November 24, 2020

Aku Bukan Bapa Ayam


Aku bukannya bapa ayam.

Tapi awat ramai pula yang dok minta no telefon perempuan lain dari bro.

Semalam bro dapat msg dari kenalan bro yang baru kembali dari oversea. Lama sangat dok oversea sampai balik Malaysia tak tahu nak buat apa.

Lan : Kau ada no Nurul Siezuka x?
Bro : Eh, kau pun nak no dia juga ke? (sebab sebelum nie ada gak member yg minta)

Lan : Tadi tengok dia check in dekat dcurve dengan Deq Noor
Bro : Oh ok, nie no die ***-*******

Dan pagi tadi, bro msg dia balik

Bro : Semalam, jumpa x dengan dorang.
Lan : Tak, dorang dah balik time tue.

Bro : Hari ini xkeluar ke?
Lan : Semua gadis bz hari ini

Bro : Try ajak Deq Noor keluar.
Lan : Aku tak ada no dia.

Bro : Amboi, kau ingat aku nie bapak ayam ke?
Lan : Ada la sikit.

Kalau korang nak no tepon gadis-gadis jangan cari bro. Bro bukan bapa ayam.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

24 thoughts on “Aku Bukan Bapa Ayam

  1. yela. dah semua orang nampak bro selalu berdampingan bersama gadis2. memang lah dorang mintak. ditambah pula dengan kemanisan raut wajah bro yangn senantiasa menggamit setiap mata dara yang memandang. chewah! :p

Leave a Reply to iAwani Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *