You are here
Home > 1001 Pictures > Foto Pilihan > Status Malam Jumaat : Ini Bukan “Keris” Pengantin 7 Inchi

17,445,235 total views, 4,446 views today

Status Malam Jumaat : Ini Bukan “Keris” Pengantin 7 Inchi

Tinggal beberapa hari sebelum majlis bersanding.

Debaran makin terasa, walaupun dalam hati dok fikir pasal kerja. Tak settle kerja mana nak dapat duit. Untuk majlis kahwin dah pakai banyak duit untuk dua belah keluarga.

Dapat pula orang Johor.

Dah diremind awal-awal, masa majlis nanti budaya dan adat bayar tol masih ada. Maka perlu persiapkan diri.

Perlu remind pengapit bawa back up duit tol sekiranya berlaku kecemasan.

Jika banyak songeh dari penjaga tol, bro huyuskan keris bro sendiri.

Ops…!!!

Bukan “keris” tue la. Tapi keris betul. Yup, keris betul.

Semalam sempat juga bro cari keris ini. Ini bukan keris hiasan tau.

Kalau orang lain, asal nak kahwin dok persiapkan “keris” 7 inchi mereka. Bro pula persiapkan keris 7 lok.

Memang panjang keris ini.

Bro lebih selesa guna keris betul dari keris hiasan pengantin. Jangan tanya kenapa.

Bicara Bro : Hari ini bro nikah, tapi bro sedikit pun tak bersedia dari segi mental + emosi (bukan xde rasa nak kahwin ek). Bro kena settlekan beberapa kerja untuk memberi nafkah kepada isteri bro.

“Keris” dan kesihatan pengantin perlu dijaga.

Kepada pengantin perempuan, perkemaskan diri anda he..23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

29 thoughts on “Status Malam Jumaat : Ini Bukan “Keris” Pengantin 7 Inchi

  1. ehem..ehem..
    baik2 dengan keris tu. jgn sampai terhunus.
    selamat bernikah.. semoga selamat semuanya.selamat pengantin baru utk bro & isteri. moga berkekalan ke akhirnya. ameen

  2. dari dulu … dari dulu dulu dulu…
    dayah suka hitam keris emas , Alhamdullillah jodoh dayah ada dengan hitam keris emas ..

    bro n iera , selamat pengantin baru ..
    🙂

    semoga rumahtangga yang dibina kekal hingga akhir hayat , aamiin..

  3. As-Salam,
    akhirnya segala yang di angan-angankan akan jadi kenyataan hari ini…semuga majlis pernikahan anda berjalan dengan lancar…kkida ucapkan selamat pengantin baru buat bro dan bakal isteri…semuga kalian berkekalan dan berbahagia hingga ke syurga…amin….:)

  4. Ala Bro!Adat Johor tu untuk suka-suka je.Bagi meriah majlis.Adat cium baby atas pelamin ada tak?Adat tabur beras kunyit dan syiling?Adat sembah takzim?Hahaha… Untung dapat orang Johor lagi2 kalau Jawa. 😀

Leave a Reply

Top