Projek 100 Bloggers

Projek 100 Bloggers dikendalikan oleh Bro Framestone  dalam mengumpulkan 100 bloggers Malaysia yang mampu diketengahkan kepada beberapa syarikat yang sudi mengiklan di 100 blog yang terpilih.

Kateria yang dicari:-

  1. Mempunyai trafik sehari dalam 500 uv (sekurang-kurangnya)
  2. Setiap blog post mendapat 5 – 10 komen dari pembaca. (sekurang-kurangnya)
  3. Bukan blog copy paste, politik atau menyentuh isu-isu sensitif dan keterlaluan.
  4. Tidak terikat dengan mana-mana syarikat pengiklanan.
  5. Blog di update sekurang-kurangnya seminggu 4 kali.
  6. Duduk di Malaysia dan warga negara Malaysia.
  7. Sanggup memberi komitment kepada projek 100 bloggers (Bro dah xnak layan blogger yang banyak songgeh)
  8. Lebih diberi keutamakan kepada blogger ber”niche” : kekeluargaaan, remaja perempuan (personal), remaja lelaki (personal), teknologi, keushawanan, makanan.

Jika anda memenuhi kateria yang bro mentionkan di atas,

Anda boleh isikan maklumat didalam borang dibawah. Pastikan maklumat yang anda masukan “valid” bagi memudahkan kerja bro dan anda juga mampu melangkah lebih jauh sebagai seorang blogger.

** Kalau boleh ceritakan serba sedikit mengenai anda dan juga blog anda pada ruangan “Perihal Blog Anda”

[formbuilder:1]

*** Permalink Promote Projek 100 Bloggers

“Sharing is Caring” Kalau boleh, bro harap sangat kepada anda untuk promote “Projek 100 Bloggers” di blog anda (jika anda ingin sertai projek ini)

Kemudian anda sertakan sekali dalam borang di atas.

Bro akan hubungi anda selepas borang diterima.

Bagi penyertaan yang diterima dan layak menyertai “Projek 100 Bloggers” akan disenaraikan pendek di bawah.

  1. Shah Jihan
  2. Suterakasihyann
  3. Azri Johan
  4. Jardness
  5. Cik Lily Putih
  6. Wazy
  7. Zie Fauzi
  8. Eizil
  9. jedi
  10. zool
  11. Mak Lagenda
  12. Umar Faruq
  13. Syamsid flymoo
  14. Coklateyes
  15. Nor Nadiah
  16. Akuzle Ayu
  17. PCL
  18. Bardboo
  19. Mia Liana
  20. Mak Dara
  21. Pak Cek Biola
  22. kak ina kl
  23. Anamarza
  24. Azhafizah
  25. Lydia Miza
  26. Muaz Faris
  27. Mahamahu
  28. AR-Mujahid
  29. Ummi Hanie
  30. Mas Saari
  31. Myvitrd
  32. Lyla Ibrahim
  33. sharinginfoz
  34. baby(mama amana&arief)
  35. Azim Ashaary
  36. Iza Teratak Usang
  37. auc dot com
  38. AkuBiomed
  39. Anarm
  40. Cik Bunny
  41. Kakyong
  42. Mr K
  43. Juan
  44. Azura
  45. Anastasyea Aida
  46. Tuan Tanah
  47. Zuan
  48. Acul
  49. Abang Ensem
  50. Aya
  51. gnesop
  52. Ezad Skytech
  53. jijah
  54. EjamOthman
  55. Fasz
  56. Afiq Yassin
  57. Mama Ema
  58. al-lavendari
  59. Puteri Kasih
  60. Sya Isya
  61. Dahlia
  62. mario
  63. Ecah Shafiee
  64. Hilmi Razali
  65. Sha
  66. Yana Yassin
  67. IntaNBerliaN
  68. Kazman / Sue
  69. yastro
  70. Jaa64
  71. Jaws Ismail
  72. ecadwinkyasha
  73. Syuhada Salleh
  74. UpProfits
  75. Wan Hazel
  76. Aqif Azizan
  77. tyka
  78. akhiyy
  79. Tia
  80. Boni JLL3
  81. Freaky
  82. Nurul Siezuka
  83. Zul Fattah
  84. Iena Eliena
  85. ..
  86. ..
  87. ..
  88. ..
  89. ..

Untuk maklumat lanjut mengenai Projek 100 Bloggers ini, anda boleh dapati di Tujuan Projek 100 Bloggers

26 Responses to “Projek 100 Bloggers”

  1. fasz says:

    criteria yg 1 dah tak capai :( yg lain ok :(

  2. [...] Saya lihat ini adalah usaha yang bagus untuk memberi lebih peluang kepada blogger. Entri ini adalah tanda sokongan saya kepada usaha Bro. Untuk info selanjutnya, lawati Projek 100 Blogger [...]

  3. [...] menepati syarat-syarat yang disenaraikan di atas, boleh lah menghantarkan butir-butir penyertaan di sini. Bro Framestone akan menilai blog anda dan insyallah jika layak, akan diserapkan dalam Projek 100 [...]

  4. [...] komen untuk setiap entri. Macamana?? Ada yang berminat tak?? Jika anda berminat boleh isi borang di sini. Lepas tu tunggu saja respon dari Bro Framestone [...]

  5. [...] menepati syarat-syarat yang disenaraikan di atas, boleh lah menghantarkan butir-butir penyertaan di sini. Bro Framestone akan menilai blog anda dan insyallah jika layak, akan diserapkan dalam Projek 100 [...]

  6. [...] barangan UK di MalaysiaProjek 100 Bloggers Posted on March 7, 2012 by Ummi HanieRamai yang dah join Projek 100 Bloggers ni. Ummi Hanie pun tak mau ketinggalan… Ianya hasil idea kreatif Bro Framestone.Antara [...]

  7. [...] top5reason.com amat menyokong usaha yang sedang dilakukan oleh broframestone, yang merupakan seorang blogger malaysia yang tidak asing lagi. Program ini adalah bertujuan untuk memberikan advertorial kepada blog-blog yang berpotensi. Diharap sekiranya kerjasama dapat dijalankan antara kedua-dua belah pihak dapat memberikan info terbaik untuk pembaca di alam maya ini khasnya. Sekiranya anda mempunyai blog dan berminat untuk mengikuti program 100 blogger, boleh dapatkan maklumat lanjut disini. projek 100 blogger. [...]

  8. [...] anda memenuhi kateria ini… Anda boleh terus ke ENTRY INI untuk join.. Ulasan: Tuah Ayeem Ayam kat kaki.. tuah kita saper yang tahu.. yer dok? Category: [...]

  9. Anarm.Net says:

    Join Projek 100 Bloggers Broframestone…

    Assalamualaikum. Aku tengok projek baru Broframestone ni macam best pulak. Ramai juga dah join Projek 100 Bloggers Broframestone yang dikendalikan oleh Broframestone sendiri. Projek 100 Bloggers ni dalam usaha mengumpul 100 blogger Malaysia untuk diket…

  10. [...] copy paste je la dari entry ini. Bubuh link ke entry ini dan juga borang pendaftaran.Kemudian isi borang ini.Tunggu feedback – email/call dari broJika layak, anda akan di pilih. Itu sahaja.Mesti korang [...]

  11. [...] dari syarikat pengiklan. Kepada yang berminat cepat cepatlah mendaftar disini http://www.broframestone.com/projek-100-bloggers/BroFrameStoneUntuk menyertai projek ini ada beberapa syarat untuk layak untuk tersenarai [...]

  12. [...] copy paste je la dari entry ini. Bubuh link ke entry ini dan juga borang pendaftaran. Kemudian isi borang ini. Tunggu feedback – email/call dari bro Jika layak, anda akan di pilih. Itu sahaja. Mesti [...]

  13. [...] Sudah tentu kalau diterima kerana kita kena hargai kepercayaan yang orang berikan. Sila isi borang penyertaan jika berminat menjana income. Maklumat Projek 100 Bloggers boleh rujuk terus ke laman blog [...]

  14. [...] Sanggup beri sepenuh komitmen dalam Projek 100 Bloggers Aku cuba untuk menyertai Projek 100 blogger ini dengan 2 objektif : Pertama :  Sudah pasti untuk melayakkan menerima sponsor post yang diwar-warkan oleh bro Framestone. Kedua : Membantu meningkatkan traffik blog aku. Niatnya dengan menyertai projek ini secara tidak lansung aku cuba membina network dengan mereka yang selalu singgah di blog bro framestone. Dalam pada masa yang sama aku dapat mempromosikan blog aku yang suam-suam kuku ini. Dalam syarat-syarat yang dinyatakan, blog aku cuma ada masalah pada syarat yang pertama. Traffik blog sekurang-kurangnya 500 uv sehari. Untuk pengetahuan terutamanya Bro Framestone, min traffik blog aku dalam sehari adalah 150 UV. Bagi mereka  yang berminat menyertai Projek 100 Blogger ini sila daftar di Blog FrameStone. [...]

  15. [...] 100 Bloggers adalah sebuah projek yang diilhamkan oleh Broframestone untuk memberikan peluang kepada para Blogger untuk memperkenalkan diri mereka kepada [...]

  16. [...] Jika korang menepati kriteria-kriteria di atas, korang boleh mendaftar di PROJEK 100 BLOGGERS OLEH BRO FRAMESTONE [...]

  17. [...] Kemudian isi borang ini. [...]

  18. [...] iaitu http://www.broframestone.com. Selain mendapat pendapatan di blog, beliau juga telah melancarkan PROJEK 100 BLOGGERS yang melibatkan ramai blogger untuk membuat pendapat menggunakan medium blog. Ternyata usaha murni [...]

  19. [...] Anda berminat ? Senang jer..Buat entry pasal projek ni,dan isi borang dekat sini : borang [...]

  20. [...] nak cari duit untuk bayar hosting?? Tentulah dari pengiklanan di blog kan.Saya tertarik dengan cara Bro Framestone berblogging. Dia tahu dengan niche personal yang digunakan itu,ia agar sukar untuk memberikan [...]

  21. [...] innity_width = "300"; innity_height = "250"; innity_country = "MY"; Saya tertarik dengan cara Bro Framestone berblogging. Dia tahu dengan niche personal yang digunakan itu,ia agar sukar untuk memberikan [...]

  22. [...] inisiatif yang telah dirancang oleh broframestone iaitu dengan mengumpulkan para blogger untuk tujuan pengiklanan. Walaupun ianya suatu benda yang [...]

  23. [...] So if you’re fit all the criteria above, and is interested to join the project, do check it out at Bro Framestone’s blog for HERE more information and you may fill up the form for this project HERE. [...]