You are here
Home > Uncategorized > Bro Berada Di Bangkok, Thailand

Bro Berada Di Bangkok, Thailand

Setelah semingguan bro di anak tirikan oleh Zynga. Akhirnya bro berjaya juga menjejaki Bangkok atas urusan rasmi bro sebagai orang yang berpengaruh.

Semalam (Friday, 30th January 2010) secara rasmi Zynga membuka perluang kepada mereka yang ditirikan. Itupun bersyarat iaitu:-

  1. Bertanya pada kerani yang bertugas if ade passport lebih.
  2. Rasuah dorang.
  3. Meraih simpati dari masyarakat sekeliling untuk join dorang ke Bangkok.

Tetapi, bro masih lagi merasakan di anak tirikan oleh meraka. Apa kekurangan bro (selain kekurangan ketinggian)

So bro tidak sesekali berputus asa. So bro try satu persatu yang mereka cadangkan kepada bro (sebenarnya kena pilih salah satu je)

Yang Pertama,

Bro ada berjumpa dengan kerani yang bertugas & bertanyakan mengenai passport extra, 2 kali gak bro jumpa. Tetapi hampa je semua itu. Dasar kerani malas wat koje & makan gaji buta. (selamat comey, kalau x….)

Yang Ke-Dua,

Waduh, bro nie jenis anti rasuah. Xsuka rasuah2 nie. Haram, kalau takat belanja makan leh la. Bukan bro xsanggup, cuma bro dah habis byk duit masa jual murah hujung tahun (YES – Year End Sales 2009)

Yang Ke-Tiga,

Pilihan terakhir yang bro ada, Bro mengharapakn simpati dari masyarakat yang kuar masuk ke Bangkok untuk bagi (sedekah sebenarnya) passport extra yang mereka miliki untuk memudahkan bro memasuki Bangkok.

Nampak sangat pilihan pertama dan kedua agak tidak bersesuaian dengan keadaan semasa yang agak darurat (takut terlepas perluang sebenarnya). Bro memilih option ketiga.

Berkat keungguhan bro berjaga di awal pagi, ada sahabat bro sudi sedekah passport kepada bro. Terima kasih buah Faizi coz sudi menolong bro yang agak terdesak ini.

Setelah New York bro terajui, Bro mula menjalankan perniagaan Dadah & Tembakau di Cuba. Kemudian bro menjadi anti-Nazi di Moscow. Sekarang bro ingin menguasai perniagaan dadah & pelacuran di Bangkok (berkuasa ek, bukan buat bisnes nie).. Next destination, Shanghai (Please wait for me…..!!!)

Anyway, Thank buat semua rakan2 yang bertungkus lumus menolong bro dalam membesarkan empayar Mafia bro di dalam Mafia Wars @ Facebook.

Bagi sesiapa yang ingin menjadi salah seorang ahli keluarga bro. Boleh la sangat add bro dalam facebook. Just search my name “Bro Framestone” masa add sila bagi tau anda nak join Mafia Wars. Bagi blogger yang ingin add bro, bagitau la bro yang korang nie blogger (senang bro nak labelkan korang)

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

14 thoughts on “Bro Berada Di Bangkok, Thailand

  1. Swadeekap…
    Kap kun kau
    Masuk ikut pintu,keluar ikut tingkap!!!

    Hihihihi….

    Take care ye,Bro!!!

    ;)

    amboi die… berbahasa thailand ek… if kamu usha entry2 sebelum2nya bro ade wat kelas berbahasa thailand huhuhu

  2. hihihi… zyma… akak sokong… hundred percent…. swadeekap… mou makan siakap…. merapu sekejap….

    ada peluang pergi saja…jgn pikir lain… ada naik gerai sampan dak…cet..

    nie lagi sorg nk berthailand he..23x expert2 sume ek merapu bahas thailand…..

  3. Kuang kuang kuang.. Dah agak da.. Lama tak main mafia wars.. Aritu pn smpi level bape entah.. Hahahaha.. Leka sket kalau main game FB ni.. Hoho..

    alamak… dah agak ek.. xsurprise tul la dengan Dr Ana nie….

    bro layan je mafia wars nie.. coz xde tension sgt cam game2 len kat facebook tue

  4. sampai ati dorang anak-tirikan bro.. bro dah ke bangkok, wex lambat lagi nak berhijrah ke bangkok, urusan rasmi kat new york tak habis2 lagi.. ‘tabacco bisnes’ kat ‘Cuba’ baru berkembang, sbb asyik sibuk jaga ‘pet society’

    wex… hoho ‘farmville’ wex dah lama tinggal tak terjaga… stove kat ‘cafe world’ dah lama kut tak berasap…
    tapi sesibuk wex camana skali pn, wex takkan lupa bagi makan ikan wex kat ‘fishville’, takut mati, mahal woo nak beli… hoho

    nak wat cam mne wex…dah dorg anak tirikan bro… oh wex pun bz dgn bisnes di cuba ek… meh la add bro dalam facebook… kot2 bro leh tolong ape yang patut

    amboi… die lagi advance dari bro ek.. bro xmen game len selain mafia la… riso ketagih susah..sume kerje xjalan nnt

    1. ari tue, pernah wex marah kat fb sbb gaduh ngn kawan wex, wex jual smua properties wex kat mafia wars, wex abes kan smua reward points tue, pastu wex beli weapons byk2, total upkeep mmg naek laa kn…

      tapi skang wex maen balek, baru dpt g moscow last week..

      jap nnt wex add bro…

      ok wex add tau.. if jgn la marah sampai tahap cam tue… bro pun takut dengarnya he..23x

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top