Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone

Bertubi-tubi bro menerima pertanyaan di page, hp dan juga twitter bro mengenai keputusan contest yang telah bro jalankan

Anyway bro ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada mereka yang sudi join contest yang telah bro jalankan.

Walaupun misi pecah panggung 40 juta 50 peserta tidak kesampaian. [short 2 orang], maka dengan rasminya. hadiah yang ditawarkan tidak akan diupkan. Hadiah tetap sama.

1st – Domain [1 tahun] + RM20 Tajaan Kak Ina KL.

2nd – Rm 20 [cash/topup] Tajaan Suffer8Zine.

If dapat cecah 50 orang peserta,

Bro akan up hadiah utama kepada blog Hostong + Domain sekali & Cash akan di turunkan kepada pemenang ke-2 & e-3. Mungkin bro akan tambah hadiah saguhati untuk pemenang ke-4 & ke-5

Di sini bro kongsikan hint yang telah bro berikan terdahulu

Hint #1

Hint #2

Dari 2 hint yang bro kongsikan untuk contest ini. Bro dapat kumpulkan peserta-peserta ini :-

  1. Yiedpozi – RM 560.28
  2. Mohd Isa – RM500.00
  3. HoneyvsBee – RM520.00
  4. BloodBery – RM 499.00
  5. Wazy – RM 650.00
  6. Eazy Izzuddin – RM 502.18
  7. Nana Chan – RM 518.68
  8. ZianaZone – RM 540.00
  9. Zqah – RM 683.90
  10. Fiq – RM 500.00
  11. Cik Dara – RM 678.34
  12. Gugurl – RM 500.00
  13. Ida Sayang Kamu – RM 550.00
  14. Watie – RM 497.78
  15. Suri Hatiku – RM 530.38
  16. LylaROCK – RM 520.43
  17. Zala Wajik – RM 505.43
  18. Syahril Hafiz – RM530.00
  19. Zack Entry – RM 628.00
  20. Nora – RM 510.43
  21. Aton – RM 530.00
  22. Mrs Vor+ = RM 508.25
  23. Ainiaa – RM 535.00
  24. nuRr deeanNa – RM 503.95
  25. Muhammad Zulhaizer – RM 521.00
  26. Saipool Zameer – RM 512.75
  27. 4east – RM 573.19
  28. fittiariri – RM499.43
  29. Raby – RM 580.43
  30. FasiHaH – RM 623.35
  31. Matdin – RM 558.73
  32. SayangSafuraa – RM 508.50
  33. Zacky – RM 583.76
  34. Norfa Lyana – RM 550.00
  35. Sya Isya – RM 535.43
  36. Zikrihusaini – RM 513.25
  37. Paan @ Kacang – RM 583.90
  38. Adrien – RM 618.35
  39. Kak Yong – RM 550.00
  40. Mangges – RM 515.30
  41. Cik Mot – RM 531.00
  42. Hazwan – RM 525.25
  43. Ras Amierra – RM 550.50
  44. AISYA humaira – RM 511.10
  45. Zuar - RM 565.00
  46. Zuryn Zakarya - RM 581.79
  47. Biela Baek – RM 528.12
  48. Yuyu – RM 600.00

Dan screen shot jumlah cash out bro. [maaf yang betul2 punya jumlah bro tertingal di rumah, so xboleh nak tempek kat sini]

Tetapi bagi mereka yang belum pernah cash out Nuffnang.

Setiap pengeluaran akan di kenakan charge sebanyak RM1.

Maka jawapan adalah RM499.43

Mari kita tengok siapa yang kena :-

  1. fittiariri – RM499.43 [tepat tekaannya]
  2. BloodBery – RM 499.00 [tekaan hampir tepat]

Kepada pemenang sila hubungi bro sama ada di entry ini, facebook, twitter or di hp bro [jika ada]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5,970,682 total views, 23,264 views today

Antara Top Blogger - Travel, Parenting dan Lifestyle di Malaysia. Berkerja sebagai Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan seorang anak (belum plan nak tambah lagi)

84 thoughts on “Keputusan Contest Free Domain Dari Bro Framestone

    • tak pe.. insya’lah akan ada contest lain di masa akan datang he..23x

      stay tune dengan blog bro..

    • Nak buat cam mna.. tue je rezeki bro.. iklan tak banyak naik kat sini…

      harap pada BE je… so nk tunggu BE tukar jadi ME take time jugak

    • dia tambah sikit lagi…

      so total cash out akan di tolak singit… tapi bro amik jumlah yang cash out je la ek

    • just share tip if lepas nie nak cash out nuffnang…

      xpernah dapat BE ek.. dah berapa lama guna Nuffnang.. dah memenuhi syarat x or ade langgar mana2 syarat x..??

      insya’lah nnt bro share tips ek

  1. huhu…tambah campaign earning jer ghupanya. Sya campur sekali kotlah ada lagi BE matang jadi ME. Hehe..xpe, leh try lagi lain kali if ada. seronok gak main teka2 ni. pelbagai kemungkinan ada. Sya ada gak pk nk wat contest teka earning ni. tapi kurang keyakinan lah nk buat, kang xde org nk join plak. maklumlah, blog x glamer. huhu..
    Sya Isya recently posted..HARGA TIKET- MASA DAN KAUNTER JUALAN TIKET- MALAYSIA VS VIETNAM DI BUKIT JALIL SEPARUH AKHIR AFF SUZUKI CUP 2010

    • tue la.. bro pun terkejut gak.. mybe hint ke-2 banyak membantu :)

      ops nuffnang bro kena hack ek.. patut la nilainya bertambah he..23x

    • kalau pakai domain je.. kita tetap juga gunakan blogspot.. host pun di google punye server.. if pe2 jadi kat sana kita xleh nk wat ape2

      if google dapat report pasal blog kita.. if tidakan kena tutup.. dorg terus tutup je tanpa notis…

      if pakai host sendiri.. kite boleh berblog guna apa2 platform.. normal orang amik wordpress…

      data semua kita yang simpan n jaga..kecuali kena hack.. xde benda kat dunia nie xleh di hack…

      cuma beza… dorg akan warning dulu if nk mintak blog kita di tutup.. xtutup pun boleh,.. just remove ape2 benda yang dorg xbenarkan je

      :)

  2. tahniah la pada sesiapa yang memenangi hadiah tersebut.. boleh la bergaya ngan domain baru anda.. Hehehe.. bro.. nanti updatekan la yang mne dorang dah tukar dapat domain tu ye.. nak tgk hasil nye.. memberangsangkan ke tak..

    bro framestone, agak2 bila lagi nak wat contest menarik macam nie?
    mdzulhaizer recently posted..Ucapan THANKZ BRO BEN ASHAARI!

    • pemenang belum hubungi bro… die x online kot, tgu je la untuk beberapa hari lagi..

      insya’lah..

      domain sekadar peganti nama url blog je… more kepada kreabiliti je… bagi nampak diri pengguna .com je..

      insya’lah kot nnt bro buat… tengok la cam mane nnt ek

    • ada dua…

      RM70 (hosting + domain) untuk stau tahun, tapi space & bandwidth xbesar

      bro selalu suggest amik yang RM100 (hosting leh host 5 blog + domain dan boleh tambah lagi satu domain if ada)

    • hosting tue leh host 5 blog.. if bee nk create blog extra pun boleh.. untuk support live blog, untuk host blog image, or lain2 blog/web

      ade extra park domain.. mana tahu bee dapat hadiah domain free ke ape ke2… so leh park kat hosting nie.. n pasang kat mana2 blog yg bee nk..

      cam bro ade 5 domain.. hosting dh ade 3…

      kira untuk long term la…

      ada klient sorang nie.. amik pakej rm100 die host blog die & tunang die kat situ.. so die dh jimat banyak :)

    • bergantung pada bee la..

      selalu yang amik blog berhosting adalah mereka yang mmg aktif berblog dan lebih menjaga hak cipta penulisan mereka di blog..

      dan mereka nak hasil penulisan mereka di hargai.. dan syg kehilangannya…

      lagi satu nak bawa minat berblog mereka ke satu tahap yang berbeza…

      follower boleh je nk di pindahkan.. tiada masalah.. nk create follower baru pun boleh…

      nak pindahkan kandungan dari blog lama pun boleh…

      yang penting bee kena ada semangat nak berlajar la ek

    • tp jangan hujung2 sangat tau. Takut bro bz time tue… awal sikit xpe he…23x

      insya’lah boleh saja bee

    • tue la pasal. tepat sangat dah tue…

      hosting ek. insya’lah dalam masa terdekat nie juga..nantikan la ek…

      ade je BE masuk, bro terus buat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge