April 24, 2024

Pendaftaran Kelas Youtube Bulan September 2019 Kini Dibuka

Peserta Kelas Youtube
Antara peserta yang menyertai KELAS YOUTUBE bulan Ogos tempoh hari walaupun tarikh kelas jatuh sehari sebelum Hari raya Aidil Adha.

Ada yang sanggup datang dari Perak & juga Negeri Sembilan untuk menyertai kelas ini walaupun menyedari jalan pulang mereka tengah menghadapi kesesakan menjelang hari raya.

Apa-apa pun, terima kasih kepada mereka semua kerana sudi menjayakan kelas kali ini.

Apa yang Bro dapati, kebanyakan peserta yang hadir memang mempunyai akaun Youtube mereka tersendiri dan kerap memuat naik video di channel Youtube cuma mereka tidak tahu bagaimana nak menjana pendapatan dari Youtube.

Youtube Subscriber

Ada juga yang tak sedar mereka hampir memenuhi kateria untuk menjana pendapatan dari Youtube.

Di mana, Youtube sendiri telah meletakan syarat terbaru mensasarkan channel Youtube yang mempunyai sekurang-kurangnya 1,000 Subscribers berserta 4,000 jam waktu tontonan dalam tempoh 12 bulan.

Ada diantara peserta mempunyai lebih 1,000 Subscribers tetapi jumlah jam waktu tontonan pula tidak mencukupi. Begitu juga dengan peserta yang berjaya menghasilkan video dengan tontonan tertinggi tetapi gagal menarik penonton untuk subscribe Channel Youtube mereka.

Ramai youtuber di malaysia yang berjaya menjana pendapatan dari 3 angka kepada 4 angka sebulan. Belum lagi selebriti yang aktif buat video di Youtube dan mampu menjana pendapatan lebih 5 angka sebulan.

So, Bagaimana pula dengan anda?

Tak teringin ke nak buat duit melalui Youtube?

******

[Kelas Youtube] ~ Pendaftaran masih lagi dibuka.

Tarikh : 7 Sept 2019
Masa : 10pg – 6ptg
Lokasi : Akademi Magnet Sukses, Gombak (Boleh waze)

Yuran Penyertaan : RM150

Berminat? Jom Sertai Kelas Youtube Bersama Bro Framestone (Klik untuk Whatsapp).

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

5 thoughts on “Pendaftaran Kelas Youtube Bulan September 2019 Kini Dibuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *