November 29, 2023

Filem Fanna Tampil Gadingan Syafie Naswip Bersama Fify Azmi

Majlis Malam Gala Filem Fanna

Baru ini Bro berkesempatan untuk hadiri Malam Gala Tayangan Perdana Filem Fanna yang akan ditayangkan dipawagam bermula 28 September 2023.

Menampilkan gandingan Syafie Naswip, nama yang tidak asing lagi dalam Industri Filem Tanah Air dan Fify Azmi, pelakon wanita yang mempunyai kemahiran melakukan babak aksi.

Ia turut menampilkan Colleen Rosanna Augustin, Andy Black Tan, Rashid Salleh, Charles Nilbert, Kenji Sawahii, Sahronizam, Roy Azman, Aleza Shadan dan ramai lagi.

Pelakon Filem Fanna
Barisan Pelakon Filem Fanna

Bagi Bro, ianya satu naskah yang menarik untuk ditonton.

Walaupun mengetengahkan isu kongsi gelap dalam bentuk ringan disamping diselitkan babak romantik dan jenaka yang pasti membuatkan anda tersenyum.

Sinopsis Filem Fanna

Filem Fanna mengisarkan tentang Fanna, seorang gadis ceria & aktif tetapi menghidap kanser, menemui cinta pertamanya dengan anak ketua kongsi gelap, Shafik.

Dari perasan benci & menyampah bertukar menjadi perasaan cinta.

Malangnya cinta mereka mula berputik di penghujung nyawa Fanna apabila kansernya menyerang dengan lebih ganas.

Shafik yang menyedari dia juga telah jatuh cinta kepada Fanna berusaha menyelamatkan diri daripada dibunuh akibat pergaduhan kongsi gelap yang tercetus.

Keadaan menjadi lebih parah apabila Black, adik kepada ketua kumpulan saingan itu dibunuh sewaktu Shafik cuba menyelamatkan Fanna daripada diculik oleh Black.

Menyedari bahaya yang menanti, Shafik dan Fanna melarikan diri ke tempat persembunyian di luar negara.

Review Filem Fanna oleh Bro Framestone

Review Filem Fanna

Filem terbitan Jaguar Lin Films ini, arahan Andy Weng Sum Liew berjaya membawa kelainan berbanding filem yang sama genre dengannya.

Dari pemilihan watak, bahasa, hingga kepada permainan plot yang mampu membuat korang tertanya2 dengan pelbagai persoalan.

Paling ketara part percintaan mula berputik dari perasaan benci yang mampu membuat sesetengah penonton akan tersenyum / terkenang pengalaman sendiri.

Bro akui, ada beberapa part rasa macam tergantung. Menurut pengarah filem ini, ada beberapa babak telah dipotong dan ada babak juga telah dikaburkan atas cadangan dari pihak Lembaga Penapisan Filem (LPF).

Fanna merupakan sebuah filem aksi gangsterism yang ditulis oleh Azlina Pa’wan dan diterbitkan oleh syarikat produksi Jaguar Lim Films & Productions Sdn. Bhd dengan kerjasama Metrowealth sebagai pengedar.

Apa2 pun, jangan lupa untuk menonton filem Fanna di pawagam berdekatan anda bermula 28 September 2023

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman web https://fannamovie.com

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *