You are here
Home > Uncategorized > Gerhana Bulan, Bukan Gerhana Datang Bulan

17,458,704 total views, 1,871 views today

Gerhana Bulan, Bukan Gerhana Datang Bulan

Orang ramai berpeluang menyaksikan gerhana bulan separa antara jam 7.22 malam hingga 10.20 malam Sabtu ini.

Gerhana bulan itu akan bermula jam 4.57 petang tetapi orang ramai tidak dapat melihatnya disebabkan bayangan penumbra bumi yang kurang gelap dan bulan belum terbit dari ufuk.

Korang boleh dilihat apabila bulan mulai terbit pada jam 7.22 malam.

Pada amnya, gerhana bulan akan berlaku ketika fasa bulan penuh dan pada masa sama bulan melintasi bayang bumi.

Kali terakhir gerhana bulan separa berlaku pada 1 Januari lalu.

Sumber :- HMetro..

Biar Gerhana Bulan.. Sekurang-kurangnya sekejab je gerhananya.

Kalau Gerhana Datang Bulan

Mahu 9 bulan 10 hari dok gerhana je… he…23x

p/s- tiada idea untuk entry “Status Malam Jumaat

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

10 thoughts on “Gerhana Bulan, Bukan Gerhana Datang Bulan

    1. Tue la…
      bro xberkesempatan nk usha malam tue.. bz sikit sampai terlupa

      bro dah berkerja kat KL… if ada masa insya’lah kita ketemu lagi he..23x

    1. Ops he…23x lelaki ek.

      Memang lelaki merupakan penyebabnya. Tapi perlu ingat dalam kehidupan ada kitarannya.

      begitu juga bulan bintang matahari & bulan.

      Rancangan perjalanan anda.. siap hari bulan… berbulan2 gerhana he…23x

Leave a Reply

Top