July 24, 2024

Clarion Energy Anjur 5-in-1 Power & Energy di MITEC Pada 3 – 5 Sept 2019

Clarion Energy Series
Clarion Energy bakal menganjurkan pameran 5-in-1 Power & Energy bertempat di Pusat Perdagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC) dari 3 hingga 5 September 2019.

Acara Power & Energy Series ini diiktiraf oleh Kementerian Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar & Perubahan Iklim Malaysia (MESTECC) dan dianjurkan bersama oleh pembekal kuasa utama negara iaitu Tenaga Nasional Berhad (TNB).

Ia adalah sejajar dengan kecekapan tenaga MESTECC dan inisiatif tenaga boleh diperbaharui.

Malaysia mempunyai potensi besar dalam sumber tenaga boleh diperbaharui, terutamanya dengan peralihan baru untuk peralihan tenaga yang dikenali sebagai Peralihan Tenaga Boleh Diperbaharui (RETR) 2035.

Dalam hal ini, Power & Energy Series mewujudkan platform yang baik untuk meneroka strategi dan pelan tindakan yang mungkin untuk menyokong pertumbuhan pesat industri, terutamanya dengan usaha dari entiti swasta untuk memulakan strategi untuk menghasilkan lebih banyak tenaga boleh diperbaharui.

Nick Rastall Power & Energy SeriesPemain industri juga akan dapat mengetahui perkembangan inovasi dan teknologi terbaru dalam acara tersebut.

Beberapa acara utama telah diambil tahun ini dan ditambah dengan Minggu Utiliti Asia untuk membentuk acara 5-in-1 Power & Energy Series yang pertama.

Tidak hanya peserta akan mendapat manfaat daripada perkongsian ilmu dari industri yang berbeza, tetapi juga memberikan peluang perniagaan yang bernilai bagi organisasi utama dalam bidang berkaitan.

Acara ini memainkan peranan penting dalam menyatukan syarikat tenaga dan utiliti terkemuka dengan profesional yang inovatif, untuk memacu perubahan landskap dan menemui masa depan industri tenaga Asia“- Nick Rastall, Pengarah Portfolio Asia Clarion Energy.

Turut hadir sama dalam sidang tersebut adalah Datuk Zulkefli Hj. Sharif, Ketua Pegawai Eksekutif Malaysian Convention and Exhibition Bureau (MYCEB).

5-in-1 Power & Energy Series

Asian Utility Week MITEC, Kuala Lumpur

Acara ini terdiri daripada lima element penting ini iaitu :-

POWERGEN Asia
Banyak acara pembangkitan kuasa dan perbincangan panel akan menyaksikan pakar berkongsi isu kewangan dan strategik, revolusi hijau ASEAN, pengoptimuman prestasi tumbuhan, kuasa konvensional 4.0 dan kuasa tumbuhan digital untuk memajukan sektor generasi Asia.

DISTRIBUTECH Asia
Banyak profesional dan pemaju yang berbakat akan berkongsi strategi teknikal untuk menyokong integrasi kuasa yang boleh diperbaharui dengan cepat ke grid dan penyelesaian kuasa untuk menstabilkan penyelesaian kuasa mandiri secara berkesan.

SolarVision
Acara ini menghidangkan rantaian nilai pasaran tenaga solar keseluruhan, dari komponen terkini dan teknologi sel atau modul untuk melindungi pembiayaan dan pembangunan untuk pemasangan dan operasi.

Energy Capital Leaders Asia
Membincangkan peralihan tenaga dari perspektif pelaburan, acara ini didedikasikan untuk membantu komuniti kewangan dan pelaburan untuk menjana perubahan dan nilai lebih daripada peluang yang timbul daripada peralihan Asia kepada tenaga boleh diperbaharui.

Minggu Utiliti Asia
Memfokuskan kepada transformasi digital utiliti dan kecekapan tenaga digital, acara ini direka untuk membantu utiliti melakukan perniagaan dengan pemimpin teknologi digital di dunia dan untuk membantu pelanggan komersil dan perindustrian memenuhi kewajipan kecekapan tenaga mereka untuk menjimatkan wang dan meningkatkan program kemapanan.

Acara yang bakal dianjurkan ini bakal melibatkan 350 peserta pameran dan dijangka menarik lebih daripada 11,000 pelawat dan 2,000 pembeli antarabangsa.

Acara Power & Energy ini dibuka kepada para profesional dan pelawat perniagaan dari jam 9.00 pagi hingga 6.00 petang untuk tarikh 3 & 4 September 2019. Manakala pada tanggal 5 September 2019 ia akan dibuka dari jam 9.00 pagi hingga 3.00 petang sahaja.

Maklumat lanjut dan pendaftar secara atas talian telah dibuka di laman https://www.asian-utility-week.com/registration.

Sebagai alternatif pelawat juga boleh mendaftarkan di MITEC pada tarikh 2 September 2019 dari jam 1.00 petang hingga 6.00 petang. Anda semua dijemput hadir.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *