Menarik topik dalam akhbar hari ini

Banyak memperkatakan mengenai isu seks di kalangan remaja bawah umur. Maaf bro tidak berminat nak story mory pasal benda nie.

Bukan beri faedah pada bro if bro blame or jual cerita dorang dekat blog ini.

Cuma bro nak kongsikan beberapa punca terjadinya perkara ini berdasarkan beberapa sumber rujukan yang bro baca + pemerhatian bro sendiri.

Punca Remaja Menghampiri Zina:-

  1. Kurangnya pemantau ibubapa
  2. Kebebasan bergaul
  3. Mempunyai masa terluang tanpa sebarang aktiviti
  4. Kemudahan telekomunikasi & pencapaian internet
  5. Lambakan video dan bahan bacaan yang berbau lucah
  6. Banyak berbual topik berkaitan seks
  7. Kehendak ingin merasa dan dirasai
  8. Ada yang mengajak dan diajak
  9. Syaitan berjaya merosakkan lagi cucu cicit Adam A.S.

Jika ada yang anda rasa perlu bro tambah, just drop je di ruangan komen, bro akan updatekan dalam list ini.

Bicara Bro : Budak muda sekarang mudah-mudah melakukan seks, spender pun mak bapak belikan.

Belum lagi duit topup hp. Ke sebab tue la ade perkhidmatan topup hp je dah leh ajak sembang2 benda macam nie he…23x