July 14, 2024

Filem trilogi Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Infinity Castle

Demon Slayer- Kimetsu no Yaiba Infinity Castle

“Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” akan mempunyai trilogi filem baru yang mengadaptasi Arc Infinity Castle akan datang secara eksklusif ke pawagam di seluruh dunia sebagai filem trilogi yang epik.

Trilogi ini akan dibawa ke pawagam di seluruh dunia oleh Crunchyroll dan Sony Pictures Entertainment, kecuali beberapa wilayah Asia termasuk Jepun.

Tarikh tayangan masih belum diumumkan. Acara sinematik tiga bahagian itu mewakili arc terakhir dan kemuncak siri shonen anime yang memenangi anugerah yang sangat popular.

Arc Infinity Castle adalah salah satu arc yang paling panjang dalam manga, yang merangkumi 47 bab dan melibatkan pertarungan hebat antara pasukan Demon Slayer dan Muzan serta iblis-iblis terkuatnya.

  • Format: Trilogi filem.
  • Pengedaran: Crunchyroll dan Sony Pictures Entertainment.
  • Wilayah: Seluruh dunia kecuali beberapa wilayah Asia termasuk Jepun.
  • Plot: Mengisahkan pertempuran epik pasukan Demon Slayer yang memasuki Istana Infiniti untuk menentang Muzan dan iblis-iblis kuat seperti Doma, iblis pangkat kedua tertinggi.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba berdasarkan siri manga oleh Koyoharu Gotoge yang diterbitkan di bawah SHUEISHA’s JUMP COMICS, yang terdiri daripada 23 jilid dan lebih 150 juta salinan dalam penerbitan.

Francais itu telah mendapat kekaguman berjuta-juta peminat di seluruh dunia sejak kemunculannya pada tahun 2018.

Kisah ini bermula apabila Tanjiro Kamado, seorang budak lelaki yang keluarganya dibunuh oleh makhluk iblis, menyertai Demon Slayer Corps untuk menjadikan adik perempuannya Nezuko kembali menjadi seorang manusia selepas dia berubah menjadi iblis.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba mula ditayangkan pada April 2019 dengan Tanjiro Kamado, Unwavering Resolve Arc, diikuti dengan filem cereka Mugen Train pada Oktober 2020, dan siri TV Mugen Train Arc dan Entertainment District Arc dari 2021 hingga 2022.

Pada 2023, Swordsmith Village Arc debut di Crunchyroll, sejurus selepas Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba -To the Swordsmith Village- tayangan teater. Pada tahun 2024, Hashira Training Arc ditayang, tidak lama selepas Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba -To Hashira Training- tayangan teater. Pengeluaran animasi adalah dari ufotable.

Filem terbaharu – Mugen Train, -To the Swordsmith Village-, dan -To the Hashira Training- – telah menerima kejayaan komersial dan kritikal. Mugen Train kini memegang rekod sebagai filem anime dengan kutipan tertinggi sepanjang zaman dan filem Jepun dengan kutipan tertinggi di box office global, memperoleh lebih 500 juta USD setakat ini.

Ia kini menduduki tempat sebagai filem anime kedua tertinggi dalam sejarah box office Amerika Syarikat

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba kini tersedia untuk distrim di Crunchyroll.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *