You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > Top 40 Blogger Melayu

17,433,304 total views, 969 views today

Top 40 Blogger Melayu

Top 40 Blogger Melayu di Malaysia yang anda perlu tahu.

Ianya berdasarkan ranking alexa tiada kena mengena dengan populariti, terkenal mahupun berstatus #retis

Alexa merupakan salah satu applikasi yang meletakan rank pada sesuatu laman blog atau website yang ada didunia ini mengikut ranking dunia, ranking negara dan juga ranking di negara-negara lain




Di sini bro sertakan senarai top 40 Blogger berserta ranking alexa di Malaysia dan juga di peringkat dunia

 

  1. beautifulnara.com (alexa :60/11442,PR4)
  2. blogserius.blogspot.com(alexa :99/24692,PR3)
  3. ohbulan.com(alexa :125/22790, PR3)
  4. denaihati.com(alexa :156/43523, PR4)
  5. 2dayblogger.com(alexa :164/42323,PR4)
  6. benashaari.com(alexa :182/44061,PR4)
  7. amanz.my(alexa :200/46418,PR3)
  8. myresipi.com(alexa :203/40083, PR4)
  9. ohartis.com(alexa :235/44450,PR3)
  10. cikepal06.blogspot.com(alexa :248/50537,PR4)
  11. papagomo.com(alexa :259/41617,PR4)
  12. kujie2.com(alexa :294/60153,PR4)
  13. puanbee.com(alexa :302/72129,PR2)
  14. tukartiub.blogspot.com(alexa :314/56077, PR0)
  15. ariffshah.com(alexa :317/65809,PR4)
  16. izamirridzwan.com(alexa :346/77814,PR2)
  17. faizalfredley.com(alexa :354/64928,PR4)
  18. myglobalnetworks.com(alexa :364/67040,PR3)
  19. penulissenja.com(alexa : 367/109460, PR2)
  20. pendekarberkuda.org(alexa : 372/108577, PR2)
  21. abgteror.blogspot.com(alexa :373/68879,PR3)
  22. azfar9897.blogspot.com(alexa : 384/110276, PR4)
  23. milosuam.blogspot.com(alexa :385/50866,PR3)
  24. gerakan-anti-pkr.blogspot.com(alexa :391/62917, PR4)
  25. borakkosong.com(alexa :394/76619,PR3)
  26. redmummy.com(alexa :395/70147, PR4)
  27. izyan.com(alexa :397/60981,PR2)
  28. amenoworld.blogspot.com(alexa : 403/95501, PR3)
  29. darxniq.com(alexa : 414/103768, PR2)
  30. enciknakal.com(alexa : 415/112703, PR3)
  31. cikgudahlia.com(alexa : 429/104577, PR4)
  32. kupukupukecik.blogspot.com(alexa :430/86103,PR3)
  33. UpProfits.com(alexa : 432/133296, PR4)
  34. ohtidak.com(alexa :448/57085, PR4)
  35. honeykoyuki.blogspot.com(alexa : 450/95802, PR3)
  36. mediamalaya.com(alexa : 455/74818, PR2)
  37. ammboi.com(alexa : 464/102952, PR3)
  38. mediapermatangpauh.blogspot.com(alexa :483/99643,PR4)
  39. wancikgumuzik.blogspot.com(alexa : 494/135285, PR2)
  40. broframestone.com(alexa : 498/112535, PR4)

*Namablog (Alexa: <rank di malaysia>/<Global Rank>,Page Rank)

Bicara Bro : Alhamdulillah,

Bro tersenarai dalam top 40 blogger melayu. Walaupun berada ditangga terakhir. Ianya bukan masalah bagi bro.

Sebabnya bukan ramai yang mengenali bro.

Tiada apa-apa yang boleh dibanggakan. Hari ini mungkin kita di atas. Akan datang.? Siapa yang tahu

Kredit info buat : 2dayblogger

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

115 thoughts on “Top 40 Blogger Melayu

    1. nak senang.. beli la domain…

      pakai blogspot susah.. ape2 jadi dekat blog.. rank tue dah xde makne dah..

      macam penulis senja.. die beli domain dengan bro bulan 3 kot.. now rank die lagi tgi dari bro

    1. harap macam tue la.. tp kalau boleh.. xnak la ranking je naik.. income pun naik juga

    1. bro xkisah pun jatuh naik,

      sejak berblog dari tahun 2006 dah banyak kali dah bro jatuh…

      yang penting ketabahan perlu ada…

      kita berblog bukan nak kejar ape-ape

    1. maybe lain event ke.. leh lepak sesama ek…

      bro just boleh turun KL if ade dalam 2-3 event je.. if tidak, bro tak boleh nak buat ape2

    1. akan datang, siapa tahu kan…

      zazaw nak gak ke dalam list tue… nk senang.. elok ada domain sendiri.. itu yang terbaik

  1. tahniah kpd 40 blogger tersebut. Mesti bangga gila bila tersenarai dlm list tu kan..Mak ni, entah tahun bila la gamaknya..

    1. eh mane ade ape2 la dekat blog bro nie.. betul la huhuhu

      wah rajin blogwalking ek.. rajin die kan πŸ™‚

    2. blogwalking xleh jamin trafik tinggi juga…

      macam bro taget beribu sehari… dengan blogwalking memang xtermampu bro nak buat…

      dengan kerjaya dan beberapa blog yang bro handle

    1. ramai je dalam list tue baru je naik xsampai setahun berblog… ade je yang berbulan

      ramai juga blogger segera naik mendadak

    1. tahniah juga dekat pengantin baru yang tersenarai dalam top 40 dan juga dah ade hasilnye he…23x

      tahun depan bro jadi pakcik la nie ek

    1. Thank syima πŸ™‚

      xperlu nak pasang impian tinggi2, cukup sekadar mengisi masa ladang dengan benda yang berfaedah πŸ™‚

    2. xsalah nak bercita-cita.. kenapa perlu membazirkan masa dengan blog jika tiada pulangan yang diperolehi

    1. nak terlibat ke…?? boleh je…

      mu cari la beberapa orang.. then boleh je buat camping cam hari tue juga

  2. kak jie punya ranking jatuh menjunam2 sejak cuti sebulan masa suami M’sia

    yg tu org tak nampak..hihihi
    nak naikkan balik, nak dapatkan kembali momentum selepas bercuti panjang bukan mudah..masih lagi mendaki

    1. suami balik, terus bercuti ek kak jie.. kak jie pun mantap ape huhuhu

      sekali jatuh, nak naik mmg parah sikit kan kak jie

    1. bro dulu pernah jatuh mendadak sedangkan trafik banyak…

      sampai bro keluarkan isu lagi..

    1. he…23x xtau huhu…

      dari segi ape ek.. mu tanye la alexa.. banyak faktor gak yang dorang amik kira…

    1. sesiapa pun mampu jadi famous jika betul caranya.. jika x betul caranya pun boleh jadi famous gak..

      xpercaya..??

    1. amin… mesti boleh punye.. tadi bro check.. bro dah kedudukan 31.. tapi x officially lagi la

    1. sejak jadi fulltime blogger nie la.. baru leh fokus pada blog je..

      tapi xsangka pulak sampai ke tahap nie.. adeh..

    1. niat bro ek…??

      ini niat bro

      “sahaja aku berniat nak melayan blog ini untuk berkongsi pendapat dan pandangan sambil promote kerjaya bro sebagai penceramah bebas kerana mencari rezeki atas landasan Allah SWT”

      boleh terima x niat bro ini

  3. perrghhh…kalau bukan sebab posts ni sumpah tak tahu… baru merasa duk kat situ dah terkeluar lak dah… lama betul tak update blog sampai la ni rank kat malaysia dah 5++ balik. huhuhu..

Leave a Reply

Top