You are here
Home > Uncategorized > Siapa Kekah Bidan Sepiah

17,651,432 total views, 5,624 views today

Siapa Kekah Bidan Sepiah

Siapa Kekah Bidan SepiahLama bro tak tempek muka sendiri di blog ini. Sekali sekala xpe kan. [tolong jangan copy or muat turun gambar bro & g bawak jumpa bomoh, kat mak bapak boleh he..23x]

Preview
Siapa Kekah Bidan Sepiah.

Bidan Sepiah, bukan sebarang bidan, bukan bidan terjun tetapi bidan berilmu.

Berilmu beliau tetap jugak kecundang.

Dikekah bukan sebarangan kekah. Nak kata binatang pun bukan, nak kata manusia pun bukan. Yang pasti ianya makhluk ciptaan Allah swt. Mungkin ianya ada diantara kita.

Novel terbitan sindekit Sol-Jah yang bro ikuti perkembangan mereka sejak tahun 2007 melalui blog 1/2 waras [owner dah tutup blog, tp si owner kerje kat department sebelah department bro je]

Siapa Kekah Bidan Sepiah merupakan novel terbaru dari Sindikit Sol-Jah yang dinukilan oleh beberapa oarang penulis (doakan bro mampu jadi penulis seperti mereka)

Siapa kata, harimau sahaja reti mengaum.. Kalau nak rasa, try la amalkan cakar harimau. Pasti Mengaum.

Siapa kata harimau mati meninggalkan belang jika dah namanya harimau kumbang. Belum lagi harimau bintang.

Tiada pulak pihak luar mahupun dalam ingin mengkaji kenapa  kadar kelahiran atau punca pertambahan populasi di Kampung Fatimah Kacip.

Xrugi beli novel ini. Dengan RM20, anda bukan sahaja mendapat buku ini bahkan anda akan diberi percuma beberapa panduan :

  1. Tips permainan di kamar
  2. Panduan menarik perhatian lelaki
  3. Panduan Menjadi blogger popular
  4. Rahsia perniagaan katering
  5. Adakah anda Pemangsa atau mangsa

Untuk order, sila menggunakan borang order di laman ini [pembelian anda tidak sedikit pun memberi apa-apa profit kepada bro, sekadar berkongsi sesuatu yang berbaloi untuk dikongsi bersama]

Maklumat lanjut anda boleh melayari laman sesawang Blog Sindekit Sol-Jah.

Qoute untuk hari ini [copy bulat2 dari novel ini]

“Apabila mati, mereka yang lalai, yang leka dan yang meninggalkan suruhanNya akan bertukar menjadi harimau”

“Manakala mereka yang tinggi amalannya, ibadatnya dan tidak ingkar mengerjakan syariat akan diangkat menjadi jet pejuang..”

-Pakcik Janggut Panjang-

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

36 thoughts on “Siapa Kekah Bidan Sepiah

    1. zella nak muat turun gambar bro nk wat ape ek?? sila nyatakan 10 sebab…

      mane tahu sebab mu diterima.. xperlu la zella muat turun.. bro siap leh post frame gambar lagi tue

    1. ops… jangan penyu.. jangan he..23x

      awat nak wat modal mengaum he..23x ade yang nak try cakar rimau ke..??

    1. ops comey ek… segan bro huhuhu

      cakap la bro nie hensem ke… kembang sikit lubang hidung bro nie huhuhu

    1. amboi…
      redup ek mata memandang ek.. xamal ape2 pun..

      cuma sentiasa tersenyum even hati terseksa… baru muka nampak manis n orang lain selesa memandangnya

    1. ngorat je la… mane la tahu dapat ke he…23x

      if xdapat, sila cuba sekali lagi n lagi n lagi huhu

      [mental knpe nie uhuhuu try layan buku nie]

  1. fuh….sungguh kreatif dan inovatif sekali..nanti boleh buat TV series nanti ni….btw alah mudah jer bro…bro punya notes tu FB sedut automatik janji ada RSS punya url

    1. mmg best pun cite mereka… wat tv series ek.. yang tue teman xtau.. tp dorg selalu je terlibat dalam perbikinan short film.. ala yang 15 minit punye tue

      yang teman xfaham la nie.. cam mane facebook nk sedut RSS… teman dari malam td dah set.. tp x ketemu sollutionnya…

    1. ha.. Lizi… baru nampak datang blog bro

      sure banyak termiss nie kan huhuhu…. cepat recover balik huhuhu

      xdorg xleh nk wat ape… coz pic bro xfull… tp bro rase cam ade je yg save as pic bro dlm komp or lappy dorg huhuh

  2. “Apabila mati, mereka yang lalai, yang leka dan yang meninggalkan suruhanNya akan bertukar menjadi harimau”

    “Manakala mereka yang tinggi amalannya, ibadatnya dan tidak ingkar mengerjakan syariat akan diangkat menjadi jet pejuang..”

    bagi mereka yang tidak mati
    apakah menjadi tugu negara?

    1. he…23x puteri…

      tue hanya qoute je…

      pakcik janggut panjang tue, ada prob mantel & dialog itu dilontarkan semasa bercakap sorang di perhentian bas…

      try la baca buku nie.. menarik

    1. Jangan risau.. cara penulisan bersantai… selak sikit2 tau2 dah habis…

      Tiatyot… bro ada wat contest.. moh la join huhuhu….

Leave a Reply

Top