You are here
Home > BroFramestone DiTanya > [BroFramestone Ditanya] Couple Break, Couple Break, Trend Remaja Sekarang

17,417,226 total views, 5,621 views today

[BroFramestone Ditanya] Couple Break, Couple Break, Trend Remaja Sekarang


Soalan kali ini ditujukan oleh Nur Qasrina di laman SB

Kenapa kebanyakan remaja zaman sekarang couple break, then couple break. Best ke couple-couple nie

Pada pendapat bro, [yang sebenarnya tiada kaitan dengan persoalan di atas]

Rasanya trend zaman sekarang ini,

Remaja lebih suka couple, pecah dara, break, begitu la seterusnya kitarannya. Tetapi antara fasa pecah dara ke break tue ada aksi yang berterusan sehinggalah ada pihak yang tidak selesa or jemu.

Perkara ini, tidak pernah berhenti dan sentiasa terjadi

Persoalan untuk korang.

“Kenapa ada sesetengah senang-senang couple then break, frust menongeng tadah air amta dalam baldi then couple dengan orang lain akhirnya tetap break & benda ini berulang-ulang”

Seperti biasa, Bro nak tanya korang pula

Task mudah untuk korang [macam biasa la untuk segmen nie]

– Buat entry bertajuk “Trend Sekarang, Couple Break, Couple Break Lagi”
– Bubuh gambarΒ  di atas nie
– Letakan linkan ke ke entry ini.
– Create kredit link khas ke blog Nur Qasrina “http://nur-qasrina.blogspot.com/”
– Citekan pandangan anda tentang isu ini [nak tiru bro pun xpe]
– Tak kisah +ve or -ve punye pandangan ek
– Dah publish. Tingalkan link korang di ruangan komen. Itu saja

Bicara Bro : Bro pernah jumpa insan yang semudah ABC je couple dan semudah ABC mintak break dan coupel dengan orang lain.

Senang-senang, dari couple baik terus nikah je. Confirm hak milik sudah

Mereka yang sudah join segmen ini :-

  1. Ahmad Noraznizam [Setakat itu cinta? Baik jangan couple.]
  2. miCi tiKa [dorang ni cuma nak try and error]
  3. Kaizen [couple-break ni xkn caye kt CINTA]
  4. Bun [aku listkan 10 keburukan kapel]
  5. Elmoluya [tiru budaya agama lain. Every night is a Friday night!]
  6. Edie Trigyy [Kebanyakan yang kapel rase indah bila berdua]
  7. Muslimah Optimis [Mungkin nak test market??]
  8. Farhanieza [aku sendiri failed dalam bercinta]
  9. mRa [ku trauma untuk terima cinta orang lain]
  10. hanisaleeya [lima sebab yang biasa didengar]
  11. Faziera [Orang sekarang ni terlalu memilih]
  12. Marishaa [mesti fikir 3 4 kali kan nak couple]
  13. Kechixx [Sebab sebab clash?]
  14. Riben Putih [kita ditinggalkan dan meninggalkan seseorang]
  15. Tutup sudah…. if nak teruskan boleh saja.. asalkan korang kreditkan ke entry ini.
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

81 thoughts on “[BroFramestone Ditanya] Couple Break, Couple Break, Trend Remaja Sekarang

    1. ala jangan la terase…

      tapi xkisah kan nk share pendapat or tambah mana2 yang terkurang

  1. erk,terase!!! paling terase part yang last tuh
    kaple senang pastuh break
    ade tapi!!! dulu lah,skunk dah baek

    hahaaha,cam best je

    wat entri sat

  2. nak komen rase petang dh komen tadi kat isu nih..tak sangka sampai tweet …tweet heheh…ooh ini rupenye blog dia ni…jejak sudah….diorg nih nk try n error je ikut trend budaya…mencari kepuasan…tapi bila nafsu menguasai diri…iman pun lari….tuh byk kes buang baby itu pd yg xplay safe lah hahah tunggu dia org letih bawu diorg stop kot….tapi persoalan nya …..

    sampai bila nak biar kan nafsu menjajah diri…menghalalkan yang haram….yang penting kita doakan moga2 mereka yg dah terlanjur tuh …berubah…

    jagalah keturunanan…
    yang baik itu datang dari DIA..yg jelik tuh komen aku lah……

    (aku bosan bercinta ,nak kawen boleh???tapi plus NIKAH lah hahaha…sesungguhnya…proudly v )

    1. nama “aku henseM” tengok blog cam perempuan je..

      so nie laki ke perempuan ek…

      jom kahwin… eh nikah juga he…23x [menarik tang komen terutam part ini]

      yup kebanyakan lebih kepada try & error.. n ade yang nak merasa… rasa sekali nak lagi..

      itu yang terlupa nak “play safe” hasilnye…

    1. xde…

      segmen biasa2 je kat blog bro… just share2 pendapat.. xde paksaaan…

      sekurang2nye leh kumpulkan semua pendapat dalam satu topik

    1. he..23x boleh je xde prob

      ala 4x je.. bro dah berpuluh.. steady je.. 2-3 orang sekali pasang huhuu

    1. entah la.. ke semua memang mudah terase kot n yang join just share pengalaman dorang

      bro pun teringin gak nk couple break n couple lagi then break lagi he..23x

  3. kalau ikut pengalaman selalunya trend macam ni hanya berlaku dalam usia sekolah menengah (form 1 – form 5) hehe…

    biasala tu budak2 yg baru nk kenal dunia. πŸ˜›

Leave a Reply

Top