December 9, 2023

Bintang Tiktok Popular Jelly Belly Terbit Single Sulung ‘ASMARA’

Bintang Tiktok Popular Jelly Belly
Bintang TikTok popular, bersifat dermawan dan sering berperwatakan ‘happy-go-lucky’, Jelly Belly muncul dengan single sulung berjudul ‘ASMARA’ ciptaan komposer terkenal dan berpengalaman, Sharon Paul, dan diterbitkan oleh Bertuah Business.

Jelly Belly atau nama sebenarnya Abdul Jalil Ikram A. Hamid, 33 berkata,

“Alhamdulillah, ibarat mimpi menjadi kenyataan apabila akhirnya saya mempunyai single sendiri. Tiada yang mustahil jika kita betul-betul mempunyai impian dan bekerja keras demi mencapainya,”

Single berona galau dalam nuansa balada pop ini menceritakan tentang perasaan cinta yang mendalam terhadap seseorang yang dikasihinya tetapi kekasih hatinya telah pun berubah hati, namun masih lagi mengharapkan kasih tersebut berulang kembali.

Jikalau anda semua amati, bait liriknya sangat meruntun jiwa hati seorang kekasih yang meronta-ronta meminta untuk kembali, ditambah pula dengan kelunakan suara Jelly Belly yang ‘serak-serak basah’ seakan-akan penyanyi terkenal Indonesia, Chakra Khan.

Di kalangan pengguna TikTok, nama Jelly Belly bukanlah sesuatu yang asing, dia sering memuat naik konten-konten berupa kemanusiaan dengan berkongsi rezeki bersama peniaga-peniaga kecil dan menghulurkan bantuan buat mereka yang memerlukan.

Selain bersifat dermawan, Jelly Belly sebenarnya mempunyai bakat yang besar dalam bidang nyanyian, banyak pertandingan nyanyian yang telah disertainya dan memenangi tempat pertama. Perjalanan seninya bermula ketika menyertai pertandingan pencarian bakat Asia’s Got Talent 2018 mewakili Malaysia.

Demi mengejar impiannya untuk menjadi seorang penyanyi, anak ketiga dari empat adik-beradik yang bertaraf ‘influencer’ ini mengambil keputusan untuk berhijrah ke ibukota.

Kini, Jelly Belly mengorak setapak lagi sebagai seorang penyanyi profesional dengan terlahirnya single ASMARA ini, dan semoga kerja-kerja kebajikan yang dilakukannya semakin berkembang, dan lebih banyak lagi pertolongan yang akan dihulurkan.

“Semoga single ini dapat membuktikan bahawa Jelly Belly bukanlah hanya seorang ‘content creator’ semata-mata tetapi mampu juga menyanyi dengan baik. Saya berharap agar lagu ASMARA dapat diterima ramai dan nantikan karya-karya saya yang seterusnya.”

Lirik Lagu ASMARA – Jelly Belly (Penulis Lirik : Fedtri Yahya dan Afzad Bae (Musicwerks Studio Pub.)

Jelly Belly Asmara

Aku dibelenggu
Keegoan dirimu
Janji untuk setia
T’lah membinasakan ku

Bagai bayang-bayang
Kasihmu tak terucap
Tenggelamlah aku
mengharapkan cintamu

Terpaku tak bermaya
Di dalam kamar hati
Dengan mudah berubah
Kata-kata janjimu

Hanya ku pinta darimu
Ikhlas setia selalu
Usah biarkan mimpi indah
Punah tak bernisan

Tak ingin pendamkan segalanya
Dengarlah nada asmara cinta untukmu…

Mimpi asmaraku..

Selain mahir bernyanyi, Jelly Belly juga berbakat dalam bidang lakonan dan baharu sahaja selesai penggambaran drama berjudul ‘Boleh Bantu Aku’ di slot Lestari yang bakal ditayangkan di TV3 pada awal November nanti.

Lagu ASMARA boleh dimuat turun di iTunes Store dan dijadikan sebagai nada dering panggilan menerusi ke semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengar dan nikmati pada bila-bila masa melalui aplikasi penstriman atas talian utama seperti Apple Music, Spotify, Joox, YouTube Music, KKBox dan Deezer.

Manakala MV single ini pula boleh ditonton secara eksklusif di YouTube Werkit Records.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *