17,153,129 total views, 4,433 views today

Gulai Taucu Tauhu Masakan Isteri

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Gulai Tauhu Taucu
Malam-malam mengidam gulai taucu.

Selongkar peti ais, hanya ada tauhu sahaja. Maka Puan Isteri terpaksa menunaikan hajat mengidam Bro malam tadi. Maka terjadinya gulai taucu tauhu.

Bro gunakan taucu Yeo’s yang pernah bro ceritakan dalam entry Gaya Hidup Sihat Bermula Dengan Yeo’s (jemput like dan “G+” entry ini).

Memang family Bro banyak menggunakan produk Yeo’s.

Dari dulu lagi. Nampak dalam peti ais macam banyak je produk Yeo’s (itu kamera trick je).

Bukan sebab nak masuk contest anjuran Denaihati dan Yeo’s menyebabkan peti ais bro penuh dengan produk Yeo’s. Blogger boleh pula bergaduh-gaduh pasal kontest ini.

Kena ingat tujuan asal pertandingan ini. Apa tujuan asal penganjur buat peraturan macam tue.

Bro join sebab nak support member. Kalah menang, adat pertandingan. Jangan la pasal contest ini, ada rakan yang sentap. Berjumpa senyum tak ikhlas. Apa-apa pun korang dah buat yang terbaik 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 thoughts on “Gulai Taucu Tauhu Masakan Isteri

  1. alaaa dh la ngah lapo ni 🙁

    1. Siapa suruh baca blog bro time lapo

    2. sape suh bro pomot entri kt fb time tu..ternampak la…hahahaha

    3. Ops he…23x adeh… salahkan bro balik he..23x next time kalau lapar, jangan usha fb bro he..23x

  2. tak semua orang reti masak taucu yang sedap. Kalau dah leh wat ni..dah kira bagus dah sebenarnya..

    1. Isteri gua la tue… banyak masakan dia yang gua minat.. yumm yumm

  3. abang stone.. nanti bawak laaa tapau tauchu ni.. nak nak nak!!!

    1. Ada juga yang bercitarasa sama seperti Bro…

  4. Bro jangan asik minum air manis je. Selang seli sikit dgn air mineral/masak.

    Tgk gulai taucu ni, macam masak hailam je. Bubuh mihun pon sedap. hehehe

    1. Selalu je minum air masak… cuma xtayangkan aje he..23x

  5. nmpk sdap..hbis tak spggan tu bro..

    1. Nanti try la.. Bro masih tak reti masak lagi 🙁

  6. […] Taucu aka “Kacang Soya Bergaram” (macam pelik je bunyinya) antara produk Yeo’s yang perlu ada. Favorite Bro bila isteri masak gulai taucu. […]

  7. SA x pernah makan gulai taucu or masak gulai taucu…x tau apa rasanya…org NS jarang guna taucu

  8. resepinya bro….nampak sedap nie….

  9. tauhu pun jadilakan.. jnji tunaikan keinginan… beruntung nya

  10. Suka makan taucu ini. Cuma agak masin sedikit hati-hati kawal pengambilan garam.

Leave a Comment