You are here
Home > Uncategorized > Aktiviti Click Mencari Duit

17,431,065 total views, 4,909 views today

Aktiviti Click Mencari Duit


Petang-petang yang bosan ini, elok rasanya kita penuhi dengan aktivit-aktivi yang berfaedah. Ops apa akviti yang berfaedah kita nak buat di depan komp.

Mungkin,

  • Search Journal
  • Membaca Paper Online
  • Download itu ini
  • Lawat blog itu ini
  • Bersocial cara halal
  • Ternak Ikan, Bercucuk tanam, Masak Memasak @ bermafia di facebook.

Tetapi ada sesetengah dari kita lebih berminat dengan menghasilkan duit secara Online.

Rasanya ada di antara pelawat2 blog bro ini salah seorang yang suka mencari duit mungkin secara direct or indirect.

Cari duit Direct

Melalui penjualan barang secara blogshop @ laman jualan seperti Mudah.com or E-Bay. Affilate program menjual perfume, e-book serta panduan.

Barang yang selalu dijual seperti tudung, baju, t-shirt, perhiasan etc. Batul2 boleh wat bisnes online

Tetapi ada juga yang wat duit dengan MLM secara on9. Bro bukan seorang yang boikot MLM. Coz ramai yang mencari duit secara mlm lebih fokus kepada mencari orang berbanding menjual barang. Xseperti MLM yang sedia ada di waktu dahulu.

Cuma fokus kepada MLM, yang tidak sesekali menipu ahli yang baru join. Kiranya masuk lambat pun masih mampu memiliki keuntungan yang sama. Bro cadangkan u’ll masuk Catcheye or YouthSays (portal survey rakyat Malaysia – jawab survey baru ade income)

Cari duit Indirect

Kebanyakan dari kita tidak mengetahui terdapat banyak cara kita mampu membuat duit secara Indirect.

Bagaimana itu..??

Sedar-xsedar, dari berblog kita mampu menjana pendapatan lumayan. Tak perlu jual ayat,xperlu promote habis2an. Ada income ada la kan. Xde tue nak wat cam mana. Rezeki kita datang dariNya. Kita sekadar berusaha.

Anda boleh menjalankan aktiviti menjual ruang iklan di laman blog anda (jika ada yang berkenan nak menempah ruangan iklan. Kebanayakn blog yang mempunyai niche yang menarik, mampu membuat sesetengah orang berminat mengiklan di blog anda. Bagi bro, sudah lebih rm100 bro terima dari ruangan iklan sejak blog ini dibina. Jika berminat boleh rujuk kepada sebut harga bro.

Bagi yang tidak mampu membuat blog yang mempunyai niche yang diminati, sekadar berblog suka-suka. Anda masih mampu menjana pendapatan, iaitu melalui Nuffnang.

Baru2 ini bro terperanjat melihat rakan kita iaitu Cik Epal menjana pendapatan lebih RM1000 dari Nuffnang. Anda boleh melihat buktinya di Blog Cik Epal. Bro baru je jana beberapa ratus.

Pendapatan nuffnang bergantung kepada jumlah traffic yang datang ke blog anda & juga jumlah iklan yang di klik (secara sah) oelh pengunjung blog anda. Syarikat pengiklanann lain yang menjalankan aktiviti yang sama seperti Innity & Adverlets.

Berbalik pada topic yang bro ingin buka iaitu aktiviti mengklik & dapat duit.

Bro kekadang pun sokong benda ini. Tapi biar la berertika. Xsalah pun nak menderma melalui iklan nuffnang. Kebanyakan duit yang disalurkan dalam bentuk MYR – Malaysia Ringgit.

Tetapi bro lebih berminat dengan mata wang USD yang lebih 3x ganda dari nilai mata wang kita. Kerna itu, bro sekarang membangunkan project FunTube yang dihost di bawah domain BroFramestone.com. Ianya lebih kepada berkongsi info & minat di samping menjana pendapatan melalui sedekah korang.

Jika rasa nak sedekah se USD dengan bro anda boleh ke laman FunTube & klik iklan google yang ada. Cukup la seketul 2 iklan.

Jika anda ada apa2 pandanganyang ingin dikongsi mengenai project FunTube. Sila tinggalkan komen di entry ini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

7 thoughts on “Aktiviti Click Mencari Duit

Leave a Reply

Top