You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > 6 Bulan Mengandung, Family Tak Tahu

17,431,824 total views, 5,668 views today

6 Bulan Mengandung, Family Tak Tahu

Tertarik dengan salah satu kandungan akhbar yang belum di publish.

Bukan niat nak buka aib atau menjatuhkan maruah sesiapa

Just pelik, budak berumur 17 tahun mengandung sedangkan bergelar tunangan orang atas pilihan sendiri

Mengandung 6 bulan tanpa pengetahuan keluarga sedangkan duduk sekali.

Di mana silapnya?

Bicara Bro :  Now, kebanyakan family sembunyikan permasalahan seperti ini, sedangkan banyak badan kerajaan mahupun NGO menyediakan tempat yang lebih sesuai untuk mereka.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

50 thoughts on “6 Bulan Mengandung, Family Tak Tahu

  1. lawak dgn gambar tu…
    ngan laki2 dia sekali naik perut…hihi

    tapi budak2 zaman skrg ni terlalu advance. dulu kita ni penakut nak mampus. kecanggihan teknologi dan kurang perhatian keluarga la jadi camni..

    1. sebab lawak, bro kongsikan di sini…. perut bro xmacam tue he..23x

      perhatian keluarga nie perlu di titik beratkan

    1. he..23x boleh saja… tiada masalah

      lelaki mengandung sebab perempuan sumbat… perempuan mengandung sebab lelaki sumbat

  2. salam,

    he3x gambo tu lawak ler… bila bini dah bersalin, si suami masih tahap 6-7bulan mengandung… :p

    kes budak 17thn mengandung tu malas nak komen… zaman sekrng ni mcm2 leh jdk.!

    1. tukang buat baby tue…

      tak diberitahu siapa pula… mybe keadaan mangsa tidak mengizinkan kita mengetahui pemilik benih yang di semai kot

  3. yup, memang ade yang camtu. family tak tau anak mengandung walaupun duduk serumah sbb anak pandai sorokkan dengan pakai baju besar and sometime perut diorang kecik je, tak nampak sangat. tapi selalunya kes camnih biasa jadi kat family yang tak berapa nak alert dengan anak-anak. tapi saya salahkan budak tuh jugak, dah besar sendiri fikir, bleh fikir baik buruk kan. sori,,panjang sangat komennya.

    1. xpe.. komen kamu tetap di terima di sini…

      ada yang pandai sorokan… n ade juga yang pandai sorokan cerita 🙂

    1. tapi kali ini tup2 anak dalam kandungan mati di tikam, tapi mak pak xtau yang anak ngandung 6 bulan

    1. bergantung juga pada saiz kandungan.

      now dah ade 2 baby ek… tahniah

      n thank coz sudi jejak blog bro

  4. pelikan bila boleh x perasan si anak mengandung….mgkin parents nye yg x alert dgn perkembangan anak2 nye…si anak lak ambik kesempatan bila parents mcm tuh…dua2 silap kot…

    1. mungkin juga….

      moga keadaan mangsa stabil la ek… & mak pak tetap boleh di kenakan tindakan atau ke alpaan masing2

    1. he..23x bro dpt tau dari ustazah n kawan nurse bro yang menguruskan mereka yang mengndung anak luar nikah

Leave a Reply

Top