You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Bercinta Rasa Indah Bila Berdua, Didampingi Yang Ketiga

17,422,243 total views, 4,064 views today

Bercinta Rasa Indah Bila Berdua, Didampingi Yang Ketiga

Kebanyakan yang bercouple rasa indah bila berdua.

Lalai menanti. Cinta beraksi. Syaitan happy.

Sebab masa tidak halal,

syaitan suka duk pujuk-pujuk dan suruh buat macam-macam.

Tapi bila dah halal, syaitan tak kan nak kacau lagi.

Sebab tu masa bercinta indah semuanya dan bangga kalau mesra-mesra depan orang ramai, lepas kahwin, sudah malu bermesra.

So, masa bercinta bukan betul-betul cinta, just nak ambil kesempatan.

:: Nurkilan Edie Triggy.

Bicara Bro : Menarik nurkilan Edie, simple tetapi berisi. Dia merupakan salah seorang yang menyertai segmen bro “Couple Break, Couple Break Lagi” Moh la join sama.

Kenapa lepas kahwin, cinta makin pudar..?? Tak kan di sebabkan yang ketiga.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

15 thoughts on “Bercinta Rasa Indah Bila Berdua, Didampingi Yang Ketiga

  1. lepas kawen cinta makin pudar?? Tu maknanya cinta x betui2 sejati.

    Biasa la..ada masa surut, ada masa berahi..eh berapi. Pandai2 la bwk diri dan hiasi r/tangga..

    1. mungkin juga.. or mungkin ada kekurangan dimana2 selepas berkahwin…

      terbaik la ayat mak nie…

      nk like la

  2. Salam bro,

    Saya memang setuju dengan apa yang ditulis dalam entry di atas.Dari pengalaman saya,memanglah bila belum berkahwin ni indahnya je rasa bila bersama dengan sidia.Kalau boleh nak setiap masa bersama.Sebab ketika itu sedang haram.

    Tetapi bila dah berkahwin,berdua-duaan pun tidak lagi seperti dulu sebelum kahwin,sebab ketika itu sudah halal.Dah tentu syaitan tidak suka kita melakukan perkara yang halal.

    1. w’salam

      yup betul tue.. bila bersama bertemankan perisa-perisa tambahan yang ditaburkan oleh syaitan.. semuanya nampak indah2 belaka…

      nampaknye mu sorang je nampak point yang ingin bro sampaikan

  3. Lepas kahwin, syaitan kacau. Keje dia nak meruntuhkan masjid yang dah dibina. Setiap masa kena berusaha untuk bagi syaitan tu frust. Yang penting, orang-orang yang dah kahwin kena berusaha untuk lebih daripada orang-orang yang belum kahwin.

    1. ada yang kahwin sekadar nak ade ikatan je.. dan bukan keranaNya..

      itu yang menjadi punca bila ada kekurangan… ianya makin dibesar2kan dan bukan diperbaiki…

Leave a Reply

Top