Miss Lolly’s Si Adik BroFramestone?

Eh, ade ke yang tak tahu pasal ini. Oh, korang tahu ngorat je dia ek. Tak periksa siapa abang dia.

Jangan ingat bro tak tahu sape-sape yang try tackle die nie. Lolly selalu ngadu dengan bro.

Ucapan dari Bro yakni abe mu,

Selamat ulang tahun kelahiran buat Lolly, dengan pesanan:-

  • Jangan nakal-nakal
  • Jangan mandi pagi lambat-lambat [jangan cakap dah lupa sebab apa ek]
  • Jangan kuat merenggek. Lelaki dewasa tak suka. Dengan laki sendiri tak pe.
  • Jangan lupa jasa mak, coz dia yang penat nak mengeluarkan kamu ke dunia ini
  • Jangan lupa jasa bapak, coz dia yang wat mak kamu mengandung kamu
  • Jangan lupa jasa pendidik, coz mereka yang jadikan lolly seperti lolly sekarang.
  • Jangan lupa pada Allah swt, coz Dia yang membuat kamu masih bernyawa sehingga sekarang.

23 tahun tue masih muda lagi. Tetapi sedarkah Lolly dalam tempoh 23 tahun ini,

Berapa banyak dosa yang Lolly kumpul, dan berapa banyak pahala yang Lolly jana

Berapa banyak kawan yang Lolly dapat, dan berapa ramai stalker yang Lolly kumpul

Berapa banyakyang selesa dengan Lolly, dan berapa banyak juga yang menyampah dengan Lolly

Maka baki hayat yang masih Lolly miliki ini, gunakan sebaik mungkin. Dia anytime akan menjemput kita, maka jangan sesekali lakukan sesuatu yang menyebabkan kamu menyesalinya seumur hidup

Lagi-lagi jika ianya berkaitan dengan manusia. Mereka juga anytime akan kembali kepadaNya.

Dan kalau Bro diberi RM100 untuk bagi gift kat Lolly, bro nak hadiakan apa kepada Lolly?

Bro akan berikan buku tabung haji kepada Lolly yang berisi RM100 di dalamnya.

[siap ada 2 buku lagi. Jangan tanya, satu lagi untuk siapa. Sekadar persediaan]

Nanti nak pergi haji senang. Leh pergi dengan abang and akak mu sekali.

Mungkin hadiah bro nampk tak seberapa. Tetapi mampu menjana saham akhirat bersama-sama :)

[Macam mana la keadaan rakan blogger kita Rozaini Ghani yang berada di Mekah sekarang ini]

Bicara Bro Buat Lolly | Moga tuhan panjangkan umur + segala-gala yang boleh dipanjang dan dimurahkan rezeki buatmu.

Maaf if bro ada menyakat kamu dan juga menyakat sesiapa yang menackle kamu. Bro kan abang yang baik.

Even Birthday mu lambat lagi, bro dah wat entry awal-awal.

Tetapi, kamu sikit pun xamik tahu pasal abang mu yang hensem lagi macho ini yang dah lama xberkerja ini. T-T