Bro seorang yang suka memerhati & berfikir. Mungkin itu keistimewaan or kelebihan bro.

Bro suka memerhati perkara seremeh2 zarah sampai sebesar2 nova. Memikirkan kesan jangka pendek, sederhana & panjang (kekadang diluar batasan pemikiran orang biasa).

Dari Direct effect sampai ke Domino effect. Bro mampu membuat hypothesis dan perancangan yang terbaik untuk menghadapinya.

Cuma lately, bro seperti hilang punca, seperti bro bukan diri bro. Banyak kekurangan terserlah seperti bro ini hanya sisa yang tunggu dikumbahkan (peh ayat Indah Water betul la)

Tertibe bro teringat, mengimbas semula sisa2 ingatan @ kenangan yang masih terpahat di lubuk ingatan bro (terlebih pahat mahu ilang ingatan jadinya).

Dari sekolah,

Bro teringat, bro mampu membuka mata semasa memboikot badan pengawas pusat sumber yang mempunyai ahli melebih 80 orang yang mengamalkan sistem yang menindas junior2 tidak seperti tahun2 sebelumnya.

Sehingga pengetua turun padang dan badan pengawas pusat sumber terpaksa dirombak, dimana junior dibenarkan untuk memegang jawatan.

Kemudian

Bro ditarik masuk ke badan pengawas sekolah. Yang dalam badan pengawas sekolah, tidak perlu la korang tahu. Begitu juga dengan badan pengawas asrama. Biarkan ianya berlalu.

Bro teringat juga zaman kegemilangan bro di University.

Terlibat aktif dalam persatuan & kelab. Ada yang selesa berkerja dengan bro, ada yang ajak kurang selesa dengan krebility bro. Ada yang menjual cerita, menyebar fitnah. (cuma masa ini agak terkawal)

Sehingga bro dicalonkan untuk MPP dan menang besar dalam pilihan raya University. Semasa ini, bro menjalankan tugas sebaik mungkin. Buat yang terbaik bersama jentera-jentera bro.

Cuma,

Selepas tamat zaman bro, khabar angin tersebar luas. Fitnah berluasa, sehingga fakta berubah menjadi auta. MPP baru sedikit pun xtau bahawa zaman bro lagi baik dari zaman mereka. (Tang ini xperlu diperkatakan) Mungkin kerna mereka menang tanpa bertanding & calon pula dipilih oleh pihak university.

Bila di zaman politik, bro tidak suka politikus atau yang hanya fokus

Bro aktif berpolitik, tidak kira secara maya atau tidak. Bro mampu berhujah untuk apa2 isu.

Isu yang bro ketengahkan menarik perhatian 3 menteri untuk dibawak kedalam parti (perkara ini diberitahu oleh rakan sepolitik dengan bro (jangan tanya siapa mereka)

Bro pernah dijemput untuk menyertai 2 parti politik. Cuma bro menolak atas sebab tertentu (Karang jadi seperti kes Saiful lagi susah or lebih teruk dari itu). Siapa yang mengajaknya..?? Biarlah rahsiakan.

********************************************
Bro masih mencari identity bro yang terdahulu. Jauh bezanya dengan diri bro sekarang ini.

Bro ingat lagi, dengan kebolehan yang bro miliki. Bro mampu mendominasi paper major seperti Human Resourse Management, Training & Development serta Organization Safety & Health dengan keputusan yang cemerlang berbanding rakan2 yang lai.

Erm, bro rasa mahu mencari pekerjaan yang bersesuaian dengan kebolehan bro.

Ikutkan hati, bro teringin meneruskan study dengan mengambil short course & terbang ke Dubai. Kerana permintaan mereka terhadap bidang bro agak tinggi dan gaji yang ditawarkan agak berpatutan. Lebih 3-4x ganda dari gaji yang ditawarkan di Malaysia.

Bukan bro nak lupakan Tanah kelahiran bro. Cuma terasa mencari cabaran di bumi orang. Sampai bila bro nak berada di takuk yang sama.

Ramai dari rakan2 bro sudah berkerja di oversea (tapi under syarikat Malaysia).

********************************************

Malam tadi tidur bro tidak selena selalunya. Jiwa bro, berfikir & terbayang2 kelemahan diri bro.

Sehingga, bro menerima sms yang meminta maaf pada pukul 3pg. Bro pun meminta maaf jugak. Bro pun bersalah gak. Hope bro mampu menjadi yang terbaik seperti dulu.