April 16, 2024

Rancangan Analisis TV Hijrah – Doula: Peneman Ibu Atau Pengganti Doktor?

Doula Peneman Ibu Atau Pengganti Doktor
Jangan lupa untuk menyaksikan Rancangan Analisis TV Hijrah pada minggu ini mengenai Doula : Peneman Ibu Atau Pengganti Doktor?

Dua orang tokoh terkenal di padang masing-masing akan dibawakan ke studio sebagai panel bagi menemani Syafinaz Yunus sepanjang satu jam perbincangan.

Mereka adalah Prof. Dr. Imelda Balchin, seorang Pakar Obstetrik Dan Ginekologi dari Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) dan Puan Hayati Muzaffar, seorang pendidik kelahiran dan Doula.

Topik “Vaksin: Perlindungan Atau Kemudaratan?” Menjadi Tular

Isu yang ditengahkan pada minggu lepas menjadi tular apabila stesen televisyen berkonsepkan Islam ini berani membawakan dua orang panel dengan latar belakang dan fahaman berbeza iaitu iaitu Dato’ Dr. Musa Mohd Nordin dan Dr. Nurul Huda Mohammed Zabidi untuk berdiskusi tentang isu Vaksin: Perlindungan Atau Kemudaratan?

Suasana panas dapat dirasakan sejurus perbincangan bermula di Studio Digital TV Hijrah.

Ini ditambah lagi apabila netizen yang menontonnya menerusi platform live facebook memberikan pelbagai komen membidas kenyataan kedua-dua panel.

Tidak kurang juga kecaman yang dilemparkan terhadap TV Hijrah dan juga pengacara rancangan Shafinaz Yunus yang dituduh berat sebelah dan tidak bersikap neutral sepanjang rancangan berlangsung.

Analisis Bongkar Topik Doula Peneman Ibu Atau Pengganti Doktor

Atas permintaan penonton, rancangan Analisis yang akan bersiaran jumaat ini, 22 Februari 2019 dari jam 10 malam hingga 11 malam akan membawakan satu lagi topik yang seringkali menjadi perdebatan masyarakat Malaysia hari ini iaitu Doula : Peneman Ibu Atau Pengganti Doktor?

Analisis adalah sebuah rancangan bual bicara kritikal di Slot 10 malam yang sering membawakan pelbagai tokoh-tokoh hebat negara bagi membicarakan topik-topik analitis secara berterus terang bagi memberikan pemahaman maksimum kepada penonton.

Antara tokoh-tokoh yang penah hadir di rancangan ini adalah seperti Datuk Seri Akhbar Satar, Tan Sri Musa Hassan, Prof. Dato’ Dr. Teo Kok Seong, Datuk Zainal Abidin Borhan dan ramai lagi.

Jadi jangan lupa untuk sama-sama menyaksikan rancangan Analisis, jumaat ini jam 10 malam di TV Hijrah.

TV Hijrah boleh ditonton melalui saluran 114 di ASTRO dan hyppTV. Sila layari live.alhijrahmedia.com untuk siaran TV Hijrah secara langsung dan alhijrahmedia.com untuk episod-episod ulangan.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *