17,160,834 total views, 1,400 views today

Anak Suka, Mak Bapak Teruja Menaiki “Train Tak Bosan” di AEON Mall Shah Alam

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Train Tak Bosan AEON Mall Shah Alam
Cuti sekolah nak sampai ke penghujungnya, baru berkesempatan bawa anak berjalan-jalan di AEON Mall Shah Alam.

Walaupun kenyataannya, sepanjang cuti sekolah ini sudah beberapa kali kami sekeluarga turun ke sini. Itu pun berjumpa orang, dan bukannya berjalan / shopping.

Agak besar juga AEON Mall Shah Alam ini.

Tapi matlamat awal, nak bawa mereka ke tempat permainan yang terletak di tingkat 3, pasaraya ini. Tetapi terpaksa batalkan atas kos tambahan yang dikenakan (untuk stokin).

Train Tak Bosan AEON Mall Shah Alam

Sewaktu nak ke tempat lain,

Kak Long Fisha merengek-rengek nampak keretapi ini. Dia nak naik…. Alahai si anak oi….

Boleh pula keretapi ini lalu betul-betul depan dia. Maka, terpaksa penuhi kehendak dia, walaupun nampak yang teruja adalah mak dorang.

Train Tak Bosan AEON Mall Shah Alam

Tiket pula berharga RM5 seorang (tak kira kanak-kanak atau dewasa).

Disebabkan kami berempat, maka RM20 perlu bertukar tangan. Dengan nilai itu, anda dibawa mengelilingi kawasan tingkat 3 bagi 2 pusingan.

Jom layan vlog yang sempat Bro rakam.

Bicara Bro : Pejam celik, minggu depan dah 2017.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “Anak Suka, Mak Bapak Teruja Menaiki “Train Tak Bosan” di AEON Mall Shah Alam

  1. Sesuai untuk yang malas nak jalan-jalan guna kaki. Haha. Macam best je bro….

    1. He…23x Ok la, dah lama xnaik benda macam nie

  2. aku rasa ni menarik untuk kanak kanak, apa kata kita kumpul blogger, semua naik train tak bosan nih, hahaha, buat video, boleh dapat dana khas 2017

    1. Naik kena bayar beb he…23x Aku try versi lain…

      Hang boleh bergabung dengan wife untuk buat vlog korang sendiri.

  3. assalamualaikum bro…oh !! mmg seronok dpt melayan anak2 kn…kat sini pun ada juga train mcm ni…cuma x sempat nak layan n bawa cucu naik train tu lg …

    1. Ada masa, ok je nak melayan…

  4. hilang sikit penat untuk berjalan kan bro

    1. Betul tue, then sambung balik memenatkan kaki berjalan.

  5. Makin sempoi keje shopping zaman sekarang..penat nak jalan satu mall, kita naik jer ketapi 🙂

    1. time cuti sekolah, masuk gak la buat benda nie.

  6. Yang penting anak-anak happy. 🙂

  7. hahaha..nama train..menarik sungguh..benda ni ada juga dekat melaka. anak ada ajak naik. tapi disebabkan terlalu ramai, lain kali jelah. hehehe. tapi itulah, kalau kita dah janji pada diarang, nanti mereka tuntut. jadi kenalah bawa naik 1 hari nanti.

Leave a Comment