July 24, 2024

Tak Semestinya Bila Kahwin, Perlu Fikir Buat Anak Cepat-Cepat

Keluarga Bro Framestone 2020
Tak semestinya, bila kahwin je terus nak kena buat anak cepat-cepat. Bagi la dorang ruang untuk hidup berdua dulu.. Sebelum bertiga berempat berlima..

Siapa tak nak anak.

Cuma rezeki mereka belum sampai lagi. Allah SWT lebih mengetahui mana lebih baik buat hambanya.

Mungkin juga ianya sekadar dugaan pada pasangan ini untuk menguji tahap keimanan mereka. Dan mungkin juga nak tunjukan mereka siapa sebenarnya si mulut puaka yang suka mempertikaian rezeki setiap orang.

Tahniah kepada rakan/kenalan yang bakal menamatkan penantian selama ini.

Alhamdulillah

PENAFIAN : Status ini hanyalah imaginasi penulis yang merupakan househusband sewaktu dikerjakan oleh 2 orang anaknya yang comel.

Tiada lalat yang terlibat dalam status ini. [status dicopy dari facebook sendiri pada tahun 2016]

Tiada Anak, Bercerai. Ada Anak Pun Bercerai

Selamat Hari Raya 2020

Fasa 5 tahun pertama mampu menguji ikatan perkahwinan korang. Sama ada goyah, rapuh atau runtuh.

Selalunya, kalau berjaya menempuhi tempoh hari. Insya’lah ia mampu bertahan lebih lama atau kekal selamanya.

Jika fasa 5 tahun pertama nie, xde badai, ombak ribut dalam perkahwinan anda. Maka anda perlu berjaga-jaga, dan kuatkan mental dan jiwa anda.

Kalau tidak,

Anda mungkin akan jadi macam sesetangah pasangan yang bercerai berai walaupun anak dah besar panjang.

Jika bercerai cara baik, alhamdulillah. Tapi kebanyakan kes, bercerai sampai bermusuhan. Anak benci mak bapak sendiri. Lepas tangan, raya pun tak berjumpa bermaafan.

Apa cer?

Jemput Follow Bro Framestone di Facebook ! Instagram ! Twitter

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

One thought on “Tak Semestinya Bila Kahwin, Perlu Fikir Buat Anak Cepat-Cepat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *