyak naik kat sini…

      harap pada BE je… so nk tunggu BE tukar jadi ME take time jugak

    1. Bro Framestone

      Pojie tak join ek contest bro huhuhu

    2. maaf yer bro, nak join tapi tgh patah ati xpnh menang kat mana2 contest, rasa cam bias, so malas la.. for this year jela. next year insyallah..

    3. Bro Framestone

      bro punya contest bias x..??

      erm bro cadang nk wat contest untuk pengguna blogspot… nantikan la ek

    4. xla bro punya contest direct, xbias..
      bias klo yg minta review itu ini then sndiri pilih sama2 unknown juri, itu yg sure saya xdpt..
      buat la insyallah sy join πŸ™‚

    5. Bro Framestone

      contest direct ek.. tp mybe contest akan datang akan ade bias juga

  12. […] This post was mentioned on Twitter by Merpati Putih, Rose Nazihah and Nama Saya Din, Bro Framestone. Bro Framestone said: Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone http://selangorbloggers.com/read/10038 […]

  13. matdin igt 30sen jer lari hehe….

    1. Bro Framestone

      dia tambah sikit lagi…

      so total cash out akan di tolak singit… tapi bro amik jumlah yang cash out je la ek

  14. hohoho..memang xpernah cash out nuff lagi..mane tak nye, nuff xpenah dpt BE.. (~_~)

    1. Bro Framestone

      just share tip if lepas nie nak cash out nuffnang…

      xpernah dapat BE ek.. dah berapa lama guna Nuffnang.. dah memenuhi syarat x or ade langgar mana2 syarat x..??

      insya’lah nnt bro share tips ek

  15. cikmot

    la.. adui2.. xpe2.. next time wat lg contest tau.. heee~

    1. Bro Framestone

      insya’lah bro akan wat contest…

      maybe akan datang khas untuk pengguna blogspot sahaja… πŸ™‚

  16. huhu…tambah campaign earning jer ghupanya. Sya campur sekali kotlah ada lagi BE matang jadi ME. Hehe..xpe, leh try lagi lain kali if ada. seronok gak main teka2 ni. pelbagai kemungkinan ada. Sya ada gak pk nk wat contest teka earning ni. tapi kurang keyakinan lah nk buat, kang xde org nk join plak. maklumlah, blog x glamer. huhu..

    1. Bro Framestone

      Tmbah campaign earning je la.. BE kekadang amik masa 2-3 minggu baru jadi ME…

      boleh je nk buat… insya’lah bro boleh promote kan he…23x

      bro pun bukan glamer pun.. besa2 je… insya’lah mana yang bro leh support bro akan support

    2. hehe…thanks coz berbaik hati nak support, tapi kan, nilainya ciput je, nak wat pun cam segan gak. hehe..tengok la.. Sya pikir2..klu jadi wat, Sya roger Bro. =D

      p/s: Bro pun mcm eyriqazz juga eh, suka merendah diri. Bro glamer juga per..

    3. Salam, bro. Akhirnya Sya dah anjurkan juga contest. Tapi bukan teka earning la, teka umur. Nak jemput bro join. Sila lah, ya.

      http://syaisya.com/2011/03/contest-teka-umur-sumayyah-oleh-syaisya-com.html

    4. Bro Framestone

      ala nilai ciput2 nie lama2 jadi bear gak..

      tapi elok wat contest time BE tengah banyak.. cam bro hari tue BE sangkut he..23x

      dah nak hujung2 πŸ™‚

      eh mane de la glamer, besa2 je.. nnt la bro tempek pic bro dgn eyriqazz.. ke nak dengan nara he..23x

  17. Yeahhh! tak menang.. hahaha..xpe2.. hehe..baru tahu kene tolak rm1 untuk cash out..huhu

    1. Bro Framestone

      boleh cuba lain kali ek…

      ops tue just info yangkorang perlu tahu ek πŸ™‚

  18. aiseh. salah teka lak. ptt la aritu mula2 nak teka kurang dari rm500. ceh tetiba lak. Congrats kpd yg menang. seronok gak main teka2 nih πŸ˜›

    1. Bro Framestone

      ala huhuhu… xpe xpe..

      ok.. nnt jom main teka2 lagi nk he..23x

  19. waduh terlepas contest bro la x de rezeki barangkali wawawa.. btw tahniah diucapkan kepada para pemenang ye ngee

    1. Bro Framestone

      tue la.. ape la ieqa buat ek sampai termiss nie

  20. tahniah kepada pemenang πŸ™‚ bukan rezeki den lah nampaknya. haha

    1. Bro Framestone

      cam tue la ceritanya kan…

      insya’lah bro akan wat contest lagi

  21. tahniahhh!! contest ni gua xsempat nak join.. lenkalli boleh join kot..

    1. Bro Framestone

      ok xpe

  22. ehehe…terlebih senget pulak teka..hehe…nway,best la gak join kontes kannn

    1. Bro Framestone

      Thank fiq coz sudi join contest bro nie πŸ™‚

      nantikan contest yang lain ek

  23. aduh ingt takde luck dah..peluang tipis..hmpir2 nak teka nilai tu

    1. Bro Framestone

      tgu next contest la ek PJ he…23x

  24. mijie

    fuh, bro ada peserta teka dengan tepat sekali tu,jaga2 ,nuffnang bro dah kena hack tu, hahaah gurau2 nakal

    1. Bro Framestone

      tue la.. bro pun terkejut gak.. mybe hint ke-2 banyak membantu πŸ™‚

      ops nuffnang bro kena hack ek.. patut la nilainya bertambah he..23x

  25. tak paham benornya..bagi bro lah kan..elok pakai domain dgn hosting ker atau pakai domain pun dah ok ?

