July 25, 2024

Kempen Penjagaan Kaki Kebangsaan Bersama MyOrtho Rehab Sdn Bhd

Penjagaan Kaki Bersama MyOrtho
Pakar Penjagaan Kaki Terkemuka ,MyOrtho Rehab Sdn Bhd (MyOrtho) kembali dengan aktiviti tahunan mereka – Kempen Kesihatan Kaki Kebangsaan MyOrtho.

Kempen ini bertujuan untuk menanangi peningkatan masalah kaki di negara ini yang berlangsung di Mid Valley Megamall dari 19 – 21 Mei 2017.Acara 3 hari yang memberi tumpuan kepada mendidik orang ramai khususnya ibu bapa dengan anak-anak muda permasalahan yang akan mereka hadapi dari cara penjagaan kaki yang salah.

Di Malaysia, kebanyakan mempunyai beberapa masalah kaki terutama sakit kaki dan kekejangan.

Walaupun orang yang lebih tua cenderung mempunyai kadar yang lebih tinggi untuk mengalami masalah kaki, hakikatnya membimbangkan ialah umur yang mempunyai masalah kaki semakin ke bawah sejak sedekad yang lalu.

Masalah kaki pada orang muda cenderung kepada sakit otot dan tekanan pada tulang.


Pelancaran ini juga turut menyaksikan mendedahkan video muzik rasmi untuk “Kaki Sihat” MyOrtho dimana single yang dinyanyikan oleh Pengacara Rancangan TV, penyanyi kanak-kanak popular dan duta MyOrtho – Melissa Ong.

Pada majlis itu,

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan MyOrtho, Dato ‘Dr Edmund Lee (yang merupakan seorang orthotics yang sah dan juga doktor perubatan) menyampaikan pandangan di atas isu berkaitan kaki yang boleh memberi kesan pada golongan berumur 6-60 tahun, dengan implikasi kesihatan yang berbeza-beza dan penyelesaian.

Dari bayi, kanak-kanak sekolah, eksekutif yang bekerja, ahli sukan, wanita hamil kepada yang sakit terutama kencing manis, dan orang tua, boleh menderita akibat masalah kaki.

Untuk maklumat lanjut mengenai MyOrtho, anda boleh layari www.myortho.com.my.

Jemput Follow Bro Framestone di Facebook ! Instagram ! Twitter

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *