You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Apakah Tujuan Suami Mengorat Perempuan Lain?

Apakah Tujuan Suami Mengorat Perempuan Lain?

gambar-pernikahan-ashraf-muslim-dan-sakinahApakah tujuan sebenar seorang suami (yakni lelaki yang sudah berkahwin) mengorat perempuan lain?

Kalau boleh,

Bro nak jawapan dari kaum adam sendiri (sebab mereka lebih mengetahuinya) berbanding dengan kaum hawa (kalau boleh biar yang sudah berumah tangga – yang masih single, jangan nak emo sangat).

Mungkin mereka kesunyian?

Mungkin mereka kekurangan kasih sayang (yang ada tidak mencukupi bagi mereka)

Mungkin mereka inginkan perhatian?

Mungkin juga mereka ingin berkahwin lagi (ini yang selalu perempuan fikirkan)

Atau mungkin sekadar mereka ingin test market selepas berkahwin (Nak pastikan skill dan ayat mereka masih power + laku)

Bicara Bro : Dulu waktu zaman sekolah (walaupun Bro sekolah semua lelaki).

Masing-masing nak test power menganyat awek sekolah lain. Kemudian masing-masing bagi cabaran siapa yang boleh dapat awek itu, itu dan itu.

Dan semestinya Bro ambil langkah berkecuali (tak minat awek hot stuff nie)

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

14 thoughts on “Apakah Tujuan Suami Mengorat Perempuan Lain?

  1. Sekadar untuk suka-suka jer Bro… Adakalanya seronok bersembang dengan rakan sekerja perempuan, sebab kita tak terikat dengan perasaan seperti kita bersembang dengan isteri kita…

  2. pendapat saya berdasarkan orang terdekat dengan saya (abang ipar ada skandal…)lelaki yang dah berkahwin nak mengurat awek lagi sebabnya pertama dia ada anak perempuan dia mahukan anak lelaki tetapi wife dia tak boleh mengandung lagi so inilah caranya bagi mencapai matlamat untuk berkahwin lagi…Keduanya lelaki memang gatal dan nak tgk market boleh jalan ke tak lagi…..itupun kalau pompuan tu buta hati nak lelaki poket kering macam tuh…..hoho

  3. Banyak orang akan salahkan lelaki juga.. lumrah, kita kan lelaki memang suka tengok pempuan. wan pun suka.. nanti dah kawen kena la jaga, sebab msti dia marah.. tapi ape hal nak tengok juga pempuan.. haha

Leave a Reply

Top