4,670,801 total views, 1,507 views today

Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone

Bertubi-tubi bro menerima pertanyaan di page, hp dan juga twitter bro mengenai keputusan contest yang telah bro jalankan

Anyway bro ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada mereka yang sudi join contest yang telah bro jalankan.

Walaupun misi pecah panggung 40 juta 50 peserta tidak kesampaian. [short 2 orang], maka dengan rasminya. hadiah yang ditawarkan tidak akan diupkan. Hadiah tetap sama.

1st – Domain [1 tahun] + RM20 Tajaan Kak Ina KL.

2nd – Rm 20 [cash/topup] Tajaan Suffer8Zine.

If dapat cecah 50 orang peserta,

Bro akan up hadiah utama kepada blog Hostong + Domain sekali & Cash akan di turunkan kepada pemenang ke-2 & e-3. Mungkin bro akan tambah hadiah saguhati untuk pemenang ke-4 & ke-5

Di sini bro kongsikan hint yang telah bro berikan terdahulu

Hint #1

Hint #2

Dari 2 hint yang bro kongsikan untuk contest ini. Bro dapat kumpulkan peserta-peserta ini :-

  1. Yiedpozi – RM 560.28
  2. Mohd Isa – RM500.00
  3. HoneyvsBee – RM520.00
  4. BloodBery – RM 499.00
  5. Wazy – RM 650.00
  6. Eazy Izzuddin – RM 502.18
  7. Nana Chan – RM 518.68
  8. ZianaZone – RM 540.00
  9. Zqah – RM 683.90
  10. Fiq – RM 500.00
  11. Cik Dara – RM 678.34
  12. Gugurl – RM 500.00
  13. Ida Sayang Kamu – RM 550.00
  14. Watie – RM 497.78
  15. Suri Hatiku – RM 530.38
  16. LylaROCK – RM 520.43
  17. Zala Wajik – RM 505.43
  18. Syahril Hafiz – RM530.00
  19. Zack Entry – RM 628.00
  20. Nora – RM 510.43
  21. Aton – RM 530.00
  22. Mrs Vor+ = RM 508.25
  23. Ainiaa – RM 535.00
  24. nuRr deeanNa – RM 503.95
  25. Muhammad Zulhaizer – RM 521.00
  26. Saipool Zameer – RM 512.75
  27. 4east – RM 573.19
  28. fittiariri – RM499.43
  29. Raby – RM 580.43
  30. FasiHaH – RM 623.35
  31. Matdin – RM 558.73
  32. SayangSafuraa – RM 508.50
  33. Zacky – RM 583.76
  34. Norfa Lyana – RM 550.00
  35. Sya Isya – RM 535.43
  36. Zikrihusaini – RM 513.25
  37. Paan @ Kacang – RM 583.90
  38. Adrien – RM 618.35
  39. Kak Yong – RM 550.00
  40. Mangges – RM 515.30
  41. Cik Mot – RM 531.00
  42. Hazwan – RM 525.25
  43. Ras Amierra – RM 550.50
  44. AISYA humaira – RM 511.10
  45. Zuar - RM 565.00
  46. Zuryn Zakarya - RM 581.79
  47. Biela Baek – RM 528.12
  48. Yuyu – RM 600.00

Dan screen shot jumlah cash out bro. [maaf yang betul2 punya jumlah bro tertingal di rumah, so xboleh nak tempek kat sini]

Tetapi bagi mereka yang belum pernah cash out Nuffnang.

Setiap pengeluaran akan di kenakan charge sebanyak RM1.

Maka jawapan adalah RM499.43

Mari kita tengok siapa yang kena :-

  1. fittiariri – RM499.43 [tepat tekaannya]
  2. BloodBery – RM 499.00 [tekaan hampir tepat]

Kepada pemenang sila hubungi bro sama ada di entry ini, facebook, twitter or di hp bro [jika ada]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

84 Responses to Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone

  1. zik says:

    wah rupanya… tahniah kepada pemenang… rezeki tuh…
    zik recently posted..Cup cake bergerak!

  2. paan says:

    aiseh tak menang .. aiseh. takpe lah bro. takde rezeki agaknye. haha. takpe takpe. buat lagi ye! haha
    paan recently posted..kacang- aik katak biru tu ngan sara aik kenal ek eh eh

  3. zuarxpdc says:

    sekali lagi tak bertuah..hahaha
    zuarxpdc recently posted..Gambar Perodua Bezza aka Perodua Iron Man di KLIMS 2010

    • Bro Framestone says:

      tak pe.. insya’lah akan ada contest lain di masa akan datang he..23x

      stay tune dengan blog bro..

  4. hazwan says:

    terer betul dapat teka betul-betul tepat kan..
    tahniah kepada pemenang-pemenang
    hazwan recently posted..Free Domain By Broframestonecom

  5. nOWra says:

    uikssssss tekaan hampir2…
    tp dpt jugak..
    thanks bro..
    thank u so much…
    suke bebeno..
    nOWra recently posted..Bercinta &amp Kecewa

  6. wazy says:

    wahh boleh tahan tu bro dapat RM499.43
    tahniah untuk pemenang contest ni
    wazy recently posted..Proton 5 Pahlawan Di KLIMS 2010

  7. bee says:

    loh bee tak menang wawawa
    bee recently posted..Sistem nuffnang down hari ni

  8. bee says:

    nampaknya kena beli domain lah ni bro………..
    bee recently posted..Macam-macam baby

  9. zuarxpdc says:

    dah semestinya bro..stay tuned..hehe..tahniah kepad pemenang…^_^
    zuarxpdc recently posted..Gambar Perodua Bezza aka Perodua Iron Man di KLIMS 2010

    • Bro Framestone says:

      Maybe ada contest awal tahun depan kot. Tapi tak boleh nak janji…

      tengok dulu cam mane ek..

  10. Yiedpozi says:

    Kecewa… Sebab tak menang. Tapi sekurang-kurangnya kita mencuba kan… Lepas ni buat lagi contest ye. Hehe…

    *Mungkin bukan rezeki Yied….
    Yiedpozi recently posted..Forum Kutuk Islam

  11. ZE says:

    ler tambah singgit jer..keke..papepon, tahniah kepada pemenang..=)

    • Bro Framestone says:

      Nak buat cam mna.. tue je rezeki bro.. iklan tak banyak naik kat sini…

      harap pada BE je… so nk tunggu BE tukar jadi ME take time jugak

  12. Woww! Hebat!
    Tahniah diucapkan :)

    PoJiePooH; Hanya Satu…
    Pojiepooh Abdullah recently posted..Tutorial Membuat Facebook Fan Page

  13. [...] This post was mentioned on Twitter by Merpati Putih, Rose Nazihah and Nama Saya Din, Bro Framestone. Bro Framestone said: Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone http://selangorbloggers.com/read/10038 [...]

  14. matdin says:

    matdin igt 30sen jer lari hehe….
    matdin recently posted..Tag Daripada Mokcik

    • Bro Framestone says:

      dia tambah sikit lagi…

      so total cash out akan di tolak singit… tapi bro amik jumlah yang cash out je la ek

  15. aton says:

    hohoho..memang xpernah cash out nuff lagi..mane tak nye, nuff xpenah dpt BE.. (~_~)

    • Bro Framestone says:

      just share tip if lepas nie nak cash out nuffnang…

      xpernah dapat BE ek.. dah berapa lama guna Nuffnang.. dah memenuhi syarat x or ade langgar mana2 syarat x..??

      insya’lah nnt bro share tips ek

  16. cikmot says:

    la.. adui2.. xpe2.. next time wat lg contest tau.. heee~

  17. Sya Isya says:

    huhu…tambah campaign earning jer ghupanya. Sya campur sekali kotlah ada lagi BE matang jadi ME. Hehe..xpe, leh try lagi lain kali if ada. seronok gak main teka2 ni. pelbagai kemungkinan ada. Sya ada gak pk nk wat contest teka earning ni. tapi kurang keyakinan lah nk buat, kang xde org nk join plak. maklumlah, blog x glamer. huhu..
    Sya Isya recently posted..HARGA TIKET- MASA DAN KAUNTER JUALAN TIKET- MALAYSIA VS VIETNAM DI BUKIT JALIL SEPARUH AKHIR AFF SUZUKI CUP 2010

  18. Norfa says:

    Yeahhh! tak menang.. hahaha..xpe2.. hehe..baru tahu kene tolak rm1 untuk cash out..huhu
    Norfa recently posted..Eqbalzack 2010 Giveaway Contest

  19. nana cHan says:

    aiseh. salah teka lak. ptt la aritu mula2 nak teka kurang dari rm500. ceh tetiba lak. Congrats kpd yg menang. seronok gak main teka2 nih :P
    nana cHan recently posted..Kalau gigi tak cukup 32- maknanya

  20. ieqa swetluv says:

    waduh terlepas contest bro la x de rezeki barangkali wawawa.. btw tahniah diucapkan kepada para pemenang ye ngee

  21. Zala Wajik says:

    tahniah kepada pemenang :) bukan rezeki den lah nampaknya. haha
    Zala Wajik recently posted..Pantas Ke Aku Taip

  22. rma says:

    tahniahhh!! contest ni gua xsempat nak join.. lenkalli boleh join kot..
    rma recently posted..Jipaban – My 2010 Santarina

  23. fiq says:

    ehehe…terlebih senget pulak teka..hehe…nway,best la gak join kontes kannn

  24. PJ says:

    aduh ingt takde luck dah..peluang tipis..hmpir2 nak teka nilai tu
    PJ recently posted..CikEpal Ditawan di Times Square faizalpejay

  25. mijie says:

    fuh, bro ada peserta teka dengan tepat sekali tu,jaga2 ,nuffnang bro dah kena hack tu, hahaah gurau2 nakal

    • Bro Framestone says:

      tue la.. bro pun terkejut gak.. mybe hint ke-2 banyak membantu :)

      ops nuffnang bro kena hack ek.. patut la nilainya bertambah he..23x

  26. bee says:

    tak paham benornya..bagi bro lah kan..elok pakai domain dgn hosting ker atau pakai domain pun dah ok ?
    bee recently posted..GIVEAWAY Edy – Terbang jauh-jauh

    • Bro Framestone says:

      kalau pakai domain je.. kita tetap juga gunakan blogspot.. host pun di google punye server.. if pe2 jadi kat sana kita xleh nk wat ape2

      if google dapat report pasal blog kita.. if tidakan kena tutup.. dorg terus tutup je tanpa notis…

      if pakai host sendiri.. kite boleh berblog guna apa2 platform.. normal orang amik wordpress…

      data semua kita yang simpan n jaga..kecuali kena hack.. xde benda kat dunia nie xleh di hack…

      cuma beza… dorg akan warning dulu if nk mintak blog kita di tutup.. xtutup pun boleh,.. just remove ape2 benda yang dorg xbenarkan je

      :)

  27. mdzulhaizer says:

    tahniah la pada sesiapa yang memenangi hadiah tersebut.. boleh la bergaya ngan domain baru anda.. Hehehe.. bro.. nanti updatekan la yang mne dorang dah tukar dapat domain tu ye.. nak tgk hasil nye.. memberangsangkan ke tak..

    bro framestone, agak2 bila lagi nak wat contest menarik macam nie?
    mdzulhaizer recently posted..Ucapan THANKZ BRO BEN ASHAARI!

    • Bro Framestone says:

      pemenang belum hubungi bro… die x online kot, tgu je la untuk beberapa hari lagi..

      insya’lah..

      domain sekadar peganti nama url blog je… more kepada kreabiliti je… bagi nampak diri pengguna .com je..

      insya’lah kot nnt bro buat… tengok la cam mane nnt ek

  28. bielabiela says:

    waahhh.hebatnyee fitri teke! :)

  29. Faarihin says:

    wah.. tahniah la kepada pemenang..
    tekaan yang tepat tu.. (^__^)
    Faarihin recently posted..Saya Nak Nikah 121212

  30. alaa….
    eazy baru nk teka yg itu…
    hehe
    xD
    Eazy Izzuddin recently posted..Ku Rindu Dia

  31. suri says:

    salam..
    tahniah pada menag ..tak der pglaman klr wet melalaui nuff heee

  32. bee says:

    oh baru faham..dan kalo ambik hosting sekali kat bro berapa harganya eh ?
    bee recently posted..UNDIAN DI BUKA Blogbaru pilihan malaysia 2010 -UNDI 67

    • Bro Framestone says:

      ada dua…

      RM70 (hosting + domain) untuk stau tahun, tapi space & bandwidth xbesar

      bro selalu suggest amik yang RM100 (hosting leh host 5 blog + domain dan boleh tambah lagi satu domain if ada)

    • bee says:

      uit bro bee nak buat apa pulak domain + 5 blog tuh ? tk mcm membazir ker ? kalo bee ambik hosting kan ..follower blog sekarang nih mcm mana ? susah tak pakai hosting sendiri?
      bee recently posted..UNDIAN DI BUKA Blogbaru pilihan malaysia 2010 -UNDI 67

    • Bro Framestone says:

      hosting tue leh host 5 blog.. if bee nk create blog extra pun boleh.. untuk support live blog, untuk host blog image, or lain2 blog/web

      ade extra park domain.. mana tahu bee dapat hadiah domain free ke ape ke2… so leh park kat hosting nie.. n pasang kat mana2 blog yg bee nk..

      cam bro ade 5 domain.. hosting dh ade 3…

      kira untuk long term la…

      ada klient sorang nie.. amik pakej rm100 die host blog die & tunang die kat situ.. so die dh jimat banyak :)

  33. bee says:

    hurm macam mana ek? poning pikir..hahah pikir sekali tknk ambik tp pikir punya pikir nk ambik..tapi blog bee tuh tak lah ada hasil sangat pun …apa cadangan bro untuk org baru mcm bee nih..tak nk buat keputusan terburu2 jer.. :)
    bee recently posted..Laporan kes buang bayi Oktober – 14 Disember 2010

    • Bro Framestone says:

      bergantung pada bee la..

      selalu yang amik blog berhosting adalah mereka yang mmg aktif berblog dan lebih menjaga hak cipta penulisan mereka di blog..

      dan mereka nak hasil penulisan mereka di hargai.. dan syg kehilangannya…

      lagi satu nak bawa minat berblog mereka ke satu tahap yang berbeza…

      follower boleh je nk di pindahkan.. tiada masalah.. nk create follower baru pun boleh…

      nak pindahkan kandungan dari blog lama pun boleh…

      yang penting bee kena ada semangat nak berlajar la ek

    • bee says:

      hurm memang minat pon hari2 hadap blog..haha bro ujung bulan nih lah bee ambik tau..kompom..tp kang bro lah kena jd sifu eh..mana lg nak rujuk :)
      bee recently posted..UNDIAN DI BUKA Blogbaru pilihan malaysia 2010 -UNDI 67

    • Bro Framestone says:

      tp jangan hujung2 sangat tau. Takut bro bz time tue… awal sikit xpe he…23x

      insya’lah boleh saja bee

  34. Anwar Osman says:

    Perghh… hebat ada yang teka dengan tepat tu yang tak tahan… MMg terbaik.
    Anwar Osman recently posted..The Number 1001 Comment Award

  35. RedBoys says:

    wah. tahniah2. x sempat nak dpt 40juta kan. haha. utk hosting next contest leh lg. hehe. hebat betul. tekaan yg sgt tepat.
    RedBoys recently posted..Blog – Isu Plagiat

    • Bro Framestone says:

      tue la pasal. tepat sangat dah tue…

      hosting ek. insya’lah dalam masa terdekat nie juga..nantikan la ek…

      ade je BE masuk, bro terus buat

  36. Mohd Isa says:

    uiks…skit lagi nak kena…waaa….nak gak…cis no.3 takda hadiah ke bro…hehe
    Mohd Isa recently posted..Selamat Tinggal Dunia Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge