Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone

Bertubi-tubi bro menerima pertanyaan di page, hp dan juga twitter bro mengenai keputusan contest yang telah bro jalankan

Anyway bro ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada mereka yang sudi join contest yang telah bro jalankan.

Walaupun misi pecah panggung 40 juta 50 peserta tidak kesampaian. [short 2 orang], maka dengan rasminya. hadiah yang ditawarkan tidak akan diupkan. Hadiah tetap sama.

1st – Domain [1 tahun] + RM20 Tajaan Kak Ina KL.

2nd – Rm 20 [cash/topup] Tajaan Suffer8Zine.

If dapat cecah 50 orang peserta,

Bro akan up hadiah utama kepada blog Hostong + Domain sekali & Cash akan di turunkan kepada pemenang ke-2 & e-3. Mungkin bro akan tambah hadiah saguhati untuk pemenang ke-4 & ke-5

Di sini bro kongsikan hint yang telah bro berikan terdahulu

Hint #1

Hint #2

Dari 2 hint yang bro kongsikan untuk contest ini. Bro dapat kumpulkan peserta-peserta ini :-

  1. Yiedpozi – RM 560.28
  2. Mohd Isa – RM500.00
  3. HoneyvsBee – RM520.00
  4. BloodBery – RM 499.00
  5. Wazy – RM 650.00
  6. Eazy Izzuddin – RM 502.18
  7. Nana Chan – RM 518.68
  8. ZianaZone – RM 540.00
  9. Zqah – RM 683.90
  10. Fiq – RM 500.00
  11. Cik Dara – RM 678.34
  12. Gugurl – RM 500.00
  13. Ida Sayang Kamu – RM 550.00
  14. Watie – RM 497.78
  15. Suri Hatiku – RM 530.38
  16. LylaROCK – RM 520.43
  17. Zala Wajik – RM 505.43
  18. Syahril Hafiz – RM530.00
  19. Zack Entry – RM 628.00
  20. Nora – RM 510.43
  21. Aton – RM 530.00
  22. Mrs Vor+ = RM 508.25
  23. Ainiaa – RM 535.00
  24. nuRr deeanNa – RM 503.95
  25. Muhammad Zulhaizer – RM 521.00
  26. Saipool Zameer – RM 512.75
  27. 4east – RM 573.19
  28. fittiariri – RM499.43
  29. Raby – RM 580.43
  30. FasiHaH – RM 623.35
  31. Matdin – RM 558.73
  32. SayangSafuraa – RM 508.50
  33. Zacky – RM 583.76
  34. Norfa Lyana – RM 550.00
  35. Sya Isya – RM 535.43
  36. Zikrihusaini – RM 513.25
  37. Paan @ Kacang – RM 583.90
  38. Adrien – RM 618.35
  39. Kak Yong – RM 550.00
  40. Mangges – RM 515.30
  41. Cik Mot – RM 531.00
  42. Hazwan – RM 525.25
  43. Ras Amierra – RM 550.50
  44. AISYA humaira – RM 511.10
  45. Zuar – RM 565.00
  46. Zuryn Zakarya – RM 581.79
  47. Biela Baek – RM 528.12
  48. Yuyu – RM 600.00

Dan screen shot jumlah cash out bro. [maaf yang betul2 punya jumlah bro tertingal di rumah, so xboleh nak tempek kat sini]

Tetapi bagi mereka yang belum pernah cash out Nuffnang.

Setiap pengeluaran akan di kenakan charge sebanyak RM1.

Maka jawapan adalah RM499.43

Mari kita tengok siapa yang kena :-

  1. fittiariri – RM499.43 [tepat tekaannya]
  2. BloodBery – RM 499.00 [tekaan hampir tepat]

Kepada pemenang sila hubungi bro sama ada di entry ini, facebook, twitter or di hp bro [jika ada]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15,447,728 total views, 3,620 views today

Travel, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia. Ex-Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

84 responses to “Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone”

  1. zik says:

    wah rupanya… tahniah kepada pemenang… rezeki tuh…

  2. paan says:

    aiseh tak menang .. aiseh. takpe lah bro. takde rezeki agaknye. haha. takpe takpe. buat lagi ye! haha

  3. zuarxpdc says:

    sekali lagi tak bertuah..hahaha

    • Bro Framestone says:

      tak pe.. insya’lah akan ada contest lain di masa akan datang he..23x

      stay tune dengan blog bro..

  4. hazwan says:

    terer betul dapat teka betul-betul tepat kan..
    tahniah kepada pemenang-pemenang

  5. nOWra says:

    uikssssss tekaan hampir2…
    tp dpt jugak..
    thanks bro..
    thank u so much…
    suke bebeno..

  6. wazy says:

    wahh boleh tahan tu bro dapat RM499.43
    tahniah untuk pemenang contest ni

    • Bro Framestone says:

      ala sikit je tue… ade yang lagi banyak dari ini 🙂

      thank wazy coz sudi join contest bro

  7. bee says:

    loh bee tak menang wawawa

  8. bee says:

    nampaknya kena beli domain lah ni bro………..

  9. zuarxpdc says:

    dah semestinya bro..stay tuned..hehe..tahniah kepad pemenang…^_^

    • Bro Framestone says:

      Maybe ada contest awal tahun depan kot. Tapi tak boleh nak janji…

      tengok dulu cam mane ek..

  10. Yiedpozi says:

    Kecewa… Sebab tak menang. Tapi sekurang-kurangnya kita mencuba kan… Lepas ni buat lagi contest ye. Hehe…

    *Mungkin bukan rezeki Yied….

    • Bro Framestone says:

      xpe yied…

      ala relax la.. insya’lah dari masa ke semasa bro akan buat contest lagi 🙂

  11. ZE says:

    ler tambah singgit jer..keke..papepon, tahniah kepada pemenang..=)

    • Bro Framestone says:

      Nak buat cam mna.. tue je rezeki bro.. iklan tak banyak naik kat sini…

      harap pada BE je… so nk tunggu BE tukar jadi ME take time jugak

  12. […] This post was mentioned on Twitter by Merpati Putih, Rose Nazihah and Nama Saya Din, Bro Framestone. Bro Framestone said: Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone http://selangorbloggers.com/read/10038 […]

  13. matdin says:

    matdin igt 30sen jer lari hehe….

    • Bro Framestone says:

      dia tambah sikit lagi…

      so total cash out akan di tolak singit… tapi bro amik jumlah yang cash out je la ek

  14. aton says:

    hohoho..memang xpernah cash out nuff lagi..mane tak nye, nuff xpenah dpt BE.. (~_~)

    • Bro Framestone says:

      just share tip if lepas nie nak cash out nuffnang…

      xpernah dapat BE ek.. dah berapa lama guna Nuffnang.. dah memenuhi syarat x or ade langgar mana2 syarat x..??

      insya’lah nnt bro share tips ek

  15. cikmot says:

    la.. adui2.. xpe2.. next time wat lg contest tau.. heee~

    • Bro Framestone says:

      insya’lah bro akan wat contest…

      maybe akan datang khas untuk pengguna blogspot sahaja… 🙂

  16. Sya Isya says:

    huhu…tambah campaign earning jer ghupanya. Sya campur sekali kotlah ada lagi BE matang jadi ME. Hehe..xpe, leh try lagi lain kali if ada. seronok gak main teka2 ni. pelbagai kemungkinan ada. Sya ada gak pk nk wat contest teka earning ni. tapi kurang keyakinan lah nk buat, kang xde org nk join plak. maklumlah, blog x glamer. huhu..

    • Bro Framestone says:

      Tmbah campaign earning je la.. BE kekadang amik masa 2-3 minggu baru jadi ME…

      boleh je nk buat… insya’lah bro boleh promote kan he…23x

      bro pun bukan glamer pun.. besa2 je… insya’lah mana yang bro leh support bro akan support

    • Sya Isya says:

      hehe…thanks coz berbaik hati nak support, tapi kan, nilainya ciput je, nak wat pun cam segan gak. hehe..tengok la.. Sya pikir2..klu jadi wat, Sya roger Bro. =D

      p/s: Bro pun mcm eyriqazz juga eh, suka merendah diri. Bro glamer juga per..

    • Sya Isya says:

      Salam, bro. Akhirnya Sya dah anjurkan juga contest. Tapi bukan teka earning la, teka umur. Nak jemput bro join. Sila lah, ya.

      http://syaisya.com/2011/03/contest-teka-umur-sumayyah-oleh-syaisya-com.html

    • Bro Framestone says:

      ala nilai ciput2 nie lama2 jadi bear gak..

      tapi elok wat contest time BE tengah banyak.. cam bro hari tue BE sangkut he..23x

      dah nak hujung2 🙂

      eh mane de la glamer, besa2 je.. nnt la bro tempek pic bro dgn eyriqazz.. ke nak dengan nara he..23x

  17. Norfa says:

    Yeahhh! tak menang.. hahaha..xpe2.. hehe..baru tahu kene tolak rm1 untuk cash out..huhu

  18. nana cHan says:

    aiseh. salah teka lak. ptt la aritu mula2 nak teka kurang dari rm500. ceh tetiba lak. Congrats kpd yg menang. seronok gak main teka2 nih 😛

  19. ieqa swetluv says:

    waduh terlepas contest bro la x de rezeki barangkali wawawa.. btw tahniah diucapkan kepada para pemenang ye ngee

  20. Zala Wajik says:

    tahniah kepada pemenang 🙂 bukan rezeki den lah nampaknya. haha

  21. rma says:

    tahniahhh!! contest ni gua xsempat nak join.. lenkalli boleh join kot..

  22. fiq says:

    ehehe…terlebih senget pulak teka..hehe…nway,best la gak join kontes kannn

  23. PJ says:

    aduh ingt takde luck dah..peluang tipis..hmpir2 nak teka nilai tu

  24. mijie says:

    fuh, bro ada peserta teka dengan tepat sekali tu,jaga2 ,nuffnang bro dah kena hack tu, hahaah gurau2 nakal

    • Bro Framestone says:

      tue la.. bro pun terkejut gak.. mybe hint ke-2 banyak membantu 🙂

      ops nuffnang bro kena hack ek.. patut la nilainya bertambah he..23x

  25. bee says:

    tak paham benornya..bagi bro lah kan..elok pakai domain dgn hosting ker atau pakai domain pun dah ok ?

    • Bro Framestone says:

      kalau pakai domain je.. kita tetap juga gunakan blogspot.. host pun di google punye server.. if pe2 jadi kat sana kita xleh nk wat ape2

      if google dapat report pasal blog kita.. if tidakan kena tutup.. dorg terus tutup je tanpa notis…

      if pakai host sendiri.. kite boleh berblog guna apa2 platform.. normal orang amik wordpress…

      data semua kita yang simpan n jaga..kecuali kena hack.. xde benda kat dunia nie xleh di hack…

      cuma beza… dorg akan warning dulu if nk mintak blog kita di tutup.. xtutup pun boleh,.. just remove ape2 benda yang dorg xbenarkan je

      🙂

  26. mdzulhaizer says:

    tahniah la pada sesiapa yang memenangi hadiah tersebut.. boleh la bergaya ngan domain baru anda.. Hehehe.. bro.. nanti updatekan la yang mne dorang dah tukar dapat domain tu ye.. nak tgk hasil nye.. memberangsangkan ke tak..

    bro framestone, agak2 bila lagi nak wat contest menarik macam nie?

    • Bro Framestone says:

      pemenang belum hubungi bro… die x online kot, tgu je la untuk beberapa hari lagi..

      insya’lah..

      domain sekadar peganti nama url blog je… more kepada kreabiliti je… bagi nampak diri pengguna .com je..

      insya’lah kot nnt bro buat… tengok la cam mane nnt ek

  27. bielabiela says:

    waahhh.hebatnyee fitri teke! 🙂

  28. Faarihin says:

    wah.. tahniah la kepada pemenang..
    tekaan yang tepat tu.. (^__^)

  29. alaa….
    eazy baru nk teka yg itu…
    hehe
    xD

  30. suri says:

    salam..
    tahniah pada menag ..tak der pglaman klr wet melalaui nuff heee

  31. bee says:

    oh baru faham..dan kalo ambik hosting sekali kat bro berapa harganya eh ?

    • Bro Framestone says:

      ada dua…

      RM70 (hosting + domain) untuk stau tahun, tapi space & bandwidth xbesar

      bro selalu suggest amik yang RM100 (hosting leh host 5 blog + domain dan boleh tambah lagi satu domain if ada)

    • bee says:

      uit bro bee nak buat apa pulak domain + 5 blog tuh ? tk mcm membazir ker ? kalo bee ambik hosting kan ..follower blog sekarang nih mcm mana ? susah tak pakai hosting sendiri?

    • Bro Framestone says:

      hosting tue leh host 5 blog.. if bee nk create blog extra pun boleh.. untuk support live blog, untuk host blog image, or lain2 blog/web

      ade extra park domain.. mana tahu bee dapat hadiah domain free ke ape ke2… so leh park kat hosting nie.. n pasang kat mana2 blog yg bee nk..

      cam bro ade 5 domain.. hosting dh ade 3…

      kira untuk long term la…

      ada klient sorang nie.. amik pakej rm100 die host blog die & tunang die kat situ.. so die dh jimat banyak 🙂

  32. bee says:

    hurm macam mana ek? poning pikir..hahah pikir sekali tknk ambik tp pikir punya pikir nk ambik..tapi blog bee tuh tak lah ada hasil sangat pun …apa cadangan bro untuk org baru mcm bee nih..tak nk buat keputusan terburu2 jer.. 🙂

    • Bro Framestone says:

      bergantung pada bee la..

      selalu yang amik blog berhosting adalah mereka yang mmg aktif berblog dan lebih menjaga hak cipta penulisan mereka di blog..

      dan mereka nak hasil penulisan mereka di hargai.. dan syg kehilangannya…

      lagi satu nak bawa minat berblog mereka ke satu tahap yang berbeza…

      follower boleh je nk di pindahkan.. tiada masalah.. nk create follower baru pun boleh…

      nak pindahkan kandungan dari blog lama pun boleh…

      yang penting bee kena ada semangat nak berlajar la ek

    • bee says:

      hurm memang minat pon hari2 hadap blog..haha bro ujung bulan nih lah bee ambik tau..kompom..tp kang bro lah kena jd sifu eh..mana lg nak rujuk 🙂

    • Bro Framestone says:

      tp jangan hujung2 sangat tau. Takut bro bz time tue… awal sikit xpe he…23x

      insya’lah boleh saja bee

  33. Anwar Osman says:

    Perghh… hebat ada yang teka dengan tepat tu yang tak tahan… MMg terbaik.

  34. RedBoys says:

    wah. tahniah2. x sempat nak dpt 40juta kan. haha. utk hosting next contest leh lg. hehe. hebat betul. tekaan yg sgt tepat.

    • Bro Framestone says:

      tue la pasal. tepat sangat dah tue…

      hosting ek. insya’lah dalam masa terdekat nie juga..nantikan la ek…

      ade je BE masuk, bro terus buat

  35. Mohd Isa says:

    uiks…skit lagi nak kena…waaa….nak gak…cis no.3 takda hadiah ke bro…hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge