September 30, 2020

Motivasi Pagi : Elok Jadikan Perkahwinan Sebagai Jalan Mendapat KeredhaanNya


Pilih jalan yang lurus yakni jalan yang diredhai olehNya.

Sebab itu kita digalakkan berkahwin jika mampu, bagi mengelakkan kita menyalurkan kehendak pada tempat yang salah.

Dan banyak faktor yang mempengaruhi mereka untu tidak berkahwin awal, sehinggakan terpaksa (rasanya macam bukan terpaksa) menyalurkan pada tempat yang salah.

Moga rakan-rakan dan kenalan bro ada yang akan melangsungkan majlis dalam masa terdekat ini.

Sorang lagi sepupu bro telah mendirikan rumah tangga.

Selamat pengantin baru buat Harizal Nuri dan pasangannya, semoga mereka berdua berbahagia sehingga ke akhir hayat. (comel pengapitnya – tapi orang punya)

Bicara Bro : Semasa sedara mara berkumpul,topik yang hangat diperkatakan ada “kahwin lagi”.

Sekali datang sepupu mak yang kami-kami je tahu yang dia beristeri empat dan salah seorang isterinya adalah pelakon.

Terus semua pandang bro dan bertanya, “kamu dengan artis hari itu macam mana?”

Bro jawap la, “Tiada jodoh, dan dia masih lagi mencari”. Moga beliau temui seseorang yang mampu menyempurnakan hidupnya.

Now dia tengah buat umrah bersama keluarganya (tolong jangan teka siapa dia ek)

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

25 thoughts on “Motivasi Pagi : Elok Jadikan Perkahwinan Sebagai Jalan Mendapat KeredhaanNya

  1. yang Jay tahu tgh umrah sekrang ni Diana Amir je..hehehe..baru nak tanya bro pasal pengapit tu..melepas…huhuhu..

  2. Salam..

    Perkahwinan satu perkara yang mencabar.. dan menyeronokkan..

    Sebelum ni kita hidup sorang-sorang.. sekarang ni dah berempat.. Ops.. Bukan kahwin empat.. Tapi tinggal sebubung berempat.. Isthree dan 2 orang anak..

    Sekarang ni baru ada isthree.. Belum ada isone, istwo, dan isfour.. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *