You are here
Home > Uncategorized > Oh..!! Abang Sukie

17,421,343 total views, 3,164 views today

Oh..!! Abang Sukie

Mantanee SaratisAssalamualaikum wbt & salam petang Selasa.

Maaf coz lambat menceritakan perkara yang berlaku didalam buku sejarah form 5 Bro.

Last week bo terlibat untuk farewell party salah seorang ofismate bro yang baru selesai menjalani praktical di tempat bro.

Ala budak Thailand yang pernah bro perkatakan di entry bro sebelum nie. Pejam celik dah habis rupanya dia [Bro je yang xhabis-habis study lagi nie]

Nama die Mantanee Saratis [Kami panggil Fab (Mak cik sedara dia yang beri nama tue)]

*************************

Kenapa tajuk entry ini “Abang Sukie”

Ops huhuhu… ala segannya nak cerita dengan korang. Pe kata korong tengok la pic nie dulu

BroFramstone Abang Sukie

Si Fab nie suka pangil Bro dengan nama “Abang Sukie”. Ini sume gara-gara kawan bro yang suka suki pangil nama bro cam tue [kan dah terpengaruh budak tue]

@ nama lain bro [yang dia pangil] adalah jor-ra-kae = buaya [Ini pun pengaruh dari rakan-rakan bro]

Mantanee Saratis1

Ini pula gambar bro bersama Si Fab. Ops jangan tengok muka bro lama-lama [karang ada yang tergoda, jenuh bro nak sediakan kouta yang kosong].

Mantanee Saratis2

Ini pula gambar bro bersama rakan seofis & ex-ofismate bro.

Yup, bro memang dikelilingi oleh bunga-bunga. Tolong jangan petik, nak siram xpe [Jaz.. ini bahan bukti seperti yang teman komen kat blog mu].

Eh, mungkin ada di kalangan blogger yang mengenali salah seorang dalam pic di atas kan.

LeezaRuleUntuk pengetahuan korang, Si Leeza Rule nie merupakan ex-ofismate bro dan merupakan seorang blogger yang agak tegar selepas bertukar tempat koje. Mula berblog selepas terpengaruh dengan bro [ish menyesal ajo].

Even masih dalam keadaan tidak sihat, beliau masih bersemangat kental untuk memfollow aktiviti kami [makan kfc, sape xnak.. Lagipun beliau tengah bernafsu besar]

If rajin, sila-sila terjah blog dia.

Perhargaan :-

KFC cawangan Tanjung Malim [menyediakan tempat duduk yang cukup & service yang mantap seperti pekerja-pekerjanya]

Abang Man, selaku sponsor rasmi

Kak Nor, selaku penyelaras program

Dan mereka yang bertanggungjawab dalam memesan tanpa beratur, beratur menyemakan kaunter & menghabiskan ayam KFC untuk hari tersebut.

Yang diraikan :-  Mantanee Saratis

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Oh..!! Abang Sukie

    1. Oh Bunga melati ada di mana ek..??

      ada masa jom KFC huhuhu… tapi tunggu gaji akan datang la ek

    1. kuota ape ek huhu
      – sorang bini orang
      – 2 orang tunang orang
      – 2 orang single mingle

      he..23x

    1. saham tinggi… oh tidak tinggi mane… jadi tukang wat koje berat + tukang beli makanan ada la huhuhu

      tapi kalau ada orang datang terutama yang perempuan muda-muda lagi mmg bro akan layan he..23x

    1. amboi qaseh.. jgn la panggil abg sukie… x marketable…. yang laku nanti coki coki je

      yup.. kumbang xpayah nak terbang.. tunggu bunga-bunga hinggap je

    1. jeles knpe nie Joe he..23x

      sume bunga yang dah di sunting… yang xdisunting pun 2orng je lagi…

    1. meriah he…23x kat ofis lagi meriah huhhu…. selesa berkerja dengan dorang… cam xsanggup je pindah tempat lain

  1. waaawaaawaaa bukan main lg bro….sedang asyik menghirup udara segar yea….hehehe…lelaki2 lain x dijemput ker???

    1. Udara segar… mane de segar udara dalam KFC tue huhuhu

      ops kat ofis bro memang xde lelaki.. kat department bro just ade 3 orang je lelaki

    1. kumbang bukan sebarang kumbang…. dari satu bunga ke satu bunga die hinggap…

      sebab xlarat nak terbang huhuu

Leave a Reply

Top