You are here
Home > BroFramestone Bertanya > [Bro Framestone Bertanya] Siapa Lagi Kuat Membebel?

17,644,260 total views, 5,393 views today

[Bro Framestone Bertanya] Siapa Lagi Kuat Membebel?

Bro saja nak bukak topik pagi ini.

Siapa paling kuat membebel?

Boleh dikatakan ramai antara kita-kita ini [baik ngaku siapa dia], suka membebel dan ada juga yang tidak suka dibebal dan ada juga yang rela dibebel.

Bagi bro la kan,

Bro seorang yang kuat membebel.

If rasa tak tahan dengan bro, elok tutup telingga or jangan buat bro membebel.

So bagaimana pula dengan korang ek?

Mungkin, korang or pasangan korang,

Mak pak korang, makcik pakcik,

member-nember ke, jiran ke, cikgu ke or orang yang paling korang benci. Meh kongsikan bersama-sama πŸ™‚

Bro nak bagi task pada pembaca blog bro. Simple je,

Apa yang korang perlu buat?

– Buat entry bertajuk “Siapa Lagi Kuat Membebel”
– Bubuh gambar makcik membebel kat atas ini
– Jangan lupa linkan kembali ke entry ini
– Nyatakan dalam entry korang persoalan-persoalan yang bro nyatakan dibawah

  1. Siapa yang paling kuat membebel dalam hidup anda
  2. Apakah punca mereka membebel
  3. Apa anda buat bila dibebelkan
  4. Korang create la persoalan korang sendiri.. bagi menarik kan entry korang

– Dah siap, tingalkan link entry anda di ruangan komen

Tutup..?? Anytime je.

Bicara Bro : Bro tidak tahu dari mana genetik membebel ini bro terima. Nak katakan dari ibubapa? macam tiada.

Dari arwah nenek kot.

Bro start pandai membebel sejak form 4, sampai la nie [masa kecik-kecik dulu, bro penyenyap orangnye]. Tue pasal kot, bro tiada masalah untuk berkata-kata di khalayak ramai πŸ™‚

Update mereka yang terbebel:-

  1. Kirin Selama Perak – Angah
  2. Deeyaudeen – Kak Long
  3. Bun – Adik Tersayang
  4. Kira– mama dia
  5. Mizszy Dian – Diri sendiri
  6. Aisyah Adnan – Mak
  7. Nizam – Umi Dia
  8. Puteri Cahaya – Lecture perempuan
  9. OnlyZul – Zul sendiri
  10. Safwan – Aku la orangnya
  11. Azureen
  12. NuRelle – Bonzer dia
  13. Princesseryna – Miss Cathy
  14. Khaizarien – entah sape entah
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

69 thoughts on “[Bro Framestone Bertanya] Siapa Lagi Kuat Membebel?

    1. he..23x silakan…

      jangan mention nama dia sudah la ek he..23x

      p/s- bagi la hint, siapakah insan tersebut ek

    1. lagi awal join lagi bagus…

      sebab bro nk promote entry-entry yang terpilih… kot2 korang dapat free trafik kan

    1. heehhehe…nak edit ape bro?
      bro, kenapa bahagian reply kat blog nizam tak jalan eak?
      perlu seting ape2 ke? puas dah tengok,tak tau mane silap…

    2. bro pakai wp thread comment plugin..

      tue yang reply komen boleh.. kalau ikutkan. template asal x support

      maaf lambat reply

  1. for me, it depends on the situation. tapi tentulah mostly kaum hawa yang suka membebel. haha.
    tapi kalau dh lelaki membebel, memang haru biru and sometimes ngeri dibuatnya untuk mendengarrr. hahaha..

    1. ok xpe.. dah masukan dalam list

      awat nk load content blog lambat sgt ek… bro xleh nk bace entry azureen

Leave a Reply

Top