November 24, 2020

Hari Ini Cuti La Bos….!!!

Arghhhh…!!!

Bosan pula cuti sehari di tengah minggu.

Dalam ramai-ramai, ada juga yang tak tahu hari ini cuti. Busy kerja kot.

Macam bro, busy-busy kerja pun tahu hari ini cuti. Cuma bro sedikit pun tak tahu bahawa minggu ini bebudak sekolah dah start cuti.

Tengok, jalan tetap juga jem. Sama cam selalu.

Entry ini bro bukan tujukan pada bos bro. Tetapi kepada member bro yang ini.

2 hari lepas bro email kepada dia invitation untuk event hari ini di Tasik Titiwangsa under Astro.

Dia boleh balas,

“Sorry bro, aku tak boleh join. Cuti aku tahun nie dah habis guna”

Bro jawap “wei, kau tak cuti ke”

……………. (tiada balasan dari beliau)

Pelik gak bila dia jawab cam tue.

So malam tadi dia call bro.

Dia : Hello Dato’
Bro : Ye Tan Sri

Dia : Wei esok cuti kan
Bro : Yup, nape ek

Dia : Aku mati-mati tak ingat masa baca email kau yang rabu ini cuti.
Bro : La ye ke…?? Bila ko perasan yang esok cuti

Dia : Baru je sekejab tadi

Bicara Bro : Selamat bercuti pada semua.

Cam bosan je layan iklan Petronas – Deepavali tahun ini

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

18 thoughts on “Hari Ini Cuti La Bos….!!!

  1. wkakaka..sebijik la dgn kwn aku seorang ni bro,klmarn dia sms aku nak cnfirmation cuti deepa hari selasa,tp aku terlepas pndng sms dia(dia hntr kat hp aku yg sllu tinggal kat rumah)tunggu2 x muncul kat opis..cnfirm la dia cuti deepa klmarin..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *