You are here
Home > Uncategorized > Si PriaSetiakah Aku

17,434,434 total views, 2,099 views today

Si PriaSetiakah Aku

Hasil pengooglelan bro
Hasil pengooglelan bro

Yang selalu kuinginkan, yang selalu kunanti
Kau coba untuk mengerti, apalah arti mencinta

Dan harus kau sadari, bila ingin bersamaku
Jangan coba kau ingkari, cobalah untuk setia…

Pria Setiakah bro?

Rasanya tahun nie genap 7 tahun usia perkenalan.. (ala baru 7 tahun) penat, terasa, kecewa + bermacam2 perasaan negative yang terserlah menutupi  perasaan positive yang selama ini terbina. (dasyat tul hasutan syaitan nie ek)

Pagi nie bro terbaca status di salah seorang teman facebook bro..

Issue MHI pg tdi….’Lelaki Melayu kurang romantik’…….huhuhuhu…btl ker?……:) majoriti lelaki melayu kurang romantik biler dh msuk ke alam rumahtangga……

Jawapan bro:-

sebab romatiknya ke bakal no 2 3 4 he..23x (sila percaya statement bro nie ek

Bro nie romantik ke..??

Ramai yang cakap bro nie romantik la.. manje la.. Tp yang tahu je tahu bro nie cam mne.. If tersalah tafsir, orang leh cakap menyesal dapat bro.. Yang tahu saja yang akan bersyukur dapat bro.

p/s- Bro mendapat kahabar ex bro dah berkahwin… Tapi bersuamikan lelaki yang agak berumur gak (jadilah kan…)

BroFramestone PriaSetia

Yuni Shora
– Insan comey yang buta hiburan tetapi terhibur dengan blog Priasetia

Azroi & Rasheed @ Richard
Medium yang menghubungkan satu kejadian dengan kejadian yang diluar pemikiran pembaca

Lola kesandara
– Insan cerdik yang meletak nafsu di tempat pertama dan mengejar kerakusan dunia untuk memuaskan nafsu kehidupannya

BroFramestone
– Watak yang teringin berada dalam situasi… bila la orang nk jadikan bro watak dalam novel dorang ek

Novel Blog Priasetia ini di tulis oleh salah seorang pelawat blog lame bro, Anuar Kamaruddin. hasil penulisan gitu yang mampu membuka minda sesetengah blogger yang kurang menyedari  silent reader, akta komunikasi & multimedia serta secret admire korang.

Anyway.. Layan je la…

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “Si PriaSetiakah Aku

  1. Salam..

    lame x jengah sini..hehe.

    sp kate laki melayu x romantik?
    laki sy gile romantik ape,manje..+ngade2

    tue la… lame e-ya xganggu blog teman ek huhuhu

    yg cakap laki melayu xromantik tue.. kat MHI pg td la huhuhu.. teman pun romantik gak huhuhu

  2. setia?…hahahaha

    takut untuk melepaskan sbb khuatir di luar sana tiada yg lebih baik….so mula jadi tamak…smpan yg satu tp cube mendekati yg lain…(mula berskandal n curang)if ade yg lebih bek, tinggalkan yg d simpan…if x, teruskan lah hidup dgn ape yg ade..

    oh…itu boleh d tujukan pada si pengecut yg tkut untuk amek risiko…

    n d lirik kat atas tu sesuai sgt untuk seseorg yg ade dlm hati ini… 7 thun = xtau ape penghujung nye….

    romantik?…betul la tu statement bro…smpan tuk 2,3 n 4 kan…bini bersalin arini esok kawen len.bini mati arini mlm kang dh nikah len..stndard la lelaki….

    oh tahniah buat x bro…atleast die dh kawen….

  3. itu le,apsal la xnk mimpi jd kaye ke kan..asek mimpi mkn2. mn x gemok.

    ______________________________
    romantik jugak ek..wakakaka..romantik cmne tuh?

    romantik cam nie la huhuu

  4. Romantik??? Hmmmm.. Kalau blh biarlah romentikitu subjektif.. Hahaha.. Lain org lain tafsiran romentiknya.. Errr.. Kalau blh, romentik tu biar dtg ngan sndiri, lag bgus.. Kalau romentik spnajang masa, euwww.. Lemas.. Huhu.. ;p

  5. lelaki romantik selalu dapat perempuan yang selamba dek…betul ke? hihihi =D

    entah la.. xtau pulak… bukan ke lelaki romantik nie akan disukai oleh mereka yang kesunyian he..23x (kekdang ade yg pasang angan je la)

  6. salam bro…romantik??stakat nih x jumpa laki yg btol2 lomentik lgi..biasanya laki org lomentik la erkkkk

    yup mmg laki org betul2 romentik…. eh bro xromantik ek he…23x sebab xjd laki org lagi kot…cueb dah jd nnt

  7. romantik tu camne bro?adekah sesedap makan ayam key ep see (Kfc) :p

    **romantik utk insan tersyg aje la kan 🙂

    romantik tue bukan takat menjilat jari (KFC) lebih dari itew

  8. Masa remaja dulu pernah gak 2 orang jejaka romantik ingin berkenalan. Kak tie tak selesa… terus tolak je, hehe.. rasa rimas laa… sebab tak biasa manja2.

    ops 2 jejaka romantik tue… wow jual mahal gak akak ek dulu siap leh tolak lagi tue… kalau saya la kan.. lagi orang tolak lagi saya semangat nk ngorat he..23x

  9. romantik?
    romantik dalam rumahtangga tak apa..
    orang tak tahu pun xapa..
    kn,..

    bile wtak bro nk dinvelkan..?
    errm..
    msti pnjg lebr crita psl bro..
    kui3//
    jd pnulis blum brani nk wat
    (kot..)

    he…23x yup romantik dalam rumahtangga mmg xpe… mmg org xtau..tp ramai yg nk amik tahu he…23x

    entah la.. ade ke yg sudi watakkan bro dalam novel dorg..erm baik bro sendiri yg wat sendiri novel tue

    he.he..

  10. b pun rase lelaki melayu kurang romancenye..
    tapi so far, b puas hati dengan en.tunang..
    tapi not enuf bagi b..

    hoho..tamaknye b..

    tamaknye b.. meh romantik dngn bro nk x?? if b sanggup la kan.. tp bro nie kekdang je romantik.. kekdang orng melawak pun bro wat muke serius (serius xfaham he..23x)

    bro dengan ex2 bro pun xde la romantik sgt

  11. ermm…, bro..
    nak wat novel tu cam pjg..
    lama sgt nak abes..
    kite dh xsabo nk baca hasil karya bro..
    erm..
    wat dululah cerpen ke…
    cepat sikit dapat baca..
    he… 😀

    he…23x entah la.. bro masih mencari idea untuk mengarang nie.. entah la… ape kate abce buku novel org len dulu ke

  12. Salam. Dilema lelaki Melayu tidak romantik? sekali baca rasa macam nak tergelak pun ada. Pada saya romantik penting juga dalam perhubungan namun ianya tidak menjamin kebahagiaan pada sesuatu perhubungan.

    Apa yang penting nilai ketakwaan dan tanggungjawab yang dapat memandu menjadi pasangan yang hebat dan bahagia.

    he…23x gelak je… bagus untuk kesihatan… huhuhu tue la.. ramai yg tgk pada romantik je.. tang len xnk pandang

Leave a Reply

Top