    1. Bro Framestone

      kalau pakai domain je.. kita tetap juga gunakan blogspot.. host pun di google punye server.. if pe2 jadi kat sana kita xleh nk wat ape2

      if google dapat report pasal blog kita.. if tidakan kena tutup.. dorg terus tutup je tanpa notis…

      if pakai host sendiri.. kite boleh berblog guna apa2 platform.. normal orang amik wordpress…

      data semua kita yang simpan n jaga..kecuali kena hack.. xde benda kat dunia nie xleh di hack…

      cuma beza… dorg akan warning dulu if nk mintak blog kita di tutup.. xtutup pun boleh,.. just remove ape2 benda yang dorg xbenarkan je

      πŸ™‚

  26. tahniah la pada sesiapa yang memenangi hadiah tersebut.. boleh la bergaya ngan domain baru anda.. Hehehe.. bro.. nanti updatekan la yang mne dorang dah tukar dapat domain tu ye.. nak tgk hasil nye.. memberangsangkan ke tak..

    bro framestone, agak2 bila lagi nak wat contest menarik macam nie?

    1. Bro Framestone

      pemenang belum hubungi bro… die x online kot, tgu je la untuk beberapa hari lagi..

      insya’lah..

      domain sekadar peganti nama url blog je… more kepada kreabiliti je… bagi nampak diri pengguna .com je..

      insya’lah kot nnt bro buat… tengok la cam mane nnt ek

  27. waahhh.hebatnyee fitri teke! πŸ™‚

    1. Bro Framestone

      tue la pasal huhuhu

      tepat sungguh tekaannya

  28. wah.. tahniah la kepada pemenang..
    tekaan yang tepat tu.. (^__^)

    1. Bro Framestone

      Tue la pasal. tepat beno

      eh.. nk kahwin 121212 ke..??

  29. alaa….
    eazy baru nk teka yg itu…
    hehe
    xD

    1. Bro Framestone

      xpe eazy… next time ek πŸ™‚

  30. salam..
    tahniah pada menag ..tak der pglaman klr wet melalaui nuff heee

    1. Bro Framestone

      w’salam

      maybe akan datang ade pengalaman ke kan huhuu

  31. oh baru faham..dan kalo ambik hosting sekali kat bro berapa harganya eh ?

    1. Bro Framestone

      ada dua…

      RM70 (hosting + domain) untuk stau tahun, tapi space & bandwidth xbesar

      bro selalu suggest amik yang RM100 (hosting leh host 5 blog + domain dan boleh tambah lagi satu domain if ada)

    2. uit bro bee nak buat apa pulak domain + 5 blog tuh ? tk mcm membazir ker ? kalo bee ambik hosting kan ..follower blog sekarang nih mcm mana ? susah tak pakai hosting sendiri?

    3. Bro Framestone

      hosting tue leh host 5 blog.. if bee nk create blog extra pun boleh.. untuk support live blog, untuk host blog image, or lain2 blog/web

      ade extra park domain.. mana tahu bee dapat hadiah domain free ke ape ke2… so leh park kat hosting nie.. n pasang kat mana2 blog yg bee nk..

      cam bro ade 5 domain.. hosting dh ade 3…

      kira untuk long term la…

      ada klient sorang nie.. amik pakej rm100 die host blog die & tunang die kat situ.. so die dh jimat banyak πŸ™‚

  32. hurm macam mana ek? poning pikir..hahah pikir sekali tknk ambik tp pikir punya pikir nk ambik..tapi blog bee tuh tak lah ada hasil sangat pun …apa cadangan bro untuk org baru mcm bee nih..tak nk buat keputusan terburu2 jer.. πŸ™‚

    1. Bro Framestone

      bergantung pada bee la..

      selalu yang amik blog berhosting adalah mereka yang mmg aktif berblog dan lebih menjaga hak cipta penulisan mereka di blog..

      dan mereka nak hasil penulisan mereka di hargai.. dan syg kehilangannya…

      lagi satu nak bawa minat berblog mereka ke satu tahap yang berbeza…

      follower boleh je nk di pindahkan.. tiada masalah.. nk create follower baru pun boleh…

      nak pindahkan kandungan dari blog lama pun boleh…

      yang penting bee kena ada semangat nak berlajar la ek

    2. hurm memang minat pon hari2 hadap blog..haha bro ujung bulan nih lah bee ambik tau..kompom..tp kang bro lah kena jd sifu eh..mana lg nak rujuk πŸ™‚

    3. Bro Framestone

      tp jangan hujung2 sangat tau. Takut bro bz time tue… awal sikit xpe he…23x

      insya’lah boleh saja bee

  33. Perghh… hebat ada yang teka dengan tepat tu yang tak tahan… MMg terbaik.

    1. Bro Framestone

      tue la pasal anwar.. selamat sorang je dapat teka cam tue.. if ramai.. xtau la kan

  34. wah. tahniah2. x sempat nak dpt 40juta kan. haha. utk hosting next contest leh lg. hehe. hebat betul. tekaan yg sgt tepat.

    1. Bro Framestone

      tue la pasal. tepat sangat dah tue…

      hosting ek. insya’lah dalam masa terdekat nie juga..nantikan la ek…

      ade je BE masuk, bro terus buat

  35. uiks…skit lagi nak kena…waaa….nak gak…cis no.3 takda hadiah ke bro…hehe

    1. Bro Framestone

      xde yag sudi sponsor hadiah untuk tempat ke-3 la…

Leave a Comment