You are here
Home > Contest > Contest- Miss Lolly’s Si Adik BroFramestone | Birthday

17,644,211 total views, 5,344 views today

Contest- Miss Lolly’s Si Adik BroFramestone | Birthday

Miss Lolly’s Si Adik BroFramestone?

Eh, ade ke yang tak tahu pasal ini. Oh, korang tahu ngorat je dia ek. Tak periksa siapa abang dia.

Jangan ingat bro tak tahu sape-sape yang try tackle die nie. Lolly selalu ngadu dengan bro.

Ucapan dari Bro yakni abe mu,

Selamat ulang tahun kelahiran buat Lolly, dengan pesanan:-

  • Jangan nakal-nakal
  • Jangan mandi pagi lambat-lambat [jangan cakap dah lupa sebab apa ek]
  • Jangan kuat merenggek. Lelaki dewasa tak suka. Dengan laki sendiri tak pe.
  • Jangan lupa jasa mak, coz dia yang penat nak mengeluarkan kamu ke dunia ini
  • Jangan lupa jasa bapak, coz dia yang wat mak kamu mengandung kamu
  • Jangan lupa jasa pendidik, coz mereka yang jadikan lolly seperti lolly sekarang.
  • Jangan lupa pada Allah swt, coz Dia yang membuat kamu masih bernyawa sehingga sekarang.

23 tahun tue masih muda lagi. Tetapi sedarkah Lolly dalam tempoh 23 tahun ini,

Berapa banyak dosa yang Lolly kumpul, dan berapa banyak pahala yang Lolly jana

Berapa banyak kawan yang Lolly dapat, dan berapa ramai stalker yang Lolly kumpul

Berapa banyakyang selesa dengan Lolly, dan berapa banyak juga yang menyampah dengan Lolly

Maka baki hayat yang masih Lolly miliki ini, gunakan sebaik mungkin. Dia anytime akan menjemput kita, maka jangan sesekali lakukan sesuatu yang menyebabkan kamu menyesalinya seumur hidup

Lagi-lagi jika ianya berkaitan dengan manusia. Mereka juga anytime akan kembali kepadaNya.

Dan kalau Bro diberi RM100 untuk bagi gift kat Lolly, bro nak hadiakan apa kepada Lolly?

Bro akan berikan buku tabung haji kepada Lolly yang berisi RM100 di dalamnya.

[siap ada 2 buku lagi. Jangan tanya, satu lagi untuk siapa. Sekadar persediaan]

Nanti nak pergi haji senang. Leh pergi dengan abang and akak mu sekali.

Mungkin hadiah bro nampk tak seberapa. Tetapi mampu menjana saham akhirat bersama-sama 🙂

[Macam mana la keadaan rakan blogger kita Rozaini Ghani yang berada di Mekah sekarang ini]

Bicara Bro Buat Lolly | Moga tuhan panjangkan umur + segala-gala yang boleh dipanjang dan dimurahkan rezeki buatmu.

Maaf if bro ada menyakat kamu dan juga menyakat sesiapa yang menackle kamu. Bro kan abang yang baik.

Even Birthday mu lambat lagi, bro dah wat entry awal-awal.

Tetapi, kamu sikit pun xamik tahu pasal abang mu yang hensem lagi macho ini yang dah lama xberkerja ini. T-T

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

36 thoughts on “Contest- Miss Lolly’s Si Adik BroFramestone | Birthday

    1. Thank Yied..

      kalau betul kenapa ek…

      dia xde pulak buh syarat ahli keluarga tak boleh join he..23x

    1. he…23x ops tang mane terbaik tue jard he…23x

      dah lame xbuh pic mu kat blog bro.. xbawak ape2 balik untuk bro ke

    1. thank.. rasenye adik bro nie blogger popular gak.. xkenal ke…??

      memang ade plan pun nak pergi haji bersama keluarga… nampak lagi erat hubungan adik beradik di situ

    1. bro dalam 15 minit kot siap dah entry ini he..23x

      time tue tengah free so buat je la.. if xmenang pun xpe he…23x asalkan bro ikhlas nak beri hadiah cam tue pada dia

    1. oh gaya percakapan zury cam xkenal je adik bro nie sape kan he..23x

      bro nie pun kekadang lupa gak buzday adik beradik bro termask buzday bro

  1. hahahhahahahhahah! adehhhh, sungguh menyentuh kalbu la bro T___T

    wawawawa.

    alolololo, sorry la bro, lolly tahu bro resign keje aritu, then dapat keje balik kan.. sebab tu ingat bro kerja sampai skng. sobsssssssssssssssssssssssssssss. xperasan pulak ada entri kata bro berhenti keje bali. sorry sorry =(

    apepun, nice entri bro. InsyaAllah, adikmu ni akan ingat pesanan se0rang abang kepada adiknya :)))

  2. sungguh menyentuh kalbu lah bro.tak tau plak bro ni abg lolly,ke main2 ni?haihh babap kang…..hahahaa

    ape2 pon semoga berjaya,ade rezeki insyaallah menang punyalah….:))

  3. sungguh menyentuh kalbu lah bro.tak tau plak bro ni abg lolly,ke main2 ni?haihh babap kang…..hahahaa

    ape2 pon semoga berjaya,ade rezeki insyaallah menang punyalah….:))

Leave a Reply

Top