You are here
Home > BroFramestone Bertanya > [BroFramestone Bertanya] Best Ke Bercinta Dengan Mereka Yang Lebih Berusia

17,283,972 total views, 2,454 views today

[BroFramestone Bertanya] Best Ke Bercinta Dengan Mereka Yang Lebih Berusia

Topik HotFm pagi i ni pasal bercinta dengan lelaki yang lebih berusia.

Cuma pagi ini, bro nak corner lebih sikit. Tak nak la pasal lelaki je kan. Ada gak yang bercinta dengan perempuan yang lebih berusia.

Pada pendapat bro la kan “Bercinta dengan Wanita yang Lebih Berusia”

  • Mereka lebih memahami bro
  • Mereka kenkadang tidak mahu perhatian 100% tetapi nak kena ada bersama mereka
  • Agak sensitif tetapi mudah dipujuk
  • Kalau boleh mereka tidak mahu nampak perbezaan ketara pada usia luaran mereka
  • Mereka lebih pandai menjaga tatatusila bila keluar berdua.

Yang ini based on pengalaman bro yang pernah bercinta dengan mereka yang berusia lebih dari 3-4 tahun dari bro.

So bagaimana pula dengan korang?

Task mudah untuk korang [macam biasa la untuk segmen nie]

– Buat entry bertajuk “Bercinta dengan Pasangan Yang Lebih Berusia”
– Bubuh gambar bro & Yuyu Zulaikha di atas
– Linkan ke ke entry ini.
– Create kredit link khas ke blog Yuyu Zulaikha “http://kupukupukecik.blogspot.com”
– Citekan pandangan anda tentang bercinta dengan mereka yang lebih berusia, xkisah lelaki atau wanita [nak tiru bro pun xpe]
– Tak kisah +ve or -ve punye pandangan ek
– Dah publish. Tingalkan link korang di ruangan komen. Itu saja

Bicara Bro : Bro pernah couple dengan akak senior semasa di tingkatan 4 & 5 [sekolah Bro hanya form 6 je ade perempuan]. Kalau ikutkan banyak je ceritanya. Cuma dengan isteri orang je belum lagi πŸ™‚

Bro agak susah nak jatuh hati dengan orang yang terlalu muda daripada bro kecuali dia nampak macam matang. Yup, bro suka yang matang.

Mereka yang sudah join segmen ini :-

  1. Izamir Ridzwan
  2. NuReLLe
  3. Fakhrul
  4. Iza Hafizah
  5. Maheyra
  6. MakData TERdiva
  7. Farhana Asahri
  8. Aanie
  9. Ezanoor
  10. Nikeima
  11. Cik Sessy
  12. IftiLarina
  13. Nadhirah-Chan
  14. Nini
  15. Minachilove
  16. Iera Nazirah
  17. Sue
  18. Namee Roslan
  19. Sri Juju
  20. Sabrina
  21. Akasia
  22. Ok la… Bro nk tutup segmen ini, if ada yang nak teruskan segmen ini jangan lupa kredit link ke blog bro πŸ™‚
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

69 thoughts on “[BroFramestone Bertanya] Best Ke Bercinta Dengan Mereka Yang Lebih Berusia

    1. tue la.. kalau la dh memang jodoh kan he..23x tapi kalau dah memeg jodoh confirm bercinta dan berkahwin…

      nie yang belum berkahwin lagi nie

    1. memang ade je gurl yang lebih suka lelaki yang lebih tua sikit dari usia mereka..

      if terllau berusia, macam mane pulak ek

  1. salam,

    wah… suke ke awak bercinta dgn wanita lebih tua dari awak….
    rasa2nya saya lebih tua dari bro… apa mcm nak try???
    ke3x… just kiddin’

    1. w’salam

      lebih kurang la.. klu ikutkan lebih selesa..

      ops.. apekah ini… leh try2 pulak ek.. cam mne nk bercinta dengan rima…

      nak kena taip On Cinta ke..?

    1. bro sorry, mmg sha kat ofce pagi 2,
      tp dok sebok siapkan kerja sbb nak balek setengah hari,
      nak pergi tgk ayah kat wad

    1. he…23x kalau ikutkan la kan.. teu based on pengalaman bro…

      just nak tahu dari pengalaman korang pulak je nie

    1. esok kot tutup.. he..23x siapa tahu kan πŸ™‚

      bro open je nie.. if xde yang nk join dah.. bro close

  2. sALAM Bro,
    Pertama kali singgah sini melalui bloG MDT.
    Tertarik dgn artikel ni kerana ia ada kaitan dgn kehidupan saya.
    Alhamdulilah, sya telah berkahwin dgn mr suami yg jauh usianya bbanding saya. Memang best sbb dia berfikiran matang,bpandangan jauh, memanjakan sya (seolah2 sya kanak2 kecil). Disebabkan itu, sya boleh respect dia dlm mjalani kehidupan ini.

  3. Dulu sebelum kawin, ada seorg jejaka menyukai saya. Pastu bila selidik2, rupanya umur jejaka tu lebih muda drp sya. Terus saya tak jadi kawan lebih2 dgn dia.

  4. I’m gurl.. baru berusia 22 tahun… 8 bulan yg lepas ade knal dgn somebody ney, 35 tahun and masih single. Mule2 tak suke coz perbezaan yg bgitu jauh… and tak pernah b’kawan dgn lelaki yg jauh lebih tua… Tapi, try think positive… kawan & terus b’kwn… bru la phm skrg, beter b’kwn dgn yg lebih tua dari kita dari seusia. Sbb mereke jauh lebih matang…

Leave a Reply

Top