October 22, 2020

Buat Kerja, Sambil Jeling-Jeling Pada Heliza Helmi

Hari ini,

Bro ingin kongsikan pembakar semangat bro semasa bro online.

Bukan senang nak online sebelum subuh sampai tengah malam setiap hari.

Dari update blog, layan facebook + twitter, edit video etc.

Mata memang penat, dan kadangkala boleh hilang mood nak buat kerja. Nak buat macam mana kan, kerja bro memang memaksa bro hadap blog, facebook, twitter etc setiap hari.

Bila terasa penat atau malas,

Bro akan minimizekan application yang tengah running.

Maka ternampak la………………………………………………….

Comey kan….!!!!

So if bro tension ke apa ke time buat kerja. Bro akan tatap, dan dari situ bro dapat semangat untuk terus buat kerja.

Bro sampai sekarang masih ingat pesan Heliza pada bro time bro tengah down dulu.

Thank Ija, dan terima kasih kerana sudi jadi kawan bro. Dan terima kasih sebab sudi amik berat pasal bro.

Bukan senang artis yang bz nak amik tahu pasal orang macam bro nie.

Bicara Bro : Jika kita down, kita kena ingat… Tuhan masih ada.

Dan kita perlu ingat, bukan kita sahaja yang menghadapi musibah begitu. Mungkin ada yang lagi teruk dari itu.

Jika mahu berjaya dalam kehidupan, cari la ilham yang boleh menjadi pembakar semangat anda. Bro dah ada, korang pula…??

 

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

33 thoughts on “Buat Kerja, Sambil Jeling-Jeling Pada Heliza Helmi

  1. Lepas ni nak letak pic Ija jugalah jdi wallpaper hanphone dgn laptop Jay..:P..apapun Semoga Ija terus sukses dalam kerjaya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *