You are here
Home > Status Malam Jumaat > [Status Malam Jumaat] Jangan Lupa Mandi Wajib Sebelum Subuh

17,438,873 total views, 2,728 views today

[Status Malam Jumaat] Jangan Lupa Mandi Wajib Sebelum Subuh

Khas buat mereka yang dah nikah, kahwin xnikah, nak nikah, yang nak kahwin terutama anak dara & teruna yang liat nak mandi pagi.

Bila seorang teruna bersembang dengan si dara [tapi tiada hubungan kecuali di twitter, facebook & blog]

Bro : Lewat mandi, matahri dah nak terpacak dah nie
Dara: Ala Bro, sejuk la pagi2 nak mandiiiii. tee heeee 😀

Bro : Ape sejuk-sejuk, nanti dah kahwin before subuh dah kena wajib mandi.

Dara : Ok bro, nak praktis dari sekarang ngeheh
Bro : Time-time before kahwin nie la kena praktikan. Nanti dah kahwin, jadi liat.

Dara : yes boss. mulai esok, before subuh dah siap mandi. eh tak takk, lepas subuh la mandi. tak biasee. sejuk sangattt. gugugugu

Bro : ala relax la, dah kahwin nnt kalau sejuk ada je orang tolong panaskan he..23x
Dara: whoops! haha.

Bicara bro | If nak cari calon suami/isteri. Cari yang rajin mandi di awal pagi.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

47 thoughts on “[Status Malam Jumaat] Jangan Lupa Mandi Wajib Sebelum Subuh

    1. nakal ke saya nie cikgu.. pukul la sy rotan la sy

      yup.. bro tue bro la…

      alamak.. kantoi bro ternotty dgn org lain

    1. mne ade notty huhuhu….

      past mane tue… sume bro nyatakan adalah fakta he…23x

      xpercaya..?? tgu kahwin nnt

    1. mmg perlu.. kalau x cam mne nk solat subuhkan.. lagi2 la kalau hari2 kena mandi..

      kalau now dah liat n mandi pagi.. gamaknya nnt lagi liat nk mandi

  1. bro, nape saye mcm kenal je perbualan tu? hahahahaha.

    ha ni, sy tak praktis lagi, sejuk la bro.tak tahan urat saya ni sejuk2. ngeheh. tapi kebetuan pulak saya baru bukak baca ni ha, baru online, kalau saya baca semalam, mungkin pagi ni saya dah mandi before subuh, pastu leh balas entry bro ni, ala-ala, cabaran disahut la. tee hee 😀

    1. ops kenal ek he…23x tp betulkan bro mention si dara kan he..23x xpasal2 masuk dalm blog bro huhuu

      bro kul 5.30 td dah mandi dh pun… wajib he…23x

      ala sahut la.. mne de sejuk pun.. klu x praktis sekarang bila lagi kan huhuhu

    2. whoops! bro dh mandi? nape awal sgt? kehkehkeh.

      nt esok lusa saya sahut cabaran bro tu. nak quote sket “nak cari calon isteri/suami, cari yg rajin mandi awal pagi”.wowowowwowo, NAK lah jd calon begitu. kekekeke.

      eh mestilah dara, takkan mak dara. tee hee 😀

    3. dh mandi pun…coz dah besa mandi awal…

      xkisah la mandi wajib sunat harus.. mandi jenazah je belum pernah lagi he…23x

      oh esok lusa tue bunyi cam 2-3 tahun lagi.. time tue dh kahwin mne leh sahut dah.. coz dh mmg confirm akan mandi he..23x

      ok x quote bro tue, tips buat si jejaka n gadis di luar sana

      ops.. mane la tahu.. eh mane leh sembang sensitif2 kat sini… smbg kat tempat lain ek

      nk tnye kamu nie kan cikedis… bro pernah x kenali kamu b4 pakai nama cikedis..

      coz dulu bro ade mbe blogger nama juliet n ade orange2 jugak

    4. bro nak tahu sesuatu tak? bro mmg kenal saya dlu lagi. dlu saya guna julietdeorange kat twitter tu. cikjuliet tu acc baru sy. hehe. nape bro? tp saya adlh org yg same je kat cikedis tu. eheh.

      gelak guling2 saya baca komen bro ni, adeke pulak bro kate 2 3 tahun lagi? ish3. takpe2, nt bro tggu sy announce sy mandi b4 subuh.

      ps: mak ayah saya mesti pelik nt,apsal la anak aku mandi awal sgt pagi ni. ekekeke.pastu sy nak jawab “nak praktis jadi isteri” hahaha.

    5. he…23x meh bro gelak guling2 juga bace jawapan kamu kepada mak ayah he..23x

      ala mandi jangan la b4 subuh..tp b4 solat subuh ek… kul 6lebih pun kira ok jugak tue

      mne la tahu kot2 2 3 tahun nnt kahwin… sur kne wajib mandi kan he…23x

      ok bro mesti nk tahu.. kan bro dah agak dah.. rindu sgt dgn kamu.. dulu kamu kan antara yg paling setia lepak blog bro he..23x

      mknenye bro pernah la jumpa kamu kan.. masa gatsby hari tue

    6. ye la bro, mksudny before solat subuh la, org yg tak solat subuh, takkan nye bangun awal2. ish3. *kte doakan mereka bro.

      mmg mak ayah kagum terus lepas tu dgn saya. yelah, zaman belajar dlu pon tak penah cntu, mesti bangun, solat, pastu duduk2, berangan2 kejap, baru g mandi. eheh.

      erm. tak la bro. kte tak pnah bjmpe punn.

    7. ade je yang bagun awal tp liat nk solat subuh huhuhu

      bro zaman sekolah dulu kul 5 pagi dah siap2 mandi kat asrama.. kul 6.30 dh ade kat sekolah dah he..23x

      oh ye ke xpernah jumpe… anda pasti…

    1. sahaja aku membaca blog broframestone, wajib keatas ku kerna rapu rapannya he..23x

      ok.. itu la niat penuhnya

    1. he…23x yang tue google n tukang jual buku/cd yang selalu kaco orang nk makan pun ade jual…

      kalau nk, bro kena create satu lagi segmen.. tp blog bro dah penuh dengan segmen… n kne pilih hari yang sesuai untuk blog ini

      coz setiap hari ade je segmen di blog bro.. nk consistenkan je

Leave a Reply

Top