February 26, 2021

#P1MiFi – Kepentingan Penggunaan Internet Tanpa Had Pada Zaman Ini

Peranti Internet Tanpa Had
Dizaman yang serba maju dan moden ini. Internet menjadi satu keperluan untuk melakukan aktiviti harian mahupun urusan kerja.

Bagaimanapun, aktiviti jadi terhad bila hanya beberapa peranti sahaja dapat dihubungkan dan kouta internet adalah terhad.

Faktor ini menyebabkan beberapa urusan tergendala dan tidak berbaloi dengan apa yang anda bayar.

Kepentingan Internet Tanpa Had

Terkini, kita dapati trend untuk menghubungkan pelbagai peranti ke Internet secara serentak semakin meningkat di kalangan pengguna.

Ada yang menghubungkan telefon pintar, tablet, laptop/pc, TV dan lain-lain peranti dalam satu masa.

Di samping itu, pembelian kandungan definisi tinggi (HD) dan penggunaan peranti skrin besar secara meluas telah dikenal pasti sebagai punca utama kehabisan had data pengguna sebelum tempoh bil berakhir.

Belum lagi trend menumpang internet orang lain sehingga kelajuan internet menjadi terlalu lambat.

Menyedari trend tersebut, Kempen P1 ToGo telah menawarkan lebih nilai kepada pengguna dengan memberikan data tanpa had dengan kelajuan sehingga 1Mbps, pada harga RM115.53 sebulan.

Info lanjut, anda boleh layari http://www.p1.com.my/

Kini anda tidak perlu risau tentang penggunaan kouta internet bahkan anda boleh setup hotspot anda sendiri untuk digunakan bersama peranti-peranti anda atau kawan anda.

Tak salah berkongsi,

Alang-alang cas la dorang kalau kerap sangat tumpang hotspot anda. Dapat juga cover bil bulanan anda.

Dengan adanya modem MiFi dari P1, anda boleh hubungkan sehingga 8 peranti dalam satu masa tanpa menjejaskan kelajuan internet anda.

Paling menarik, anda boleh memiliki modem MiFi secara PERCUMA berserta langanan internet secara PERCUMA selama sebulan sekiranya anda mendaftar Pekej P1 ToGo secara atas talian.

Kempen P1 ToGo telah menawarkan lebih nilai kepada anda dengan memberikan data tanpa had dengan kelajuan sehingga 1Mbps, pada harga RM115.53 sebulan.

Tempoh kempen bermula dari 6 April sehingga 13 Mei 2015. Untuk maklumat lanjut dan pendaftaran, anda boleh layari http://www.p1.com.my/mifi

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

4 thoughts on “#P1MiFi – Kepentingan Penggunaan Internet Tanpa Had Pada Zaman Ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *