You are here
Home > Luahan Hati Seorang Blogger > Gadget Yang Dimiliki Oleh Seorang Blogger Tegar

17,431,179 total views, 5,023 views today

Gadget Yang Dimiliki Oleh Seorang Blogger Tegar

Gadget rasmi fulltime blogger broframstone-extension

Disini Bro kongsikan beberapa gadget yang dimiliki oleh seorang blogger tegar seperti Bro.

Lain Blogger, Lain gadgetnya.

Tak percaya?

Bro sendiri seorang blogger yang selalu bergerak dari satu tempat ke satu tempat lain. Dan kebanyakan masa kadangkala dihabiskan di atas jalan raya mahupun didalam train.

Siapa cakap Blogger kerja dia duduk depan komputer/laptop je.

Ini merupakan gadget utama yang Bro selalu bawa (terutamanya jika bro terpaksa berkampung disitu)

  1. Laptop
  2. Internet Device (selalunya guna data plan dari hp)
  3. Hp (yang memudahkan bro update fb, blog, twitter & instagram)
  4. Tablet (sama fungsi dengan hp je sebenarnya. Cuma tak boleh nak call orang)
  5. Power bank (backup bateri untuk charge electronic device.
  6. Extension Wire (bila lokasi bro berkampung hanya mempunyai satu plug untuk digunakan – kadangkala langsung tak boleh digunakan)
  7. Kamera – untuk ambil gambar
  8. Buku nota kecil – untuk mencatit maklumat yang tiada dalam press release
  9. Beg – untuk bubuh laptop dan gadget2 diatas.
  10. Pakaian spare – Selalunya bro memang akan letak extra pakaian dalam kereta

Itu sahaja yang mampu Bro kongsikan. Bagaimana pula dengan anda?

Kredit gambar buat Shakiddo.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

26 thoughts on “Gadget Yang Dimiliki Oleh Seorang Blogger Tegar

  1. lagi banyak barang jika memerlukan kita berkampung atau buat coverage dalam jangkamasa yang lama.. kekuatan akses kepada internet juga penting kan? gajet.. semua dah okay dah tu kan? caiyok!!!

  2. baru nama nya blogger..
    macam macam ada..
    tyka kena tunggu satu per satu.
    sekarang cuba dapatkan kerja tetap..
    dah ada segala gadget, duit pon ada .. SENANG kan

  3. Laptop, Internet & HP mmg penting…dan skrg tgh berusaha nak cari powerbank…setakat ni belum pernah lagi berkampung…sbb tu hanya beberapa item je yg sy ada skrg ni bro…kamera mungkin sy tak perlukan sgt…kualiti pic dari smartphone pun boleh tahan…beli mana yg diperlukan je skrg ni…da ada duit lebih baru cari kamera..hee~

  4. AJ 1-5 tu memang ada je….. Tapi no 1 jarang nak diusung kesana kemari… =D
    Yang no 6 tu kadang2 je bawak….
    7-8 memang takde….
    9 pulak selalunya handbag jadi mangsa….
    10 – kalau travel biasalah…. Al-maklum AJ selalunya naik kenderaan awam atau motor..
    So susah gak nak usung… =D

  5. pergh…..banyaknya gadjet…tapi yg paling-paling penting kena ada line internetnya kalau tidak susah ler bro…untuk ent3 berita terkini….

Leave a Reply

Top