May 6, 2021

Darurat Catuan Air : Promosi Bekas Air

Bekas Simpanan Air
Sudah mula terasa kesannya dari catuan air yang dibuat di kawasan Selangor.

Bila air yang disimpan selama ini rupanya tak mencukupi walaupun ada beberapa tong besar berisi air disediakan. Mampukah ianya bertahan untuk 2 hari?

Bila usha bekas ini dipasaraya,

Nampak harganya disitu. Tak pasti harga naik atau harga dikurangkan sewaktu krisis macam ini terjadi. Biasalah, ramai pihak yang mula mengambil peluang bila adanya “produk bermusim” menjadi permintaan.

Terseksa la juga bila tiada air.

Sekurang-kurangnya, Bro bersyukur sebab mampu bersedia menyediakan simpanan air. Paling penting, selama duduk disini, air dibiayai oleh Kerajaan Selangor (Bagi penggunaan kurang RM5 pada bil).

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

11 thoughts on “Darurat Catuan Air : Promosi Bekas Air

  1. Saya kira ada berutung ada jiran sudi beri tong drum setinggi pinggang percuma. Bolehlah simpan air untuk tempoh yang lama selain ada satu tong drum yang dibeli.

  2. tengok pada harga tu boleh tahan ek..

    psstt: nanti bila isu catuan air dah selesai, cer tengok balik harga bekas kat kedai tu sama @ lebih murah lagi.. ;)

  3. so far ke dua2 rumah belum ada tanda2 air dicatu…tp persediaan tetap ada..nak pulak my dad rajin beli bekas2 besar ni…depan rumah memang dah macam gudang simpan air..my dad amik air gunung tau untuk minum dan kegunaan biasa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *