November 1, 2020

Misi Mencari Udang Masak Tempoyak Untuk Isteri


Salam,

Bro nak tanya, mana nak cari udang masak tempoyak dekat area Rawang atau KL?

Kalau tidak pun, mana tempat yang boleh Bro dapatkan tempoyak (yang sedap) untuk dimasak. Macam susah nak jumpa kalau bukan musimnya.

Kalau dimasak sekali dengan petai, sure meleleh.

Adeh, mana nak cari nie? Tak kan nak balik Perak kot hari ini?

Kredit Gambar : Tiffin Biru – Udang Masak Tempoyak Berpetai

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

19 thoughts on “Misi Mencari Udang Masak Tempoyak Untuk Isteri

  1. assalamualaikum bro…wah dah mula mengidam yer…suruh je cik mat gebu masakkan pasti ada n sedap nyer…:)

  2. tahniah iera , tahniah bro…!

    dayah ada tempoyak..buat sendiri..
    klu sungguh belum ada, roger yer..

    ngam ngam buat petang ahad hari tu…
    skrg dah tiga hari lebih… kalau nak lagi best mmg tgu peram lagi sehari..

    err…xpe la.. apa apa roger ek..

    klu ikut kat fb kata dah balik perak kan?

    hurmmm… kirim salam sayang kat iera..!

  3. gua tak makan udang. tapi wife gua makan udang. tapi gua makan petai, wife gua tak makan petai.

    memang tak tahu pasal restoran yg ada hidangkan masakan ni kat area lembah klang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *