July 11, 2020

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

20 thoughts on “Pengalaman Kena Tahan Waktu Polis Road Block

  1. Aku ada gak pengalaman kena tahan polis.. Masa tu aku baru dapat lesen P motor.. Malam aku merempit dgn member aku.. Bila sampai kat tempat road block, kena tahan.. Polis tu mintak IC dgn lesen.. Entah macam mana lesen aku takde plak dalam wallet.. Naye! Lesen tertinggal kat rumah.. Nasib baik tak kena saman sebab polis tu kenal abah aku.. abah aku pegawai polis time tu.. Kih3..

  2. pernah… saya dengan selamba buat muka mamai… (saja2 nk test brader polis).

    pastu kene tahan.. lastly kene buat ujian mcm2.. padahal xde pape pun. =_=’ membazir waktu..

    nyesal test brader polis tu.. hahhaaa

  3. assalamualaikum bro… mama pun pernah kena tahan dulu dengan polis semasa hendak mengambil anak mama di Melaka dulu sebab bawa kete melebihi had laju…bila kena tahan polis minta lesen kena la buat muka sedih sebab bawa laju nak cepat ckp2 nasib baik polis tu lepaskn alhamdullilah kalu tidak memang dah kena bayar saman la jawabnya…;)

  4. satu je petua member aku kasi…kalau kesalahan kecil…cakap je saya mintak maaf kat polis tu..rendahkan diri..confirm dapat amaran je..kalau diam je..saman je la yang akan dapat…aku penah buat..sebab member aku kasi itu petua..sampai skang takde penah kena saman masa roadblock..hehee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *