October 20, 2020

Anderson Roar Muncul Juara Kejohanan Jemputan Ragbi 10`S Anderson Roar (ARRC) 2012

Anderson Roar muncul juara selepas menumpaskan bekas murid Sekolah St. Michael’s Ipoh (Dugong RC) 31-7 pada final Kejohanan Jemputan Ragbi 10`S Anderson Roar (ARRC) 2012.

Anderson yang mendahului 10-0 pada separuh pertama memperolehi mata melalui tiga gol dan dua `try’ berbanding satu gol lawan.

SMK Anderson, Ipoh merupakan sekolah Premier yang banyak melahirkan pemimpin, orang kenaman dan ahli sukan dari kalangan pelajarnya.

Kejohanan ini bertujuan mengumpulkan bekas-bekas pelajar sekolah dari beberapa sekolah di sekitar Negeri Perak yang sebelum ini merupakan wakil pasukan Ragbi sekolah masing-masing.

Rasanya muka-muka dorang ini dah ramai yang berkahwin dan mempunyai anak.

Semangat Andersonian masih lagi ada pada setiap bekas pelajar sekolah ini. Bro juga salah seorang daripada mereka walaupun bro bukan pemain ragby sekolah.

Bicara Bro : Dulu masa zaman sekolah bro banyak wakili sekolah dalam acara Memanah, Bowling Padang dan Silat.

Kebanyakannya bro wakil sampai keperingkat negeri dan kebangsaan.

Itu je bro mampu.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

14 thoughts on “Anderson Roar Muncul Juara Kejohanan Jemputan Ragbi 10`S Anderson Roar (ARRC) 2012

  1. hehe. teringat waktu premier cup 2002 lawan di pdg Anderson. jari yg lebam dek terkehel waktu game sblom tu kena pijak ngan boot opponents. lwn Anderson gk xsilap saya. sampai skg jari tu terkeluar sket tulangnya. huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *