February 22, 2024

Sarapan Pagi Dengan Segelas Susu Dutch Lady PureFarm Untuk Permulaan Hari Anda

Sarapan Dengan Susu Dutch Lady PureFarm
Apa sarapan anda pagi ini?

Nasi lemak, nasi goreng, mee goreng atau sandwich? Tak kisah mana satu hidangan pilihan anda, ianya tidak memberi keperluan nutrien yang mencukupi untuk permulaan hari anda.

Kita sebagai rakyat Malaysia, perlu menapatkan nutrien penting yang mencukupi dari sarapan pagi untuk membantu anda memulakan hari dengan lebih bertenaga dan kuat.

Tidak dapat dinafikan bahawa sarapan pagi itu merupakan hidangan paling penting seharian anda kerana ia merupakan makanan pertama yang anda makan selepas tempoh 8 – 12 jam dari hidangan terakhir yang anda makan sebelum tidur.

Bekalan nutrien yang semakin kurang selepas 12 jam bermakna otak anda kekurangan tenaga dan metabolisme kita juga memerlukan makanan untuk aktif.Untuk pengetahuan anda,

Sarapan pagi yang selalu kita ambil hanya mampu memenuhi 20-25% daripada pengambilan tenaga dan nutrien (vitamin A, B2, D & Kalsium) yang disyorkan bagi seorang dewasa dan kanak-kanak.

Bagi memenuhi keperlun pemakanan ketika bersarapan, anda disyorkan untuk meminum segelas susu Dutch Lady PureFarm setiap pagi.

Sarapan Dengan Susu Dutch Lady PureFarm

Susu Dutch Lady PureFarm mengandungi nutrien penting untuk membantu anda sekeluarga memulakan hari anda dengan lebih bertenaga :-

  • Protein – Membantu membina dan membaiki tisu supaya otot sentiasa berfungsi dalam keadaan baik.
  • Vitamin A – Membolehkan nmata berfungsi dengan sempurna dan membantu anda memberi tumpuan dan perhatian sama ada di sekolah mahupun ditempat kerja.
  • Vitamin B2 – Menyokong pelepasan tenaga daripada karbohirat, lemak dan protein.
  • Vitamin D – Membantu penyerapan dan penggunaan kalsium dan fosforus
  • Kalsium – Penting untuk membina tulang dan gigi yang kuat bagi kanak-kanak serta membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat bagi memenuhi keperluan gaya hidup yang aktif.

Oleh itu, ada baiknya jika anda bersarapan segelas susu Dutch Lady PureFarm bersama hidangan sarapan kegemaran anda.

Sarapan Dengan Susu Dutch Lady PureFarm
Kini susu Dutch Lady PureFarm mudah diperolehi dalam pek yang mudah dan sesuai untuk dimunim terutamanya waktu pagi ketika anda sibuk atau dalam perjalan ke tempat kerja.

Untuk maklumat lanjut mengenai Dutch Lady PureFarm, anda boleh layari facebook Dutch Lady Malaysia atau laman web www.dutchlady.com.my

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

2 thoughts on “Sarapan Pagi Dengan Segelas Susu Dutch Lady PureFarm Untuk Permulaan Hari Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *