September 23, 2023

Scott’s Gummies dengan Multivitamin Dirumus Khas Untuk Kanak-Kanak 5 Tahun Ke Atas

Scott’s Gummies dengan Multivitamin

Scott’s, telah melancarlan Scott’s Gummies dengan Multivitamin (diperkaya dengan Vitamin A, B6, C, D & E dan Zink) yang dirumus khas untuk kanak-kanak berusia lima tahun dan ke atas, bagi membantu pertumbuhan dan perkembangan mereka.

Scott’s Gummies dengan Multivitamin mengandungi kebaikan semua nutrien penting berkenaan pada kadar yang sesuai untuk kanak-kanak. Pada masa sama, gummies ini turut didatangkan dalam perisa Epal dan Tropika yang enak, sesuai dengan cita rasa kegemaran mereka.

Gummies turut datang dalam pelbagai bentuk seperti singa, monyet dan buaya, menjadikannya lebih menarik.

Scott's Multivitamin

Scott’s memasuki kategori multivitamin kerana ia merangkumi hanya 29% rangkaian Makanan Tambahan Penjagaan Kesihatan Kanak-kanak, dengan Vitamin C dan makanan tambahan berasaskan ikan masing-masing hanya meliputi 41% dan 30% daripada keseluruhan kategori tersebut.

Portfolio produk Scott’s yang sedia ada memberi tumpuan kepada DHA untuk perkembangan otak dan Vitamin C untuk imuniti. Oleh itu, syarikat ini sedar wujudnya keperluan untuk mengisi kelompangan dalam kategori multivitamin yang penting bagi menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak.

Scott’s sememangnya bertuah kerana Menteri Pengajian Tinggi, YB Datuk Seri Dr. Noraini Binti Ahmad sudi hadir pada majlis pelancaran yang diadakan secara maya ini.

“Scott’s Gummies dengan Multivitamin memudahkan ibu-bapa memastikan anak-anak mereka mendapat semua vitamin dan nutrien penting ini setiap hari dalam bentuk gummies.

Semasa tempoh yang serba mencabar akibat COVID-19 ini, dan kini sekolah telah dibuka semula, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk menggesa ibu bapa agar sentiasa menjaga anak-anak dan menguatkan sistem imun mereka. Kesihatan dan keselamatan mereka perlu sentiasa diutamakan,”.

Scott's Watsons Malaysia

Scott’s bekerjasama dengan Watsons Malaysia dalam usaha untuk menarik pengguna bagi menikmati tawaran eksklusif apabila mereka membuat pembelian melalui platform e-Dagang Watsons. Pengguna yang membuat pembelian RM100 dan ke atas akan menerima hadiah percuma.

Selain daripada itu, para peserta rancangan permainan realiti, Gen Z dan Z Power yang ditaja oleh Scott’s Gummies, yang ditayangkan di TV3 dan 8TV, turut hadir pada majlis tersebut. Kesemua mereka mengambil bahagian di dalam beberapa siri permainan dan aktiviti menarik yang dianjurkan sempena pelancaran berkenaan.

Scott’s Gummies dengan Multivitamin baru dalam perisa Epal dan Tropika dijual pada harga runcit yang disyorkan RM46.50 untuk satu botol 60 biji dan RM12.60 untuk satu pek 15 biji, dan boleh didapati di semua farmasi utama.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *