February 28, 2021

Fungsi Reverse Charging Keunikan ASUS Zenfone 3 Max

Asus ZenFone 3 Max Review
Asus Zenfone 3 Max bukan sekadar telefon, malah ia juga boleh digunakan sebagai powerbank, dan boleh mengecas peranti lain.

Ditawarkan dalam 2 pilihan warna – Titanium Grey dan Sand Gold, anda kini boleh miliki ASUS ZenFone 3 Max pada harga RM799.

Pandangan Pertama ASUS Zenfone 3 Max

Asus ZenFone 3 Max Review

Asus ZenFone 3 Max Review

Asus ZenFone 3 Max Review

Asus ZenFone 3 Max Review

Asus ZenFone 3 Max Review

Asus ZenFone 3 Max Review

Zenfone 3 Max dilengkapi skrin 5.2? HD, pemproses empat teras MediaTek, RAM sebesar 3 Gigabyte dan storan 32 Gigabyte. Kamera utama sebesar 13-Megapixel f/2.2 dan kamera selfie pula sebesar 5-Megapixel f/2.2.

Terdapat sebuah pengimbas cap jari pada bahagian belakang yang mampu menyahkunci peranti dalam masa 0.3 saat (0.1 saat lebih pantas dari Honor 8).

Fungsi Reverse Charging Pada ASUS Zenfone 3 Max

ASUS Zenfone 3 Max mempunyai bateri sebesar 4,100 mAh mampu memastikan ianya bertahan sehingga 30 hari (dalam mode standby).

Ia juga mampu bertahan selama 20 jam untuk panggilan 3G, 18 jam melayari internet dengan WiFi atau 87 jam memainkan lagu kegemaran anda.

Nampak menarik bukan?

Asus ZenFone 3 Max Review

Jika anda seorang yang sentiasa memerlukan phone sewaktu bekerja dan tiada masa untuk mengecas atau asik tertinggal powerbank. ASUS ZenFone 3 Max jawapannya.

Selepas ini, anda tidak perlu risau sekiranya terlupa membawa powerbank, atau peranti anda yang lain kehabisan bateri.

Anda boleh mengecasnya menggunakan ASUS ZenFone 3 Max.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

14 thoughts on “Fungsi Reverse Charging Keunikan ASUS Zenfone 3 Max

  1. Assalammualaikum… bro,

    mselim3 memang pakai asus nie… asus 5… mselim3 perasan asus model terbarunya sekarang, baterinya lebih tahan lama sehari tak cas pun takper..

    mselim3

  2. takla mahal mana jugak. saya tak pernah pakai asus. nanti kalau memerlukan bolehlah beli. anyway harga tu tak perasan time baca. dok mencari juga. huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *