You are here
Home > Uncategorized > Musim Mengawan

17,418,615 total views, 436 views today

Musim Mengawan


Musim hujan elok untuk musim mengawan

Kompang dipalu pengantin baru
Duduk bersanding tersipu malu
Kompang dipalu pengantin malu
Moga bahagia ke anak cucu

Kompang dipalu dilaung potong potong potong
tak dipotong tersimpu malu
Of course pengantin mahu
Moga laju ke anak cucu

Sudah potong?? – P/s- Terajin la pulak bro wat lirik sengal ini

Maaf gambar di atas agak terlampau, bro tahu ada sorang pembaca blog ini takut pada katak he..23x sorry

Seperti korang sedia maklum, tiba sudah musim cuti sekolah (tetapi musim exam SPM & STPM masih berjalan) yang diserikan oleh musim hujan dan disempurnakan dengan musim mengawan he..23x

Hujung minggu xhabis2 dengan upacara makan free sempena pembinaan beberapa masjid (alhamdulillah syukur) sekurang2nya xde la kes kahwin xnikah2 berluasa terutama di musim hujan ini

Bro baru sahaja melancarkan panduan berfacebook mengunakan sms. If ada masa boleh download panduan itu di sini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

23 thoughts on “Musim Mengawan

  1. Hahaha.. Cantek gambar tu bro.. ;p
    Baru pas nengok kucing dok mengawan dpan rumah.. Ish3.. Tak ptut btol.. Slah port daa.. 😉

    cet… yg g tgk kucing mengawan knpe.. dh xde port nk wat cam mne kan

  2. asal peksa spm/stpm
    ujan….

    asal cuti skolah,
    kompem dapat mkn free….
    pas 3 bulan byk la pasangan menyemak kat hospital~

    awat lepas 3bulan ramai yg menyemak kat hospital he…23x

    nk wat cam mne… dah rajin beno nk amik exam di hujung tahun he…23x

  3. tengok pic katak tu rasa cam segan plak nak mengomen.

    oh, tak da lah melampau sgt pon

    xperlu la nk segan2 huh… ala katak je.. dorg pun xmalu dgn kamu…

  4. huhu…beshnye kawen..tapi, mcm biasalah..musim cuti mmg ramai yg nak kawen..! lagi2 musim hujan ni. haha. kang tak kuar bilik.

    peh statement die huhuhu dorg dah khwin..biarkan je la dorg xkuar2 bilik huhuhu

  5. Yup, aku pon byk dpt kad jemputan kat opis sampai x tau nk gi umah yg mana satu. dah la buat serentak pd tarikh yg sama lak tu..,

    pergi ke ke rumah yg terdekat he…23x itu yg terbaik he..23x asalkan perut keyng…

    nie g jauh2..tgh2 rumah pengantin pun xjumpe

  6. salam bro frame.. ish2.. pic katak juge menjadi pilihan.. trigt kat katak yg suka main cak2 kat umah sy.. tapi skang nampak cam dah takde.. sgt2 bagus.. huhuhu..

    time cuti memang banyak sangat jemputan.. ada 3 org kwan skolah sy pun nak mewalimahkan diri mereka.. n umah sy plak ujung thn ni insya-Allah ada kenduri gak.. time ni memang sesuai musim kompang dipalu2.. huhuhuu..

    he…23x nk wat cam mane.. search pasal katak mengawan tau2 je dapat gambar cam itew hhuhuu

    katak mne yg men cak2 tue ek.. dah selamat men hujan kat luar kot…tue yg xnampak2 kot…

    kenduri ape pulak ek.. kamu ek he…23x pe lagi.. potong3x (sambil men kompang)

Leave a Reply

Top