September 30, 2020

Kuih Raya Habis Sebelum Hari Raya

Kuih Raya habis!!

Biasalah tue, buat apa peniaga nak simpan stock berbanyak sehingga raya. Lagi cepat habis, lagi untung mereka.

Tapi ini kes yang terjadi kepada pembeli kuih raya last minute.

Bagaimana pula dengan orang yang bersahur last minute?

Kuih raya juga yang menjadi alas perut waktu bersahur. Sedap pun sedap. Rasa sekali, sure amik lagi.

Akhirnya, habis juga kuih raya tue.

Maka kesimpulannya, kebarangkalian untuk kuih raya habis dulu sebelum raya adalah tinggi. Bergantung pada jenis kuih yang dia ada.

Jika sedap, sure habis dulu.

Jika tak sedap, dah habis bulan Syawal pun masih ada lagi. Buat bekalan sewaktu poket tengah nazak.

Bicara Bro : Rezeki tahun ini, banyak pula kuih raya yang bro terima.

Kalaulah si Yana Shamsuddin dan Karl Shafek nak sponsor kuih raya juga buat bro. Asik ajak bro terjah booth dorang je.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

26 thoughts on “Kuih Raya Habis Sebelum Hari Raya

  1. Bersahur makan kuih raya ni biasa berlaku dalam hidup orang bujang jer.. hehehe..

    Bila bro dah kahwin nanti, mungkin tak merasa dah pengalaman tu lagi.. ;)

  2. Selamat hari raya untuk brother sekeluarga + bakal isteri tercinta..

    Kuih raya tak dan nak survey lagi. Esok sampai Msia baru nak terjah + shoppg utk keluarga.

    P.S. Nak photography terbaek lagi berbaloi harganya terjah aku. Ada promot baik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *