February 22, 2024

Pakej Serendah RM1,800 Untuk Mengugurkan Kandungan

Pakej Serendah RM1,800 Untuk Mengugurkan KandunganPakej serendah RM1,800 ditawarkan oleh beberapa klinik swasta kepada mereka yang inggin mengugurkan kandungan.

Murahnya..!!

Ini apa yang bro baca dari akhbar hari ini.

Pakej ditawarkan dalam perkhidmatan mengugurkan kandungan secara haram di sekitar ibu kota pada harga RM1,800 hingga RM2,000 mengikut usia kandungan.

Dan perkhidmatan menggugurkan kandungan secara haram ini disertakan bersama khidmat uruskan janin mengikut kaedah Islam dengan mengupah seorang ‘ustaz’ pada harga RM100 untuk setiap janin.

Bicara Bro : Bro ada tertanya dengan beberapa rakan mengenai kos yang ditanggung semasa mereka melahirkan anak di hospital swasta.

Anggaran mencecah RM4,000 – RM7,000. Ini baru kos melahirkan anak di hospital swasta.

Ok, kena kumpul duit dari sekarang he..23x kos nak dapat anak dah nak dekat sama dengan kos nak tambah cawangan.

Hospital kerajaan?

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

11 thoughts on “Pakej Serendah RM1,800 Untuk Mengugurkan Kandungan

  1. ehh lupa nkkomen pasal gugur janin tu..urmm, mcm mana nk banteras masalah gugur janin ni kalau ada khidmat mcm ni yg berleluasa..haish..

  2. Pasal khidmat gugurkan janin tu sepatutunya dikawal oleh pihak yg bertanggungjawab..huh…kan dosa besar tu..emm…rm4000 tu dah boleh tambah satu cawangan dah tu..hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *