You are here
Home > Uncategorized > Pengantin Pengsan

17,443,719 total views, 2,930 views today

Pengantin Pengsan

pengsan

Khabaran di musim mengawan (entry lame bro),

“Pengantin pengsan”

“Ha…!!! Laki ke perempuan?”

“Perempuan, tak tahan panas kot lagipun xsihat”

“Tak tahan panas ke, xtahan nk tgu malam he…23x”

Sekadar celoreh dari bro di kala tgh bosan ini….

Seelok2nya pada bakal pengantin yang akan menempuh kenduri kahwin (menempuh ek bukan merempuh… jangan kau rempuh dengan kereta sudah.. habis kenduri korang), ada eloknya anda persiapkan diri anda dari segi fizikal, mental & emosi anda.

Fizikal

  • Pastikan anda mendapat rehat secukupnya sebelum majlis bermula
  • If xsehat, xperlu la anda berjemur lame2… berarak dekat2 sudah
  • Pastikan anda telah makan awal2 b4 diarakkan (xde la lapo sgt nnt)
  • Berurut apa yang patut sebelum perform he..23x (asal x patah katil sudah)

Mental

  • Ketenangan minda juga perlu b4 hari tersebut
  • Jangan dok fikir yang yang xsepatutnya exm:- gf/bf lame, skandal or titik hitam
  • Pasal hutang.. dah habis majlis baru fikir
  • Yang pasal aktiviti malam, tgu malam baru fikir

Emosi

  • Pastikan emosi anda tidak terganggu
  • If Ex2 anda menganggu wat bodoh je.. (nk harap korang, xkahwin la aku)
  • Control ayu & hensem la kat depan mertua nnt (jangan masuk buku sejarah sudah)

contest BroFramestoneContest BroFramestone akan bermula dalam beberapa hari nanti. Hope anda tidak akan ketinggalan mengikutinya

Bagi sesiapa yang ingin mengikuti contest yang bro jalankan. Sila letakkan banner contest untuk mendapat free 5 undian.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

14 thoughts on “Pengantin Pengsan

  1. Bro~
    Kih3~
    musim mengawan camni kalau tak cukup tenaga, memang payah le kan?
    kih3~

    semalam zara pergi kerja kawin sampai 7 buah~
    T____T

    peh ganas sampai 7buah zara kerjakan he…23x selamat xpengsan ek he..23x

    tgh musim nie… pastikan tenaga mencukupi he..23x if xbertenaga..sila la berherat sekejab….

  2. erm…
    nk kawen ssh…
    dah kawen pon ssh kan2

    mcm2 kena wat persediaan…
    klu x…

    sape ckp senang je nk khwin huhuhu… sebab tue digalakkan dalam islam.. klu senang..gamaknye ramai yg amik sambil lewa je bab2 kahwin ie..tue yg bru 2-3mgu kahwin dah cerai berai

  3. weeehh.. uncle bro.. lg 2 hari baby mau keluar

    dah kuar ke belum..laki ke perempuan… waduh.. mne la bro letak no tepon kamu… he..23x jd uncle gak aku

  4. Aiyo.. Bro bila mau kawen??? Haih.. Musim kawen wat saye tringin nak kawen gak ni.. Eh silap.. Nikah dulu baru kawen.. Hehehe.. ;p

    ~ saye blaja kat Ipoh ni haa.. Asal Johor..

    bro kahwin??? meh la pinang bro…cepat sikit bro kahwin he…23x

    statement xleh blah… tue la… mmg tgh musim nie,…ramai yg nk kahwin…tp xnk pulak nikah dulu kan he…23x

    oh berlajar kat ipoh ek.. kat mne ek.. kolej perubatan bainun ke?? (maaf dah lupe nama die)

  5. “Berurut apa yang patut sebelum perform he..23x (asal x patah katil sudah)”

    -(gelak jap)

    he….23x tergelak gak ko ek…. saje je wat ayat cam tue.. bg org faham

  6. Amboi..amboi..bg nasihat cam org dah ade experien je bro nie..sok bro kawin cam ner la ek..

    he..23x xckp pun ade byk experience..just share info yg perlu tahu je he…23x bro kahwin nnt… klu si pengantin perempuan pengsan.. bro usung masuk bilik terus je

  7. salam.. memang wajib persiapkan segala-segalanya.. bro frame tu bila plak? huhuhu…

    p/s: time bosan cam best aje ntuk main tutup2 blog.. hahahaha..

    bro bile?? tgu la akan dtg he…23x dah siap sedia pun..cuma xde ongkos sahaja he…23x

    leh pulak men tutup2 blog ek huhuu

  8. fizikal:: kompom makn kenyang2 b4 majlis…sbb time makan beradab kompom control

    mental:: pikirkan hadiah2 yg bakal diperolehi

    emosi:: control depan mak mentua kunun..blom pape dh wat lawan kentot…hehehe

    he….23x

Leave a Reply

Top